رابرت فيسک: ترامپ سياست خود را بر مبناي اصولي بسيار ضعيف بنا نهادو با چنين بنيان هاي سست و ضعيفي نمي توانند کمکي به کسي در منطقه خاورميانه بکند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، روزنامه اينديپندنت چاپ انگليس در گزارشي به قلم« رابرت فيسک » تحليلگر انگليسي امور منطقه خاورميانه نوشت: دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا سال جاري نمي تواند صلح را در منطقه خاورميانه ايجاد کند اما در مقابل اقدامات وي باعث خواهند شد که منطقه خاورميانه به منطقه اي ظالمانه تر تبديل شود. ترامپ رياست جمهوري خود را بر مبناي اصولي بسيار ضعيف بنا نهاده است و با چنين بنيان هاي سست و ضعيفي نمي توانند کمک قابل توجهي به کسي در منطقه خاورميانه بکند. بنابراين وي نمي تواند کمک قابل توجهي به طرف هاي اسرائيلي و فلسطيني در مذاکرات شان بکند و پيش از اين هم با سخنان و مواضع خود بحران ميان اين دو طرف را تشديد کرده است.
ترامپ از پشت ميز خود در کاخ سفيد مي تواند هم عامل جنگ و تنش هم عامل صلح در منطقه باشد. واقعيت آن است که نکته قابل توجهي درباره ترامپ يا سياست خارجي آمريکا وجود ندارد. در دوران کنوني براي آمريکا اصلا چيزي به نام سياست خارجي وجود ندارد. واقعيت آن است که رياست جمهوري ترامپ همان اندازه واقعي است که موضوع فلسطين از واقعيت برخوردار است. هر دو را بايد به شکل مجزا بررسي کرد. اولي يعني رياست جمهوري ترامپ بيشتر شعاري براي سفيدپوستان و مسيحيان آمريکا است که مي خواهند بار ديگر کشورشان بزرگ باشد . دومين موضوع يعني فلسطين که حتي دولت هم ندارد از ديدگاه ترامپ جزء کشورهاي "کثافت خانه" هستند که مردمان شان سفيدپوست نيستند و اکثر آنها مسلمان هستند و بسياري از آنها هم بعد از مدت ها زندگي در فضاي اشغالگري نظامي خواهان کسب پناهندگي هستند. البته آنها خواهان پناهندگي در نروژ هستند اما شما بخوانيد خواهان پناهندگي در اسرائيل هستند.
رابرت فيسک تحليلگر مسائل خاورميانه در ادامه مقاله خود نوشته است بنابراين در ذهن احمقانه آدم کودن و احمقي که فکر مي کند ايالات متحده آمريکا را اداره مي کند تمايلي به صلح بين يک شريک مدرن و دوست داشتني يعني اسرائيل و مردماني از جنس مردمان جهان سوم يعني فلسطيني ها که ناچارند در شرايطي بسيار دشوار زندگي کنند وجود ندارد. بنابراين از ديدگاه وي بيت المقدس پايتخت اسرائيل است و الگوي خاورميانه محسوب مي شود که بر روي تپه اي سبز بنا شده است. ترامپ به غير از اسرائيل و کساني که خارج از اسرائيل هستند اهميتي نمي دهد.
در حقيقت براي سخن گفتن درباره ديدگاه ترامپ در خصوص منطقه خاورميانه ضروري است به ابعاد رواني وي توجه کنيم. در نهايت اين که از ديدگاه ترامپ فلسطين شايستگي تبديل شدن به کشور را ندارد. اما نکته جالب اين است که اسرائيل هم که دولت است ايده اي درباره مرز شرقي خود ندارد. ممکن است اين مرز از مرکز بيت المقدس بگذرد. يا کرانه باختري فلسطيني ها را به دو نيم تقسيم کند يا در حاشيه رودخانه اردن باشد يا شايد هم درباره منطقه فقيرنشين غزه باشد. زماني که اسرائيل منطقه غزه را در سال دو هزار و هشت و دو هزار و نه بمباران کرد نيروهاي اسرائيل سيستم ضعيف فلسطين را بمباران کردند و سيستم آب آشاميدني و سواحل غزه را آلوده کردند و در واقع غزه را به يک چاله تبديل کردند. حتي فردي مانند جراد کوشنر داماد محبوب ترامپ و غول املاک و ترتيب دهنده توافقات عظيم هم نمي تواند از همه ابعاد منطقه خاورميانه مطلع شود و يا حتي ابعاد بخشي از آن را درک کند و بشناسد. چون جراد کوشنر به همراه سفير آمريکا در اسرائيل از استعمار مناطق عرب نشين کرانه باختري حمايت کرده است. مطمئن باشيد که جراد کوشنر هم نمي داند که مرز شرقي اسرائيل بايد از کجا بگذرد. زيرا ابعاد فيزيکي اسرائيل و فلسطين خارج از درک و فهم جراد کوشنر و شرکت هاي وابسته به وي است.
البته تاييد اين مسائل هزينه هايي هم دارد. من اخيرا و در ادعاي ترامپ مبني بر اين که شهر قدس پايتخت اسرائيل است در نشستي در دابلين گفتم که ترامپ ديوانه و بي عقل است و بايد در بيمارستاني رواني تحت درمان و مداوا قرار بگيرد و من در هر فرصتي اين موضوع را يادآوري کرده ام. اما ما شاهد هستيم که ترامپيست ها يا حاميان ترامپ ما را به انتشار اخبار جعلي و ساختگي متهم مي کنند و مسئولان ايستگاه هاي راديويي را هم به علت انتشار اين مسائل تهديد مي کنند. رسانه ها تلاش مي کنند هنگام گفتگو درباره فردي خطرناک و نژادپرست مانند ترامپ هم جانب عدالت را رعايت کنند. اما ديوانه بودن ترامپ بايد روزي بررسي شود. قذافي ديوانه بود. ابونضال ديوانه بود و صدام ديوانه بود. بايد اين مساله درباره ترامپ هم بررسي شود.