کثرت نانوایی ها در ورامین باعث بیکاری شاطران قدیم و افزایش دور ریز نان برای تامین خوراک دام شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، رییس اتحادیه صنف نانوایان ورامین در مصاحبه ای اختصاصی با ما از تعدد بیش از حد واحد های خبازی در ورامین انتقاد کرد و گفت : طبق استانداردها باید در این شهرستان 200 نانوایی وجود داشته باشد اما اکنون 330 واحد در این زمینه فعالیت می کنند.
اسلام حبیبی افزود: متاسفانه اداره صنعت ، معدن وتجارت و نیز اتحادیه اصناف ورامین بدون توجه به وفور نانوایی ها در این شهرستان مجوز تاسیس نانوایی می دهند در حالی که این امر به بیکاری حتی تعطیلی نانوایی های قدیمی منجر شده است.
وی اضافه کرد: در گذشته تعیین تعداد نانوایی ها بر مبنای هر هزار نفر یک واحد خبازی بود اما در سال های اخیر حدود 400 متر مبنای این کار قرار گرفته است.
رییس اتحادیه صنف نانوایان ورامین با اشاره به درخواست 14 فرد برای تاسیس نانوایی جدید در شش ماه اخیر گفت: ورود نانوایان جدید به عرصه پخت نان در ورامین منجر به کسادی خبازی های قدیمی می شود.
مجتبی هداوند نانوای 70 ساله ورامینی نیز دراین باره اظهار داشت : در سالهای دورتر اگر هر نانوایی در روز 400 کیلو آرد پخت وتبدیل به نان می کرد برایش سودآوری داشت اما اکنون با کاهش این میزان به 100 کیلو در روز دخل نانوایان باخرج شان نمی خواند.
رضابوربور دیگرشاظر کهنه کار ورامین است او گفت: تعداد زیاد نانوایی ها در ورامین باعث شده است نانی که تازه تازه باید سرسفره مردم مصرف شود در داخل نایلون در فروشگاه و سوپرمارکت ها مدت زیادی بدون مشتری بماند.
وی افزود: نانوایان برای اینکه نان های تحویلی به فروشگاهها ماندگاری بیشتری داشته باشند از مواد غیرمجاز استفاده می کنند که این سلامتی شهروندان را به خطر می اندازد.
بوبور اضافه کرد: یکی دیگر از راههای کاهش ضرر و زیان نانوایی ها افزایش دورریز وتبدیل به نان خشک است که در نهایت خوراک دام می شود ظاهر این امر برای نانوایان به صرفه تر است.
این گلایه های مالکان نانوایی های قدیمی ورامین است اما سخنان متقاضیان جدید نیز نکته هایی در خود دارد.
مجید میثمی یکی از متقاضیان راه اندازی نانوایی درورامین است . او گفت: تمام شرایط تاسیس نانوایی رادارم و حتی برای این هدف دوره های آموزشی زیر نظر مرکز فنی و حرفه ای را فراگرفته ام .
وی افزود: اداره صنعت ،معدن وتجارت و نیز اتحادیه اصناف مجوز لازم برای تاسیس نانوایی را می دهند اما اتحادیه صنف نانوایان پروانه لازم راصادر نمی کند.
کریم خانی نیز که با در دست داشتن پوشه مدارک چند روز است در اتحادیه نانوایان ورامین تردد می کند اظهار داشت : ما نمی خواهیم باعث بیکاری و تعطیلی نانوایی های پیشکسوت شویم اما چه کنیم به جز تاسیس نانوایی نمی توانیم منبع درآمد دیگری داشته باشیم.
دو ماه پیش نیز رییس اتحادیه ناوایان کشور با اشاره به فعالیت 85 هزار واحد نانوایی در کشورافزود: پیش از ابلاغ بخشنامه وزیر صنعت وقت در تاریخ 11 مرداد 95 درمجموع هزار واحد نانوایی در کشور فعال بود اما پس از این بخشنامه 13 هزار نانوایی اضافه شد بنابراین با مازاد تعداد نانوایی ها مواجه شدیم.
قاسم زراعت گفت: واحدهای نانوایی مازاد واحدهای اشتغالزا نیستند این واحدها در اصل یارانه بگیر هستند.
رئیس اتحادیه نانوایان افزود: با وجود گزارشها و جلساتی که با مسئولان وزارت صنعت داشتیم امروز باخبر شدیم وزیر صنعت بخشنامه جدیدی برای احداث نانوایی ابلاغ کرد، واقعا چرا مجوز نانوایی می دهید؟ چرا اشتباه پشت اشتباه می کنید؟!
متولی نان در کشور از سال52 تاکنون مشخص نیست و نمی دانیم کدام وزارتخانه، جهاد کشاورزی یا صنعت و معدن متولی نان در کشور است.
این حال وروز نانوایان در کشور و ازجمله شهرستان ورامین است. باید منتظر تدبیر مسئولان برای برون رفت از این مشکل ماند . نان شاطران قدیمی آجر می شود یا از تنور خبازی ها برای متقاضیان جدید نان پخته می شود.
0002