رئیس مجلس شورای اسلامی: این کنفرانس فرصت مناسبی برای برای افزایش ارتباطات اقتصادی بود.
تأکید لاریجانی بر استفاده از ظرفیت مجالس کشورهای اسلامی برای گسترش همکاریهای اقتصادی و همبستگی کشورها
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیت مجالس کشورهای اسلامی برای همبستگی، بهره مندی از تجربیات و ایجاد زمینه برای همکاری اقتصادی و توجه به برخی چالش های کشورهای اسلامی از جمله اهداف این اتحادیه است، گفت: سیزدهمین اجلاس مذکور در تهران برگزار شد و براساس آن 43 کشور و 16 سازمان ناظر حضور یافتند.
وی با بیان اینکه حدود 30 رئیس و نایب رئیس در این اجلاس حضور داشتند، افزود: در این بین رؤسای کمیسیون های پارلمانی نیز در اجلاس شرکت کردند.
آقای لاریجانی تصریح کرد: حضور چشمگیر کشورهای اسلامی در سیزدهمین کنفرانس نشان داد ظرفیت ملت ایران و جمهوری اسلامی برای بسیاری از کشورها قابل توجه است.
رئیس قوه مقننه کشورمان افزود: کشورهایی مانند اندونزی، لبنان، پاکستان، ترکیه، عراق، سودان، سوریه، کویت و سنگال در اجلاس مذکور حضور داشتند که نشان از اهمیت آن دارد.
وی افزود: علاوه بر این باید اذعان کرد که این کنفرانس فرصت خوبی برای گفتگوهای مرتبط با عالم اسلام و فرصت خوبی برای افزایش ارتباطات اقتصادی بود.
ساماندهی ساز و کارهای تجاری بین کشورهای اسلامی با فعالیت کمیته اقتصادی
آقای لاریجانی ادامه داد: باید یادآور شد یکی از کمیته های مهم، کمیته اقتصادی است که سازوکارهای تجاری بین کشورهای اسلامی را سامان می دهد و زمینه همکاری را فراهم می کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در این نشست همگرایی کشورها مشهود بود و آنها مخاطرات را بهتر تشخیص دادند و در این بین به موضع جمهوری اسلامی ایران در حل موارد اختلافی بر اساس گفتگو و راهکارهای سیاسی توجه نشان دادند که این بیانگر اهمیت ایران و همکاری با این کشور بزرگ است.
وی گفت: کشورهای اسلامی نیز برای عمیق کردن ارتباطات اقتصادی با ایران تلاش زیادی کردند.
کشورهای اسلامی نظامی گری در منطقه را قبول ندارند
آقای لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر علت عدم حضور کشورهایی همچون عربستان، بحرین، امارات و مصر در این کنفرانس گفت: دلایل متفاوتی برای آن وجود دارد البته تکلیف برخی کشورها مانند سعودی مشخص است و برخی دیگر نیز ملاحظاتی دارند که تعداد اندکی بودند و کشورهای مهمی همچون ترکیه، مالزی، اندونزی و پاکستان حضور پیدا کردند.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه کشورها نظام گری در منطقه را قبول ندارند و با صراحت صحبت می کنند، اظهار داشت: نماینده کشورها نگرانی های خود را مطرح کردند که پیام مهمی برای دنیای امروز جهان اسلام بود؛ ممکن است گاهی بعضی کشورها در جلساتی سر و صدایی کنند و در رودربایستی بیانیه ای بدهند اما این کنفرانس اجباری نبود و از آنجا که نوبت جمهوری اسلامی بود در ایران برگزار شد و حضور چشمگیر 46 کشور نشان دهنده مقبولیت نقش ایران است.
ضرورت استفاده از پول ملی برای مبادلات تجاری/ تقبیح رفتار امریکا در کنفرانس اتحادیه مجالس
وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری بیان داشت: کشورها علاقه مند هستند با پول ملی کار اقتصادی کنند و برای مبادلات تجاری باید از پول ملی دو کشور استفاده شود که ظرفیت خوبی است و محوریت را از دلار برمی دارد البته نظر کشورها در این مورد یکسان نیست و باید برای آن تلاش شود.
آقای لاریجانی همچنین با یادآوری این مطلب که در اجلاس حاضر تمام کشورها امریکا را مورد سرزنش قرار دادند که نشان می دهد کشورهای اسلامی به هیچ وجه آن را قبول ندارند، اذعان داشت: در این اجلاس آزادی وجود داشت و رفتار امریکا تقبیح شد و برآیند آن نشان می دهد درباره رفتار امریکا ذهنیت روشن پیدا کرده اند و در جغرافیای متنوع جهان اسلام کشورها سمت و سوی خاص گرفته اند.
اظهارات عریان ترامپ باعث تصمیم گیری راحت کشورها درباره سیاست این کشور می شود
رئیس سیزدهمین کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در ادامه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری بیان داشت: ایشان به درستی فرمودند که رئیس جمهور امریکا عریان تر از قبل امیال خود را بیان می کند که همینطور است، البته کشورهای دیگر در این شرایط راحت تر درباره سیاست های این کشور تصمیم می گیرند با اینکه ممکن است برای بعضی از این کشورها مثل پاکستان مزاحمت ایجاد شود اما ارتباطات سیاسی و امنیتی را افزایش می دهد که دستاورد مهمی است.
لزوم هوشیاری دولت سوریه درقبال اتفاقات شمال رقّه/ تروریست ها هنوز در بخش هایی از جهان اسلام حضور دارند
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درخصوص اقدامات تروریستی در شمال سوریه گفت: امریکا در شمال رقّه پایگاه های متعددی ایجاد کرده است، در واقع بعد از ائتلاف میان کشورهای ترکیه، روسیه و ایران و ضربه زدن به داعش و آزادسازی سرزمین عراق و سوریه، آنها برای عقب نماندن از ماجرا و عدم اختتام پدیده تروریسم در منطقه در پایگاه های جدید شروع به فعالیت کردند.
آقای لاریجانی تصریح کرد: بنا بر گزارش های مطرح شده، محموله های زیادی سلاح نیز وارد کرده اند، بنابراین این منطقه می تواند خطرآفرین باشد، لذا برای اینکه به تروریسم ختم نشود و آتش در این منطقه شعله ور نگردد، باید کارهای اساسی انجام داد، از این رو دولت سوریه و کشورهای کمک کننده باید هوشیار شوند.
وی با بیان اینکه در سیزدهمین کنفرانس بین المجالس کشورهای اسلامی توجهات به سوریه بهتر از گذشته بود، گفت: در گذشته این کشورها اقبال چندانی به حل مسائل سیاسی سوریه نداشتند، اما بعد از لطمه خوردن تروریسم، ابراز علاقه به سوریه بیشتر شد. البته مسأله تروریسم تنها مربوط به این منطقه نیست، تروریسم پدیده ای پراکنده از شمال افریقا، آسیا، خاورمیانه و تا آسیای میانه را فراگرفته است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تروریست ها با اسامی و روش های مختلف در مناطق حضور یافتند و چون جنس آنها از مهاجرت است، با ضربه و شکست در منطقه ای، به منطقه دیگر می روند، در واقع تروریست ها ضربه خورده اند اما هنوز در بخش های مختلف جهان اسلام حضور دارند، هر چند به نظر می رسد کشورهای اسلامی هوشیار شده اند.
وی بر همکاری اطلاعاتی و عملیاتی لازم بین کشورهای اسلامی تاکید کرد و گفت: استمرار در افکار برای مبارزه با تروریسم شکل گرفته است که باید از آن استفاده کرد.
رئیس قوه مقننه کشورمان در پایان ضمن تشکر از رسانه ها برای پوشش خبری سیزدهمین کنفرانس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی گفت: امیدوارم نتایج کار و انعکاس اخبار در حل و فصل مسائل سیاسی جهان اسلام و همکاری های اقتصادی موثر واقع شود، لذا صمیمانه از دوستان حوزه رسانه سپاسگزاری می کنم.