نماینده مجلس شورای اسلامی به تشریح ششمین کمیته دائمی سیاسی و روابط خارجی سیزدهمین کنفرانس بین المجالس اسلامی پرداخت.
عبدالرضا عزیزی عصر امروز (چهارشنبه، 27 دی) در مراسم اختتامیه سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در توضیح گزارش ششمین کمیته دائمی تخصصی امور سیاسی و روابط خارجی گفت: این کمیته روز یکشنبه 14 ژانویه 2018 در تهران به ریاست گزارشگر کمیته آقای کاظم جلالی نماینده مجلس شورای اسلامی ایران برگزار شد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی افزود: از مجموعه عربی این کمیته، جمهوری سودان، دولت کویت و مملکت اردن هاشمی و از مجموعه آسیایی جمهوری آذربایجان، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری اسلامی پاکستان و جمهوری ترکیه و از مجموعه افریقایی بورکینا فاسو، جمهوری کامرون و جمهوری نیجر در این جلسه حاضر شدند.
وی افزود: از بین اعضای کمیته نمایندگان جمهوری عربی مصر از گروه عرب و جمهوری اوگاندا از گروه افریقایی غایب بودند البته از میان برخی هیات های حاضر در سیزدهمین کنفرانس که عضو کمیته سیاسی نبودند نیز به طور داوطلبانه در این جلسه حضور یافتند که از جمهوری عربی، سوریه و جمهوری دموکراتیک و مردمی الجزایر و کشور گامبیا می توان نام برد.
عزیزی ادامه داد: آقای علی اصغر محمدی معاون دبیرکل اتحادیه به نمایندگی از طرف دبیرخانه نیز در این جلسه حضور داشتند و به نام دبیرکل به اعضای کمیته سیاسی و روابط خارجی خوشامد گفتند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در این جلسه دستور کار بیست و چهار بندی در زمینه امور سیاسی و روابط خارجی مورد بررسی قرار گرفت و پس از بحث و تبادل نظر و استماع اظهارنظرهای حاضران پیش نویس 35 قطعنامه مورد موافقت اعضای کمیته واقع شد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی افزود: 35 پیش نویس قطعنامه تصویب و به محضر کنفرانس تقدیم می شود.
دبیرکل سازمان آزادی بخش فلسطین: همکاری سیاسی و اقتصادی کشورهای اسلامی با اسرائیل قطع شود/ مذاکرات صلح متوقف شود
دبیرکل سازمان آزادی بخش فلسطین بر ضرورت توقف مذاکرات صلح با اسرائیل تاکید کرد و گفت: مقاومت تنها راه نجات قدس است.
فتحی ابوالعردات دبیرکل سازمان آزادیبخش فلسطین عصر امروز (چهارشنبه، 27 دی) در مراسم اختتامیه سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با بیان اینکه امریکا نشان داده که می خواهد حقوق ملت مستضعف را زیر پا بگذارد، گفت: ملت فلسطین از حقوق خود دفاع می کند و تصمیم شجاعانه ابومازن در تحریم دولت امریکا به خاطر همکاری با اسرائیل به درستی صورت گرفت.
دبیرکل سازمان آزادیبخش فلسطین در ادامه تصمیم ترامپ درباره انتقال سفارت را عجولانه توصیف کرد و افزود: قطعنامه ای که اخیرا در سازمان ملل تصویب شد پاسخ کوبنده ای به این تصمیم نابخردانه بود بعد از آن نماینده امریکا و صهیونیست ها اقدام به تهدید اعضای شورای امنیت کردند.
وی در ادامه با بیان اینکه دولت ها پاسخ مثبتی به قطعنامه حمایت از فلسطین دادند، عنوان کرد: از این رو مردم فلسطین دیدند که می توانند در سرنوشت خود تاثیرگذار باشند لذا از کشورهای حامی این قطعنامه تشکر می کنم.
ابوالعردات در ادامه با بیان اینکه وحدت می تواند هرگونه آشوبی را که تروریست ها ایجاد کردند از بین ببرد، اظهار داشت: باید اشغالگران را از سرزمین خود بیرون کنیم و با هم وحدت داشته باشیم از این رو از مصر برای تلاش آنها جهت آشتی ملی میان گروه های فلسطینی تشکر می کنم.
وی هر گونه مذاکره صلح با صهیونیست ها را بی تاثیر دانست و گفت: مذاکرات صلح باید متوقف شود چرا که ما بدون قدس نمی توانیم ماهیت خود را احیا کنیم و هیچ ثباتی ایجاد نمی شود مگر اینکه به قدس متمسک شویم چرا که این سرزمین مهد پیامبران الهی و سومین حرم شریف مقدس است.
دبیرکل سازمان آزادیبخش فلسطین در پایان با بیان اینکه بیت المقدس همواره از آن فلسطینیان است، خاطرنشان کرد: فقط با مقاومت می توان فلسطین را بازپس گرفت که در این زمینه قطع هرگونه روابط سیاسی و اقتصادی با اسرائیل ازجانب کشورها ضروری است.
نماینده مجلس تونس: ضرورت اعلام پیام احترام متقابل و مبارزه با تبعیض نژادی در اتحادیه بین المجالس ژنو
نماینده مجلس تونس با اشاره به برگزاری اتحادیه بین المجالس در سطح بین المللی در ماه مارس ۲۰۱۸ گفت: در این برنامه بر ضرورت اهتمام متقابل و مبارزه با هرگونه تبعیض نژادی باید تاکید کنیم.
نماینده مجلس تونس عصر امروز (چهارشنبه 27 دی) در دومین روز نشست سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی ضمن تشکر و قدردانی از پارلمان ایران و تسلیت به بازماندگان حادثه نفتکش ایرانی افزود: رایزنی و همکاری های مختلف درمورد مقابله و رفع چالش ها در چارچوب این اجلاس انجام خواهد گرفت. امیدواریم در تحقق حقوق مردم فلسطین نیز گام هایی بردارد و قدس از دست اشغالگران آزاد شود.
نماینده مجلس تونس با اشاره به تصمیم رئیس جمهور امریکا در خصوص انتقال سفارت امریکا به قدس افزود: مجلس نمایندگان تونس ضمن محکومیت این تصمیم اعلام می کند که این تصمیم تجاوزی آشکار و زیر پا گذاشتن قوانین بین المللی است. بیت المقدس نیز به عنوان اولین قبله مسلمانان و سومین حرم شریف مورد توجه همه مسلمانان جهان است.
وی با اشاره به دفاع قهرمانانه فلسطینیان از حقوق خود در سال های گذشته گفت: پیروزی فلسطین با صدور قطعنامه شورای امنیت و حمایت اکثر کشورهای جهان متبلور شد. تصویب این قطعنامه همراهی بسیاری از ملت ها ر ا با فلسطینیان اثبات کرد.
نماینده پارلمان تونس به محکومیت تصمیم ترامپ درباره انتقال سفارت امریکا به قدس در اجلاس 7 دسامبر اشاره کرد و گفت: مردم فلسطین بیش از گذشته به حمایت کشورهای اسلامی نیازمند هستند زیرا امریکایی ها با صراحت نشان دادند که به دنبال اجرای نقشه شوم اشغالگران در این سرزمین هستند.
وی ادامه داد: اتحادیه بین المجالس با 117 عضو در چارچوب اتحادیه بین المجالس بین المللی اعلام موضع کند و در اجلاس ژنو که در ماه مارس 2018 برگزار می شود پیام خود را اعلام و بر ضرورت اهتمام متقابل و مبارزه با هرگونه تبعیض نژادی تاکید کند.
نماینده مجلس تونس بر آزادی فوری فلسطینیان بازداشت شده تاکید کرد و افزود: در دوره بعد همه گروه های پارلمانی بسیج شوند تا زمینه تحقق حقوق مشروع فلسطینیان فراهم شود.
وی ضمن ابراز خرسندی از حضور در اجلاس تهران گفت: با پیشنهادهای عملی خود باید از ملت فلسطین حمایت کنیم.
محمدی: چهاردهمین کنفرانس بین المجالس اسلامی در مراکش برگزار می شود/ سنگال میزبان چهلمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه
معاون دبیرکل اتحادیه بین المجالس کشورهای سازمان همکاری اسلامی از برگزاری چهاردهمین کنفرانس در کشور پادشاهی مغرب خبر داد.
علی اصغر محمدی عصر امروز (چهارشنبه، 27 دی) در مراسم اختتامیه سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی گفت: چهاردهمین دوره کنفرانس در کشور پادشاهی مغرب و پانزدهمین دوره در بورکینافاسو برگزار می شود.
معاون دبیرکل اتحادیه بین المجالس کشورهای اسلامی تصریح کرد: چهلمین نشست کمیته اجرایی نیز در کشور سنگال برگزار خواهد شد.
وی در توضیح اسامی 5 کمیته اجرایی و دائم اجلاس آینده گفت: کمیته هایی چون کمیته سیاسی و روابط خارجی متشکل از نمایندگان کشورهای عراق، کویت و مغرب از گروه عربی، اندونزی، ایران، پاکستان و ترکیه از گروه آسیایی و بورکینافاسو، گامبیا و نیجر از گروه افریقایی خواهد بود.
محمدی اعضای کمیته دائمی اقتصادی و محیط زیست را یادآور شد و گفت: از گروه عربی نمایندگان کشورهای کومور، مغرب، قطر و سوریه و از گروه آسیایی اندونزی، قرقیزستان، پاکستان و ترکیه و از گروه افریقایی نمایندگان کشورهای چاد، نیجر، موزامبیک و سنگال در این کمیته حاضر خواهند شد.
معاون دبیرکل اتحادیه بین المجالس کشورهای اسلامی ادامه داد: نمایندگان کشورهای کویت، موریتانی، سودان و فلسطین از گروه عربی، نمایندگان کشورهای افغانستان، آذربایجان، ایران و پاکستان از گروه آسیایی و نمایندگان پارلمان بورکینافاسو، ساحل عاج و مالی از گروه افریقایی در کمیته حقوق بشر، زن و امور خانواده حاضر خواهند شد.
وی افزود: نمایندگان مجالس الجزایر، اتحادیه جزایر کومور، اردن و عمان از گروه عربی و افغانستان، اندونزی، قرقیزستان، ترکیه از گروه آسیایی و کامرون و گینه بی سائو از گروه افریقایی در کمیته فرهنگی حقوقی و گفتگوی تمدن ها و مذاهب شرکت خواهند کرد.
معاون دبیرکل اتحادیه بین المجالس کشورهای اسلامی یادآور شد: نمایندگان مجالس سودان و پادشاهی عربستان از گروه عربی، آذربایجان، مالزی، پاکستان و ترکیه از گروه آسیایی، چاد، ساحل عاج و بورکینا فاسو از گروه افریقایی در کمیته فلسطین نیز حاضر خواهند شد.
دبیر کل مجلس شورای اسلامی: تشریح اولین نشست انجمن دبیران کل پارلمان های عضو سازمان همکاری اسلامی
دبیر کل مجلس شورای اسلامی در مراسم اختتامیه سیزدهمین کنفرانس مجالس عضو سازمان همکاری اسلامی اولین نشست انجمن دبیران کل پارلمان های عضو این سازمان را تشریح کرد.
علی افراشته عصر امروز در مراسم اختتامیه نشست سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی گزارشی را از نشست انجمن دبیران کل قرائت کرد.
متن گزارش نهایی نشست انجمن دبیران کل پارلمان های عضو سازمان همکاری اسلامی که در روز یکشنبه برگزار شد به شرح زیر است:
عالیجنابان، خانم ها، آقایان
ابتدا از جناب دکتر لاریجانی رئیس محترم سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو OIC تشکر می نمایم و گزارش کوتاه نشست انجمن دبیران کل را بدین شرح به استحضار می رسانم.
1- اولین نشست انجمن دبیران کل پارلمان های عضو سازمان همکاری اسلامی در تهران پایتخت جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
2- عالیجناب دبیرکل PUIC، پروفسور دکتر محمود اورول قیلیچ نشست را با اشاره به قطعنامه 132، بیانیه نهایی مصوب نشست دوازدهم کنفرانس PUIC در باماکو مالی در ژانویه 2017 شروع کرد. در این قطعنامه از نهایی شدن آیین نامه اجرایی و جزئیات اساسنامه انجمن استقبال شد. عالیجناب دبیر کل به نشست اطلاع داد که دبیرخانه PUIC پیش نویس تسلیم شده به انجمن را بررسی و نسخه نهایی آن را به پارلمان های عضو ارسال نمود. در نهایت عالیجناب دبیرکل اظهار امیدواری کرد که نشست با موفقیت کامل به کار خود ادامه دهد.
عالیجناب سفیر آقای علی اصغر محمدی معاون دبیرکل PUIC به عنوان اولین سخنران اعلام نمود که دبیرخانه اتحادیه قبل از ارسال نسخه نهایی پیش نویس برای عالیجناب علام علی الکندردی دبیر کل مجلس ملی کویت ملاحظات اعضای انجمن را در پیش نویس اعمال و میان همه پارلمان های عضو توزیع کرد.
پس از بحث و بررسی نظرات و ملاحظات اعضای محترم موارد زیر مورد توافق قرار گرفت؛
دبیرخانه کل اتحادیه موظف است طی یادداشتی دیدگاه های اعضا را پیرامون موضوعات زیر جویا شود:
شیوه های توسعه امور اداری و انتقال تجارب اداری ذیربط
همکاری در زمینه پژوهش و فناوری های اطلاعاتی
نقش پارلمان در تصویب قوانین و کنوانسیون ها
تصویب پیشنهاد عالیجناب آقای علام علی الکندردی، دبیرکل مجلس کویت مبنی بر میزبانی از کارگاه آموزشی انجمن در خصوص تجهیزات الکترونیکی
بیانیه پایانی کنفرانس سیزدهم PUIC باید بر تصویب آیین نامه اجرایی انجمن دبیران کل PUIC تصریح نموده و اجرایی شدن آن را از تاریخ تصویب اعلام کند.
در پایان فرصت را مغتنم شمرده به عنوان دبیر کل مجلس شورای اسلامی ضمن خیر مقدم مجدد به همه میهمانان گرامی اقامت خوشی را برای روسای محترم مجالس و هیأت های عالیرتبه پارلمانی در جمهوری اسلامی ایران آرزو دارم.
رئیس کمیته فلسطین: اعلام حمایت از انتفاضه سوم و ضرورت بر پایان دادن تجاوزات رژیم صهیونیستی
رئیس کمیته فلسطین گفت: حق برپایی کشور مستقل فلسطین، اعلام حمایت از انتفاضه سوم و تاکید بر پایان دادن اقدامات تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی از محورهای مهم کاری کمیته متبوعش بوده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت، رئیس کمیته فلسطین عصر امروز (چهارشنبه 27 دی) در اختتامیه نشست سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با اشاره به محورهای مورد بحث در کمیته متبوعش گفت: دفاع از حقوق مردم فلسطین و بازگشت همه فلسطینیان به کشورشان و همچنین تاکید بر اینکه قدس جزء لاینفک فلسطین است از جمله موضوعات مهم مورد تبادل نظر در کمیته فلسطین بوده است.
وی همچنین تصریح کرد: مخالفت با تصمیم رئیس جمهور امریکا، مخالفت جدی درمورد اعلام قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، مخالفت با هرگونه پیامدهای تصمیم شوم امریکا و تاکید بر اینکه مقاومت جزو حق مسلم مردم فلسطین است و همچنین حق برپایی کشور مستقل فلسطین و اعلام حمایت از انتفاضه سوم و تاکید بر پایان دادن اقدامات تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی از دیگر محورهای مهم کاری کمیته فلسطین است.
رئیس کمیته فلسطین همچنین ضمن دعوت از کشورهای اسلامی برای ممانعت از ایجاد هرگونه اختلاف بر لزوم فعال سازی قطعنامه های مربوط به عدم همکاری با رژیم صهیونیستی تاکید کرد.
رئیس کمیته فلسطین با اشاره به اینکه تاکید بر قطع روابط سیاسی و اقتصادی با اسرائیل و مخالفت با انتقال سفارت امریکا به قدس از دیگر محورهای کاری کمیته متبوعش بوده است خاطرنشان کرد: تاکید بر لزوم آزادی فلسطینیان ربوده شده و بازداشتی های حاضر در زندان های اشغالگران، تاکید بر اهمیت فعال سازی صندوق هایی که به حمایت مالی از قدس می پردازند در راستای پایداری مردم فلسطین و همچنین تاکید بر اینکه قدس به عنوان پایتخت همیشگی فلسطین است از جمله محورهای کمیته فلسطین است.