رئيس کل بانک مرکزي در ديدار سفير اتريش گفت: عزم جدي اروپا به پايبندي به برجام عامل مهمي براي حفظ منافع و روابط اقتصادي طرفين است و ادامه اين رفتار نقش کليدي در حفظ ثبات و صلح در منطقه و جهان دارد.
رييس شوراي پول و اعتبار با بيان اينکه برخورداري ايران از نيروي کار جوان و تحصيلکرده در کنار فن آوري هاي نوين اتريش فضا را براي ايجاد منافع دو جانبه آماده کرده است، اظهار کرد: در اين راستا بايد عوامل بازدارنده گسترش همکاري هاي اقتصادي شناسايي و رفع شوند تا اين گونه تفاهم نامه هاي امضا شده امکان عملياتي شدن بيابند.
وي عزم جدي اروپا در پايبندي به برجام را عامل مهمي براي حفظ منافع و روابط اقصادي طرفين دانست و عنوان کرد: دولت آقاي ترامپ در تلاش است اين باور را ايجاد کند که در ايران ثبات وجود ندارد و مانع از حضور سرمايه گذاران خارجي در ايران شود. در اين رابطه عزم جدي اروپا در حفظ برجام تاکنون توانسته تا حدي اين مشکل را برطرف کند و ادامه اين رفتار علاوه برايجاد منافع اقتصادي براي طرفين، نقش کليدي در حفظ ثبات و صلح در منطقه و جهان دارد.
عالي ترين مقام مسئول بانک مرکزي، وجود روابط کارگزاري بانکي روان و آسان را حمايت از مبادلات اقتصادي خواند و گفت: در اين مسير اتريش توانسته نگراني بانک هاي کشور خود و ساير کشورهاي اروپايي را کاهش داده و موجب حضور بانک هاي بزرگ در عرصه همکاري هاي بين المللي با ايران شود. ادامه اين روند کمک بزرگي به بهبود روابط دو کشور خواهد بود.
رييس شوراي پول و اعتبار با بيان اينکه پس از برجام، به تدريج از محدوديت ها براي فعاليت کسب و کارها کاسته شده، افزود: در دوران پسابرجام فضا براي فعاليت بخش خصوصي بهبود يافته شده که اميدواريم اين روند همچنان ادامه يابد. البته در حال حاضر بخشي از منابع بانکي به سوي بنگاه هاي کوچک و متوسط هدايت شده و اين قبيل بنگاه ها سهم مهمي در رشد اقتصادي ايفا کرده اند.
رييس کل بانک مرکزي درخصوص جلسه آتي FATF و نقش اتريش در تصميم گيري ها عنوان کرد: در جلسه پيشين، برخي کشورها با نگاه سياسي در تلاش بودند نظرها را برعليه ايران برگردانند. ايران انتظار دارد اتريش و ساير کشورهاي اروپايي سعي کنند فضا را به سمت مباحث تکنيکي سوق داده و از طرح مسائل سياسي جلوگيري کنند تا اقدامات ايران در حوزه هاي مقررات مبارزه پولشويي و تأمين مالي تروريسم AML/CFT بتواند نظر هيات گروه ويژه اقدام مالي (FATF) را جلب کند. در حال حاضر هيئت وزيران لوايح مرتبط با اين موضوعات را تاييد و براي تصويب به مجلس شوراي اسلامي فرستاده است. اميد است فرآيند تصويب قوانين مورد اشاره درکوتاه ترين زمان انجام شود. ايران مصمم به پايبندي به استانداردهاي بين المللي در فعاليت هاي مالي است.
همچنين در اين ديدار ولي اله سيف، حمايت اتريش در نشست آتي اتحاديه موسسات بيمه صادراتي اروپا را براي ارتقاي رتبه کشور ايران که اکنون 6 قرار دارد را خواستار شد. پيش از تحريم ها رتبه ايران 4 بوده است.
فعالان اقتصادي تمايل زيادي به حضور در ايران دارند
در اين ديدار سفير اتريش نيز نقش کشور خود را در بازگشت ايران به جامعه جهاني پس از برجام مهم دانست و عنوان کرد: در اين زمينه امضاي قرارداد فاينانس با اوبر بانک، موجب تشويق ساير بانکهاي اروپايي از جمله در کشورهاي دانمارک و ايتاليا شده است.
شولتز با بيان اينکه صاحبان کسب و کار اتريش از امضاي قرارداد فاينانس استقبال کرده اند، تصريح کرد: فعالان اقتصادي اتريش تمايل زيادي براي حضور در ايران دارند و تعداد تفاهم نامه هاي امضا شده ميان دو کشور در حوزه هاي مختلف از جمله گمرک، همکاري هاي صنعتي و ... خود گواهي بر اين مدعاست.