به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، دکتر همتی افزود: الگوی غلط غذایی و تغییر سبک زندگی از مهمترین علل اضافه وزن و چاقی در بین افراد است.
وی تاکید کرد: مصرف بیش از حد مجاز نمک، شکر و چربی سبب شیوع چاقی و اضافه وزن و به دنبال آن، بیماریهای قلبی عروقی، چربی و پرفشاری خون وبرخی سرطانها شده است.
بر اساس آمار بهداشت جهانی، روزانه مصرف پنج گرم نمک، ۴۰ گرم قند و مواد قندی نهفته در میوهها و خوراکیها و ۳۵ گرم چربی برای هرفرد مجاز است که این میزان در استان فارس بین ۱۱ تا ۲۶ گرم بیش از حد مجاز است.
مدیر بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی هم، الگوی مصرف غذایی ناصحیح ایرانیان را از علل رشد اضافه وزن دانست و گفت: برای کنترل وزن طبیعی باید الگوی بشقاب سلامت جایگزین بشقاب فعلی تغذیهای ایرانیها قرار بگیرد.
دکتر شناور افزود: در این بشقاب یک سوم حجم بشقاب کربوهیدراتها و نشاستهها مثل نان سبوسدار، برنج و ماکارونی، یک سوم سبزیجات خام یا پخته و آب پز و یک سوم هم منابع پروتئینی و لبنیات مثل شیر، لبنیات کم چرب، گوشت ماهی و مرغ قرار میگیرد.
وی مصرف میوه ها، سبزیجات، شیر و لبنیات را در کشور، بین ۶۰ تا ۷۲ گرم کمتر از استاندارد بهداشت جهانی اعلام و خاطرنشان کرد: ایرانیان روزانه، ۷۲ گرم کمبود مصرف سبزیجات، ۷۰ گرم کمبود مصرف میوه جات و ۶۰ گرم کمبود مصرف شیر و لبنیات دارند.
مصرف استاندارد سبزیجات روزانه ۳۰۰ گرم، میوه جات ۲۸۰ گرم و شیر و لبنیات ۲۵۰ گرم است.
به گفته همتی قائم مقام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با اصلاح الگوی تغذیه، نگه داشتن وزن در حد طبیعی و داشتن فعالیت بدنی مناسب، ۸۰ درصد بیماریهای قلبی و عروقی، ۹۰ درصد بیماری دیابت نوع ۲ و ۳۰ درصد سرطانها قابل پیشگیری است.