محققان یک شرکت دانش بنیان در تبریز سامانه تصفیه آب خاکستری طراحی و تولید کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، این شرکت با استفاده از دانش فنی و بهره مندی از غشاهای نانوساختار خود این سامانه را در دو ظرفیت 250 و 500 لیتر در روز اجرا کرده است.
مدیر این شرکت دانش بنیان گفت : این سامانه در تمامی محل هایی که تولید کننده آب خاکستری هستند مانند مجتمع های اداری، دولتی و مسکونی، کارواش ها، رستوران ها، قالی شویی ها، سنگ بری ها و ... کاربرد دارد.
دکتر بابالو افزود : این سامانه با استفاده از غشاهای صفحه ای چندکاناله، در دو مرحله میکروفیلتراسیون و الترافیلتراسیون آب خاکستری ورودی را تصفیه و محصول نهایی را به منظور استفاده مجدد برای کاربردهایی نظیر آبیاری، شستشوی مجدد، پرکردن فلاش تانک ها و ... به چرخه مصرف بازمیگرداند.
وی اضافه کرد : در این سامانه در مرحله اول چربی ها، شوینده ها، و درشت مولکول ها و تا حد زیادی میکروب ها از سیستم حذف و در مرحله دوم عملیات کامل گندزدایی به منظور حذف میکروبها میکروارگانیسم ها و حتی لاشه میکروارگانیسم ها انجام می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه سهند تبریز گفت : استفاده از این دستگاه برای مصارف خانگی می تواند تا 50% و در سایر کاربردها تا 70% ، مصرف آب و هزینه های ناشی از آن را کاهش دهد.
به گفته بابالو ، سامانه تصفیه آب خاکستری همچنین قابلیت بازگردانی 70 تا 85% درصدی برای مصارف مختلف را دارد به این معنی که 70 الی 85% آب ورودی به این سامانه توسط دستگاه تصفیه و به سیستم بازگردانده می شود.