آب انبارهای تاریخی سرایان آب گیری شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرایان
محمد عرب افزود: در این اقدام ابتدا ته مانده آب موجود در مخازن تخلیه و سپس داخل مخزن لایروبی و مسیر آب قنات تا سر منشاء اصلی تمیز می شود.
وی گفت: در هنگام آب گیری هماهنگی با مردم برای رعایت مسائل بهداشتی صورت گرفته و میرآب ها از اواخر شب که معمولا شب های سردسال است این کار را انجام می دهند.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرایان افزود: آب گیری هر شب از ساعت حدود 11 شب تا 4 صبح انجام می شود و تا زمانی که همه آب انبارها آبگیری شوند ادامه پیدا می کند و این کار برای تمام آب انبار های شهر انجام می شود.
وی گفت: پس از اینکه آب قنات به محل آب انبار رسید ابتدا به مدت یکساعت آب به مسیر جوی کشاورزی هدایت می شود و وارد آب انبار نمی شود تا خوب زلال و تمیز شود و سپس آب وارد مخزن می شود و تا ساعت حدود 4 صبح ادامه دارد.
عرب گفت: اینکار هرشب و بسته به ظرفیت مخزن انجام می شود تا آب انبار آبگیری شود.
وی افزود: با توجه به اين که مخزن آب انبار داراي يک شير تخليه است اين شير حدود 60 سانتي متر بالاتر از کف نصب شده اما در کف آن هم يک لوله سفالي به نام "تن بوشه " (لوله سفالي براي انتقال فاضلاب) وجود دارد که براي تخليه آب باقي مانده و گل و لاي آن استفاده مي شود.
این رسم و آئین بجا مانده از گذشتگان با شماره 1315 و در تاریخ 4 بهمن 1395 95 در فهرست میراث معنوی کشور بنام شهرستان سرایان به ثبت رسیده است.
از 45 اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور 14 مورد آب انبارهایی هستند که بیش از 95 درصد آنها فعال هستند و به همان صورت گذشته مورد استفاده قرار می گیرند و تنها در شهر سرایان 6 آب انبار فعال قرار دارد و برای همین به دیار آب انبارهای کهن شهرت دارد.