رئیس مجلس با همتایان خود از پاکستان، سنگال، سوریه، ترکمنستان و عمان دیدار و گفتگو کرد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: دشمنان قسم خورده مسلمانان تلاش دارند تا با نفوذ در ميان آنان به اختلافات دامن بزنند و اين وظيفه کشورهاي اسلامي است که از گسترش اختلافات جلوگيري کنند.
وي تصريح کرد: با توجه به پيشنهادهاي شما، طرح ها و پروژه هاي موجود را بررسي و زمينه هاي اجراي آن را در آينده نزديک فراهم خواهيم کرد.
رئيس قوه مقننه خاطرنشان کرد: ضروري است براي جذب سرمايه گذاران تسهيلاتي براي فعاليت آنها فراهم شود.
پيوند ميان دو کشور ايران و عمان از طريق اجراي طرح هاي مشترک اقتصادي
همچنين در اين ديدار رئيس مجلس عمان گفت: درصدد رايزني با ايران به منظور ارائه راهکارهاي مثبتي در زمينه حل مسائل هستيم.
وي افزود: ايران و عمان روابط سياسي سطح بالايي با يکديگر دارند و ما ميخواهيم که اين سطح روابط در حوزه هاي تجاري و بازرگاني هم وجود داشته باشد.
ناصر المعمولي با اشاره به زمينه هاي موجود در عمان بيان کرد: امنيت و ثبات خوبي در عمان برقرار است و به يقين سرمايه گذاران ايراني در آنجا با مشکلي برخورد نخواهند کرد.
وي پيشنهاد کرد که از طريق اجراي طرح هاي مشترک اقتصادي به پيوند ميان دو کشور کمک شود.
خالد هلال ناصر المعمولي در ادامه اظهار کرد: اتاق هاي بازرگاني دو کشور بايد در اين زمينه تلاش، و شرکتهاي سرمايهگذاري را براي مشارکت در اين طرح ها هدايت کنند.
رئيس مجلس عمان در پايان تاکيد کرد: ما در گسترش روابط اقتصادي با ايران مصمم هستيم و اميدواريم که بتوانيم در سطح کلان و در حوزه انتقال انرژي اين امر را اجرايي کنيم.
در ادامه ديدارهاي رئيس مجلس شوراي اسلامي، آقاي علي لاريجاني با نايب رئيس مجلس موزامبيک درخصوص گسترش سطح روابط با يکديگر به گفتگو نشستند و آنتونيو ژوزه اميليا به دليل ميزباني اجلاس بين المللي کشورهاي اسلامي در سطح مناسب از آقاي لاريجاني تشکر کرد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به مزاحمتهاي اخير امريکاييها در منطقه گفت: در اين شرايط توسعه همکاريهاي اقتصادي ضروري است و اتحاديه بين المجالس نيز بايد در اين حوزه فعال شود.
علي لاريجاني عصر امروز (دوشنبه، 25 دي) در حاشيه سيزدهمين کنفرانس مجالس کشورهاي عضو سازمان همکاري اسلامي با اسماعيل قهرمان رئيس مجلس ترکيه ديدار و گفتگو کرد.
وي در اين ديدار حضور رئيس مجلس ترکيه در کنفرانس اتحاديه مجالس کشورهاي عضو سازمان همکاري اسلامي را ذيقيمت دانست و گفت: عمق روابط ايران و ترکيه دوستانه است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه با بيان اينکه امريکايي ها به دنبال بر هم زدن اوضاع کشورهاي منطقه هستند، اظهار داشت: امريکايي ها در صدد شيطنت هايي در منطقه هستند و سرنخ هاي آن نيز مشهود است.
آقاي لاريجاني همچنين با بيان اينکه در عراق تروريستها ضربه جدي خوردند و در سوريه امريکاييها همچنان دنبال ماجراجويي هستند، گفت: از اين رو همکاري ايران و ترکيه در حوزه مسائل امنيتي منطقه بسيار ضروري است.
رئيس قوه مقننه با بيان اينکه همکاري هاي اقتصادي به خوبي پيش رفته است، ابراز داشت: حذف دلار از روابط تجاري و استفاده از ارزهاي دو کشور براي مبادلات اقتصادي اقدام خوبي است همچنين بايد روابط بانکي را توسعه داد که براي تجار دو کشور بسيار مهم است اما روابط بانکي سهل نيست و مانع روابط تجاري مي شود که اميدواريم به آن توجه کنيد ضمن اينکه تجار و گردشگران زيادي ميان ايران و ترکيه در رفت و آمد هستند که نياز به اين تقويت روابط بانکي دارند.
وي ادامه داد: آمادهايم تا هر گونه همکاري را توسعه دهيم همچنين بين المجالس بايد در حوزه توسعه روابط اقتصادي فعال تر شود چنانکه در گذشته چندان فعال نبودهاند.
آقاي لاريجاني در ادامه تأکيد کرد: از مردم فلسطين و قدس شريف بايد حمايت شود چرا که امريکايي ها مي خواهند اين موضوع را رفته رفته حذف کنند اما ما نبايد اجازه دهيم مسأله فلسطين وجه المصالحه شود که نقش ترکيه در اين زمينه بسيار مهم است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در پايان با ابراز خرسندي از ارتباط گروه دوستي پارلماني ميان دو کشور، اظهار داشت: نگاه پارلمان ايران به ترکيه مثبت است و علاقه مند به تقويت روابط هستيم که حضور شما در اين کنفرانس آن را تثبيت مي کند.
رئيس مجلس ترکيه: امريکا براي مبارزه با يک گروه تروريستي از گروه تروريستي ديگري حمايت ميکند
اسماعيل قهرمان نيز در اين ديدار ضمن ابلاغ سلام ويژه اردوغان رئيس جمهور ترکيه به آقاي لاريجاني با بيان اينکه ما دو کشور بزرگ هستيم که در مجامع بين المللي درباره صلح نقش داريم، گفت: اتحاد و مقاومت ما بسيار مهم است البته کساني بوده اند که قصد تخريب اين روابط را داشتهاند.
وي در ادامه ساختار فعلي سازمان ملل متحد را مناسب برقراري صلح در جهان ندانست و افزود: يک تصميم کلي از بالا به شوراي امنيت مي رسد و بعد بين پنج کشور صحبت مي شود و حتي يک نفر مي تواند آن را وتو کند.
قهرمان در ادامه با تأکيد بر اينکه برادري و برابري شرايط خوبي ميان دو کشور ايجاد مي کند، اظهار داشت: برخي مي خواهند با ترويج تروريسم مشکل ايجاد کنند که در اين زمينه برقراري مراودات ميان ايران و ترکيه براي مبارزه با آنها مثمر خواهد بود.
رئيس مجلس ترکيه در پايان تصميمات امريکا براي مقابله با تروريسم را اشتباه توصيف و خاطرنشان کرد: نمي توان براي مبارزه با يک گروه تروريستي از گروه تروريستي ديگري حمايت کرد.
لاريجاني در ديدار رئيس مجلس الجزاير: افراطيگري مشکل جهان در دنياي امروز است
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه الجزاير کشور مهمي در جهان اسلام است و هميشه سياست خارجي مثبتي داشته است، گفت: مسأله تروريسم در منطقه ريشه دوانده و افراطيگري مشکل جهان اسلام در دنياي امروز است.
علي لاريجاني امروز (دوشنبه، 25 دي) در حاشيه سيزدهمين اجلاس بينالمجالس کشورهاي اسلامي در ديدار السعيد بوحجه، رئيس مجلس الجزاير، افزود: با توجه به اين مسائل ضروري است علاوه بر بيشتر شدن همکاريهاي دو کشور در زمينههاي سياسي و امنيتي با گسترش روابط اقتصادي نيز به تحکيم روابط کمک کرد، البته پارلمانها در اين ميان نقش تأثيرگذاري دارند و بسياري از مسائل به کمک آنها قابل حل خواهد بود.
رئيس مجلس الجزاير: سياست الجزاير حل عدم دخالت در امور داخلي کشورها و کمک به صلح و آرامش منطقه
همچنين در اين ديدار رئيس مجلس الجزاير گفت: اين اجلاس فرصت مغتنمي است که بتوانيم تا آنجا که ميتوانيم راهحلهايي براي چالشهاي موجود در منطقه پيدا کنيم و بيشک اينگونه اجلاسها ميتواند روابط کشورهاي دوست و اسلامي را افزايش دهد و آنها را به يکديگر نزديک سازد.
السعيد بوحجه تصريح کرد: الجزاير هميشه پشتيبان و همسو با سياستهاي ايران بوده و از توافقنامه هستهاي نيز حمايت کرده است و آن را باعث شکوفايي ايران ميدانيم و مسئوليت مهمي بر دوش ما قرار دارد و آن اينکه به حفظ استقلال کشورها در برابر قدرتهاي سلطه گر کمک کنيم.
رئيس مجلس الجزاير گفت: سياست ما سياست شناخته شدهاي است و خدشهناپذير است و اساس آن در حل و فصل منازعات ميان کشورها، عدم دخالت در امور داخلي کشورها و کمک به صلح و آرامش است.
وي با اشاره به خطر گسترش حضور تروريسم در منطقه گفت: اين نيروهاي افراطي براي همه کشورها خطرساز هستند و ما بايد کمک کنيم تا ريشه آنها برچيده شود، هرچند مورد حمايت برخي از کشورها هستند اما ما بايد کمک کنيم تا ريشه آنها کنده شود و بايد به گسترش دموکراسي کمک کنيم.
رئيس مجلس الجزاير خاطرنشان کرد: براي دفاع از کشورمان تلاش هاي بسياري کرده، هزينه زيادي پرداخته و 200 هزار شهيد داده ايم و توانستيم بدون کمک از هيچ کشوري با تروريسم مبارزه کنيم اما براي ريشهکن کردن آن در جهان نياز به همکاريهاي بينالمللي است.
وي تصريح کرد: وقتي ما درگير جنگ با تروريستها بوديم سکوت مرگباري بر سازمانهاي بينالمللي حاکم بود و اين خطر هنوز باقي است و کشورهايي مثل ليبي و تونس را تهديد ميکند که همگي در همسايگيمان قرار دارند.
رئيس مجلس الجزاير در پايان گفت: آرزوي ما برقراري امنيت در همه کشورهاست و اگر کشورهاي همسايه امنيت داشته باشند ما هم در امنيت خواهيم بود.
وي همچنين خواستار گسترش روابط اقتصادي، پارلماني و فرهنگي با ايران شد.
لاریجانی در دیدار رئیس مجلس گینه بیسائو: اظهارات سخیف ترامپ ذات سردمداران امریکا را نشان میدهد
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امریکاییها با تکبری که دارند کشورهای دیگر را کوچک میشمارند، از این رو کشورها باید با یکدیگر وحدت داشته باشند، گفت: عملکرد تروریست ها در منطقه خاورمیانه و افریقا متفاوت است.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی عصر امروز (دوشنبه، 25 دی) در حاشیه سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با سیپریانو کاساما، رئیس مجلس گینه بیسائو دیدار و گفتگو کرد.
وی با بیان اینکه کشور گینه بیسائو را دوست و برادر خود میدانیم، گفت: رئیس جمهور امریکا به همه دشنام می دهد، چنانکه چند روز پیش در مورد ملت و کشورهای افریقایی نیز حرف های سخیفی زد و این اقدام، ذات سردمداران امریکا را نشان می دهد.
آقای لاریجانی در ادامه با بیان اینکه امریکاییها با تکبری که دارند کشورهای دیگر را کوچک می شمارند، از این رو کشورها باید با یکدیگر وحدت داشته باشند، افزود: امریکاییها تروریستها را به جان کشورهای منطقه میاندازند که این تروریست ها در منطقه خاورمیانه به نوعی عمل می کنند و در افریقا به نوع دیگر عمل میکنند.
رئیس مجلس گینه بیسائو: تحریم های امریکایی علیه ایران را محکوم میکنیم
سیپریانو کاساما نیز در این دیدار با بیان اینکه ایران از جهات مختلف حمایت ما را خواهد داشت، گفت: ایران کشور بزرگی است و من بهعنوان رئیس پارلمان های اتحادیه افریقا همبستگی خود را با جمهوری اسلامی ایران اعلام و اظهارات سخیف ترامپ علیه ایران را محکوم می کنم.
رئیس مجلس گینه بیسائو در پایان خاطرنشان کرد: همچنین تحریمها و مجازات های بیاساس ترامپ علیه ایران را محکوم می کنم و این نشست را فرصتی برای ابراز احساسات خالصانه خود به ملت و دولت ایران می دانم.