به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ، اينديپندنت نوشت نفتکش ايراني غرق شده در درياي چين شرقي ده مايل لکه نفتي ايجاد کرده است که حيات دريايي را در اين منطقه تهديد مي کند.
اين نفتکش غرق شده مي تواند به ترکيب غني ماهي ها و پرندگان در آب هاي مجاور صدمه بزند.
کارشناسان هشدار دادند نفتکش ايراني که در درياي چين شرقي غرق شد تهديدي جدي براي محيط زيست دريايي اين منطقه است.
شبکه تلويزيوني سي سي تي وي چين اعلام کرد اين لکه نفتي يک تا چهار مايل دريايي وسعت داشت و از زمان غرق شدن کشتي در روز يکشنبه، چندين برابر شده است.
نگراني هايي درباره صدمات اين لکه نفتي به اکوسيستم دريايي منطقه مطرح شده است.
غرق شدن کشتي سانچي بزرگترين لکه نفتي را از سال هزار و نهصد و نود و يک تاکنون به وجود آورده است؛ زمانيکه دويست و شصت هزار تن نفت در سواحل آنگولا منتشر شد.
سي سي تي وي اعلام کرد تلاش براي پاکسازي سطح دريا آغاز شده است و تيم هاي امدادرسان تلاش گسترده براي نجات سرنشينان اين کشتي را متوقف کرده و عمليات را به حال عادي برگردانده اند. اين کشتي که پس از برخورد با يک کشتي ديگر دچار انفجار و آتش سوزي گسترده شد، صد و سي و شش هزار تن -- معادل تقريبا يک ميليون بشکه -- کنستانتره فوق سبک ميعانات نفتي را با خود حمل مي کرد که پس از وقوع چندين انفجار، غرق شد.
کارشناسان ابراز نگراني کردند غرق شدن اين کشتي در مقايسه با سوختن اين ميعانات، صدمات بيشتري به اکوسيستم دريايي وارد مي کند. غرق شدن اين کشتي احتمالا باعث مي شود مابقي ميعانات نفتي و سوخت بنزين نفتکش يا نفت سنگيني که براي حرکت موتور کشتي استفاده مي شود، وارد آب شود و آب هاي اطراف را آلوده کند. نفت سنگين، کثيف ترين نوع نفت و بسيار سمي است اگر چه قابليت انفجاري کمتري دارد. کنستانتره نفتي براي موجودات زنده دريايي ماده اي سمي است. بر اساس برآوردهاي دلالان سوخت بنزين نفتکش، سانچي احتمالا در هنگام برخورد با کشتي فله بر چيني حدود هزار تن سوخت بنزين داشته است.
ريک استينر کارشناس دريانوردي آمريکايي در آلاسکا که در نشت نفت تخصص دارد گفت منبع مضري از کنستانتره احتمالا در آب است که از چشم ناظراني که سطح آب را مي بينند دور است.
وي افزود: «درخصوص لکه هاي نفتي، زمان، عنصر حياتي است و اين موضوع در خصوص تمام لکه هاي نفتي بزرگ صادق است. اين موضوع به طور خاص درخصوص لکه هاي حاصل از ميعانات گازي نيز مصداق دارد زيرا ماده تشکيل دهنده اين ميعانات بسيار سمي و ناپايدار است.»
وي ادامه داد درياي چين شرقي به لحاظ زيست بوم غني دريايي اما آلوده معروف است. اين زيست بوم محل زندگي نهنگ، گراز دريايي، پرندگان دريايي و ماهي است.»
مهار نفت سياه نسبتا آسان است چرا که حجم آن پايين است و خاصيت چسبندگي اش باعث مي شود راحت تر از روي آب جمع شود اما حتي حجم کم آن مي تواند به حيات موجودات دريايي صدمه بزند. بادهاي شديد اين نفتکش را از سواحل چين - جاييکه حادثه رخ داده است - دور کرده به منطقه اقتصادي ويژه ژاپن وارد کرده است.
اداره دولتي اقيانوس هاي چين اعلام کرد از آنجا که انفجارها به بدنه نفتکش صدمه زده بود، حجم وسيعي از نفت در آب هاي مجاور نيز آتش گرفت.
گارد ساحلي ژاپن روز دوشنبه اعلام کرد دود غليظي هنوز از محل غرق شدن اين کشتي به هوا بر مي خيزد.
سخنگوي گارد ساحلي ژاپن گفت اين واحد، دو قايق گشتي و يک هواپيما را براي جستجوي خدمه مفقود شده اين نفتکش و ارزيابي تازه ترين شرايط محيطي اعزام کرده بود.