ساخت احداث سد و نیروگاه برق آبی مشترک روی رودخانه ارس با حضور رئیس جمهور ارمنستان و وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران در مرز آبی دو کشور آغاز شد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ در این مراسم وزیر انرژی و منابع طبیعی جمهوری ارمنستان عملیات ساخت و اجرای طرح سد و نیروگاه مگری این کشور به دست مهندسان ایرانی را نقطه عطفی در روابط نزدیک و دوستانه دانست.
آرمن موتیسیان افزود: ساخت این سد و نیروگاه پنج سال به طول می انجامد و ظرفیت تولید برق آن سالانه 800 گیگاوات ساعت است.
مجید نامجو وزیر نیرو کشورمان هم گفت: این طرح به طور کامل با همکاری شرکت خصوصی ایرانی ساخته می شود و پس از بهره برداری ، جمهوری اسلامی ایران از همه ظرفیت تولید برق آن به مدت 15 سال استفاده خواهد کرد.
نامجو همچنین از توافق های اقتصادی اخیر دو کشور خبر داد و افزود: انتقال خط لوله فرآورده های نفتی و ایجاد شبکه ریلی راه آهن از دیگر طرح های اقتصادی ایران در ارمنستان است که مذاکرات آن انجام شده است.
سد نیروگاه برق آبی ارس با ظرفیت نصب 260 مگاوات برق شامل دو نیروگاه جریانی 130 مگاواتی قره چیلر در خاک ایران و مگری در ارمنستان است که با بهره برداری از آن سالانه هزار و 700 گیگاوات ساعت برق تولید خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران به خبرنگار ما گفت: سد برق آبی ارس در مرز مشترک ایران و ارمنستان دارای دو بند انحرافی به ترتیب به ارتفاع 9 و 8 متر و دو تونل انتقال آب هر یک به طول 18 کیلومتر خواهد بود.
محمدرضا رضازاده افزود: در این دو بند انحرافی مخازنی به حجم پنج میلیون متر مکعب ساخته خواهد شد.
رضازاده گفت: دو نیروگاه 130 مگاواتی در خاک دو کشور ساخته می شود که هزینه ساخت نیروگاه مگری ارمنستان 560 میلیون دلار و نیروگاه ارس در کشورمان 400 میلیارد تومان برآورد می شود.
مرز مشترک ایران و ارمنستان بیش از 40 کیلومتر است که بیش از نیمی از ان را رودخانه ارس تشکیل می دهد.