معادن برای تامین مواد اولیه برخی مناطق دشت سجزی را تا عمق هشت متری تخریب کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان ؛ رییس اداره محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: مساحتی برای بهره برداری در شرق اصفهان سه هزار و 100هکتار و در شمال شرق هزار و 100هکتار واگذار شده که بهره برداران به صورت غیر قانونی در مجموع حدود هفت هزار هکتار را تخریب کردند.
بهروز ستایش افزود: بر اساس قانون معادن وظیفه نظارت بر بهره برداری با سازمان صنعت معدن و تجارت است که تا کنون در زمینه توسعه غیر قانونی مساحت بهره برداری نظارتی صورت نگرفته است.
وی شمار کارگاه های تولید گچ و شن و ماسه و معادن سجزی را بیش از 120واحد برشمرد و از پلمپ 40 واحد آلاینده خبر داد.
رییس اداره محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان ، استحصال گچ و خاک در دشت سجزی را فرایندی منسوخ شده با آلودگی بسیار دانست و افزود: هم اکنون 30 درصد آلایندگی شرق اصفهان ناشی از همین کارگاه هاست.
ستایش افزود: فعالیت معادن و کارگاه های باقیمانده در این منطقه پس از پایان مهلت بهره برداری قانونی شان دیگر تمدید نخواهد شد و از سال 97 تا 99 قرار است به تدریج فعالیت آنها متوقف شود.
وی گفت: برای احیای هر هکتار تخریب عرصه های طبیعی 60میلیون ریال اعتبار نیاز است و تاکنون بیش از 400میلیارد ریال خسارت به این عرصه ها در سجزی وارد شده است.
رییس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان اصفهان هم گفت:در این منطقه بین پنج تا 60تن در هکتار رسوبات انتقال یافته که 70 درصد این جابجایی ناشی از فعالیت معادن و کارگاه های تولید شن و ماسه و گچ است.
حسینعلی نریمانی افزود: سالانه بیش از 360میلیارد ریال از فرایند رسوبات در منطقه به صنایعی چون راه، راه آهن ،فرودگاه و کشاورزی خسارت وارد می شود.
امیر حسین ولی رییس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری شهرستان اصفهان هم گفت: در منطقه سجزی چهار هزار هکتار کانون بحران درجه یک با فرسایش بادی وجود دارد و تا کنون پنج هزار هکتار از مناطق طبیعی این منطقه تخریب شده است.
اسرافیل احمدیه رییس سازمان صنعت معدن و تجارت استان هم گفت: براساس مصوب شورای برنامه ریزی استان در سال 88 قرار شد معادن و کارگاه های تولید گچ و شن و ماسه در سجزی به شعاع 50کیلومتری منتقل شود که به دلیل نبود زیرساخت ها و اعتبارات کافی هنوز این مصوبه اجرا نشده اما نظارت بر روند تولید و آلایندگی های این واحدها در حال اجراست .
نگارنده : رامین زال