رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: کم آبی بزرگترین چالش خراسان جنوبی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، نجار امروز در نشست استانداران ادوار خراسان جنوبی در بیرجند گفت:
وی افزود: مسئولان خراسان جنوبی باید برای مدیریت منابع آبی موجود برنامه داشته باشند هرچند با تلاش های مسئولان و همت کشاورزان ، کسری مخازن آب های زیرزمینی از 183 میلیون متر مکعب به 150 میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه مطالعات آب های ژرف در استان های خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان در حال انجام است افزود: امیدواریم به نتایج خوبی در این زمینه دست یابیم.
نجار افزود: برای جبران تاثير خشکسالی در خراسان جنوبی باید برای انتقال آب از دریای عمان به این استان فکری اساسی کرد.
وی همچنین ادامه اجرای طرح بین المللی ترسیب کربن ، تغییر الگوی کشت و کاشت درختان مقاوم به کم آبی را از دیگر راهکارهای مدیریت بهینه منابع آبی در خراسان جنوبی برشمرد.
دبیر مجمع استانداران ادوار کشور هم در این نشست گفت: مجمع یک تشکل صنفی غیر دولتی و غیرانتفاعی است که سال 1384 شکل گرفت و اعضای آن، همه استانداران بعد از انقلاب هستند.
طاهری با بیان اینکه این مجمع 220 عضو دارد افزود: استانداران عضو مجمع ، فارغ از نوع تفکر سیاسی و اختلاف سلیقه ، برای انتقال تجارب خود به استان ها آمادگی دارند.
وی با اشاره به حضور 18 استاندار در نشست امروز استانداران ادوار در بیرجند گفت: این استانداران تجارب و راهکارهای مدیریتی خود را در اختیار مدیران استان قرار می دهند تا برای تسریع در توسعه خراسان جنوبی به کار گرفته شوند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران هم توسعه نامتوازن در کشور را نتیجه تمرکز گرایی در برنامه های توسعه ای دانست و گفت: تا زمانی که یک نسخه واحد برای تمام کشور نوشته شود و استان ها با یک نگاه اداره شوند ، نمی توان صحبت از توسعه متوازن منطقه ای کرد.
شافعی گفت: متاسفانه در سال های گذشته ، جهت گیری های توسعه ، تحت تمایلات سیاسی بوده است که حاصل آن دست نیافتن به توسعه متوازن و عدم بهره گیری از ظرفیت های مناطق مختلف کشور است.