معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بیش از ۲۵ درصد مردم جهان چاق هستند.
دکتر علیرضا دلاوری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، افزود: بر اساس آمارهای جهانی یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون نفر در جهان اضافه وزن دارند.
وی گفت: بر اساس دو تحقیق ملی در کشور ۲۰ درصد کودکان ۷ تا ۱۸ سال کشور اضافه وزن دارند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: ۳۵ درصد از بزرگسالان ایرانی نیز چاق اند.
دلاوری با بیان اینکه الگوی چاقی در کشورمان شبیه کشورهای توسعه یافته است، گفت: باید شیوه زندگی به منظور پیشگیری از چاقی و کاهش اضافه وزن تغییر کند.
وی افزود: افزایش تحرک با استفاده از روشهای مناسب سازی فضای شهری و حمل و نقل عمومی به منظور افزایش فعالیتهای فیزیکی و همچنین اصلاح تغذیه و جایگزین مواد مغذی به جای غذاهای پر کالری بهترین راه درمان چاقی است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه راههای دارویی و جراحی نیز برای مقابله با چاقی مفرط وجود دارد، گفت: برخی از این روشها تأیید نشده و برخی دیگر دارای عوارض و هزینههای زیادی است که نمیتوان آن را در سطح جامعه اجرا کرد.
دلاوری با بیان اینکه پس از اجرای طرح تحول سلامت در تمام مراکز بهداشتی و درمانی، کارشناس تغذیه حضور دارد که آموزشهای عمومی و ارتقای آگاهی جامعه به منظور کاهش چاقی و دادن مشورتهای تغذیهای از جمله وظایف آن هاست، افزود: فعالیت کارشناسان تغذیه موجب ارتقای سواد سلامت در جامعه و کاهش چاقی است.
وی گفت: چاقی عامل اصلی بیماریهای غیر واگیر همچون بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: چاقی در کودکان و نوجوانان به سبب افزایش طول مدت اضافه وزن در بدن موجب عوارض بیشتری در سنین بزرگسالی و پیری خواهد شد به این سبب نگران کنندهتر از چاقی در سنین سالمندی است.
دلاوری در ادامه با بیان اینکه بسیج پیشگیری و کنترل چاقی از ۱۵ تا ۳۰ دی اجرا میشود، گفت: در این ۱۵ روز آموزشهای گروهی با تلاش کارشناسان تغذیه اجرا میشود و تلاش ما ارتقای سواد سلامت در جامعه است.
وی افزود: پخش نماهنگهای یک دقیقهای در مترو همچنین آموزش سفیران سلامت از جمله دیگر برنامههای بسیج تغذیه در کشور است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه ۲۱ هزار سفیر سلامت با تلاش ۶۶ متخصص تغذیه در ۶۶ مرکز بهداشتی درمانی با استفاده از شبکههای اجتماعی یا حضوری آموزش میبینند، گفت: شعار «هر خانه یک سفیر سلامت» برای آموزش خانوادهها و افزایش آگاهی آنان از سلامت تغذیه در نظر گرفته شده است.
دلاوری افزود: سفیران سلامت علاوه بر بهداشت تغذیه در زمینه بهداشت روان و بلایای طبیعی نیز آموزشهایی را میبینند که به خانواده هایشان منتقل کنند.
وی گفت: سفیران سلامت در مدارس و فضاهای آموزشی نیز فعال هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: یکی از عوامل چاقی خواب نامناسب و کمتر از ۷ ساعت در شب است که موجب تغییرات سطح هرمونی در خون و افزایش تمایل به خوردن در فرد میشود.