معرفی کاندیداهای ریاست فدراسیون بسکتبال؛
حسن طباطبایی: مذاکرات مربوط به سالن اختصاصی را شروع کرده ام
رئیس مجموعه ورزشی آزادی گفت: هر هیئت استانی باید یک سالن اختصاصی بسکتبال داشته باشد و در مرکز شهر تهران هم یک سالن در نظر میگیریم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ سید حسن طباطبایی یکی از کاندیداهای غیر بسکتبالی انتخابات فدارسیون بسکتبال است و در روزهای اخیر حواشی زیادی درباره حمایت محمود مشحون و وزارت ورزش از او مطرح شده است.
وی چند روز قبل از برگزاری مجمع انتخابی در گفتگویی تلفنی به سوالات خبرنگار ما درباره برنامههای خود پاسخ داد:
سوال مشترک از همه کاندیداها، انگیزههای آنها از ورود به این انتخابات است.
انگیزه اصلی من از ورود به انتخابات بسکتبال، ظرفیتها و پتانسیلهای بالایی است که در این رشته میبینم و اعتقاد دارم که بسکتبال ایران میتواند گل سرسبد رشتههای تیمی در ورزش کشور باشد. ظرفیتهای آن میتواند از رشتهای مثل والیبال هم بیشتر باشد و با برنامهای مدون میتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که این پتانسیلها به فعل تبدیل شود.
شما سرپرست فدراسیونهای دو و میدانی، وزنه برداری و کاراته بودید. آیا سرپرستی این فدراسیونها و مدیریت مجموعههای ورزشی، آمادگی لازم را برای اداره فدراسیون بزرگی مثل بسکتبال ایجاد میکند؟
من هیچ جایی غیر از ورزش کار نکرده ام. بیشتر عمر مدیریتی و کاری ام در فدراسیونهای ورزشی و مجموعههای ورزشی مختلف بوده است. بسکتبال را هم خیلی خوب میشناسم و مشکلات آن به خصوص در زمینه مدیریتی را به خوبی میدانم، بر همین اساس هم وارد این انتخابات شدم که با توجه به ظرفیتهای موجود و توانایی هایم برای کمک، شرایط خوبی را برای بسکتبال کشور فراهم کنم.
مشکلات اصلی این رشته به تشخیص شما چیست؟
بسکتبال نیاز به چابکی سیستم و شتاب بیشتر در رسیدن به اهداف خود دارد. این رشته در سالهایی که استاد محمود مشحون را به عنوان رئیس در رأس خود داشت، مسیر خوبی را پیش رفت، ما هم باید تلاش کنیم این مسیر را با سرعت بیشتری ادامه دهیم. اگر امروز بسکتبال ایران قدرت اول آسیاست، به دلیل تلاش های رئیس سابق و روسای هیئتهای استانی بوده و اگر قرار است تغییراتی ایجاد کنیم، این تغییرات باید به آرامی و بخش به بخش انجام شود تا سیستم را چابکتر و جوانتر کنیم و شرایط را به سمت هدف مطلوب پیش ببریم.
خودتان بحث محمود مشحون را مطرح کردید، حتما دیده اید که عکسی از شما منتشر شد که در میان برادران مشحون قرار داشتید. درباره حمایتی که از شما میکنند، توضیح میدهید؟
من حمایت همه خانواده بسکتبال را میخواهم، جایی کار میکنم که حمایت بزرگان آن رشته را داشته باشیم و شرایطی را فراهم کنم که همه دور هم جمع شوند و ظرفیتهای همه افراد را به کار بگیریم. مشحون از بزرگان بسکتبال و ورزش کشور بوده و قدردانی از زحمات بزرگان ورزش از وظایف ما است.
قدردانی به کنار، این سوال مطرح است که حمایت اصلی مشحون از شما انجام میشود؟
این را نباید از من بپرسید، از خودشان باید سوال کنید.
این موضوع به یکی از دغدغههای جامعه بسکتبال تبدیل شده است. قطعا از نگاه به رئیس سابق فدراسیون اطلاع دارید که عدهای به شدت از وی حمایت میکردند و عده زیادی هم منتقد هستند.
انتقاد داشتن از یک نوعِ مدیریت حق همه انسان هاست، ولی انتقاد را باید در کنار پیشنهاد داشته باشیم. من واقعا در فدراسیونهای موفق کشور میبینم که مثلا هیچ وقت داورزنی نسبت به مدیر پیشین خود یعنی یزدانی خرم انتقادی مطرح نکرد. یزدانی خرم هم همیشه از گذشتگان خود تشکر میکرد و خادم در کشتی به عنوان یک فدراسیون موفق، هیچوقت از گذشته انتقادی نداشته است. این به دلیل نادیده گرفتن اشکالات گذشته نیست. همه سعی در ترمیم اشکالات گذشته داشتند و شرایط را به سمتی بردند که سازمان در دست خود را بهبود ببخشند.
من هم سعی در استفاده از تجربیات گذشتگان دارم. ضمن اینکه از ظرفیت همه بزرگان این رشته استفاده میکنم و اعتقاد دارم باید به سمت آشتی و همدلی برویم. اگر بتوانیم این کار را انجام دهیم، مشکلات و معضلات ما کمتر میشود.
پس به نحوی قبول کردید که مشحون از شما حمایت میکند و از طرفی گفتید حمایت بقیه بزرگان را هم میطلبید، به غیر از رئیس سابق فدراسیون در حال حاضر افراد دیگری هم در این رشته از شما حمایت میکنند؟
من فرمایش شما را تایید و تکذیب نمیکنم. با بسیاری از دوستان نشستهایی داشته ام و سعی کردم از تجربیات آنها بهره ببرم.
از همه کاندیداها خواستیم برنامههای مکتوب خود را ارائه دهند و شما هم این کار را انجام ندادید. این موضوع دلیل بر این نیست که برنامهای وجود ندارد؟
من همه سالنهای موجود در تهران را شناسایی کرده ام و چند سالن که ظرفیت این کار را برای بسکتبال دارند، در نظر دارم.
برنامهای که من برای کارم دارم، بسیار مدون است. اعتقاد دارم باید در همه استانها یک سالن بسکتبال در اختیار هیئتها داشته باشیم. زمینه این کار وجود دارد، مذاکرات آن را از همین حالا شروع کرده ام. ساخت یا اختصاص یک سالن در مرکز شهر تهران برای بسکتبال کشور هم موضوع مهمی است. سالن بسکتبال آزادی، سالن بسیار خوبی است؛ اما به دلیل بُعد مسافت باید دوباره مردم را با بسکتبال آشتی دهیم. جای مناسبی را در مرکز شهر باید در نظر بگیریم که با حضور مردم، این رشته گرمتر شود. با توجه به اینکه سالها در امر ساخت و ساز بوده ام، به نظرم میتوانم این کار را با حمایت دوستان و کمک اهالی بسکتبال انجام دهم.
کمی درباره راههای انجام این کار توضیح میدهید؟ به هر حال مشحون حدود ۱۵ سال از سختیهای ساخت سالن صحبت میکرد و اگر کار سادهای با کمک وزارت ورزش و جوانان بود، قطعا او هم انجام میداد.
مشحون زحمات زیادی در این راه کشید و من هم با توجه به اینکه کار اصلی ام ساخت و ساز یا نگهداری اماکن ورزشی است، میتوانم با وزارت ورزش و سازمان مدیریت رایزنی داشته باشم و این کار را انجام دهم.
یعنی وزارت ورزش قبلا حاضر نبود به مشحون کمک کند و حالا به شما کمک میکنند؟
نه، این کار مسیر خود را دارد و فکر میکنم اگر تلاش جدی در این زمینه انجام دهیم، قطعا میتوان سالن اختصاصی را فراهم کرد.
بحثی که شما برای ساخت سالن مطرح کردید، کاندیداهای دیگر با توجه به بزگری کار مطرح نکردند. در مرکز شهر چنین فضایی داریم؟ علاوه بر این ساخت اماکن ورزشی، بودجه عظیمی لازم دارد که با توجه به شرایط اقتصادی فعلی، چطور فراهم میشود؟
ما میتوانیم از سالنهای موجود بهرهمند شویم و چند سالن نیمه کاره در تهران داریم که شناسایی کرده ام. در قدم اول دوست دارم این سالنهای نیمه کاره را با تخصیص اعتبار پی گیری کنم. اگر در این کار موفق نشویم، یکی از سالنهای موجود را ان شاالله با کمک همه عوامل اجرایی در اختیار بسکتبال قرار میدهیم.
نمونه این سالنهای نیمه کاره و موجود را میتوانید برای اطلاع مخاطبان نام ببرید؟
اجازه دهید چون این کار باید در جایگاهی انجام شود، در حال حاضر نام نبرم. البته من همه سالنهای موجود در تهران را شناسایی کرده ام و چند سالن که ظرفیت این کار را برای بسکتبال دارند، در نظر دارم.
شرایط را در کاراته بررسی کردم و وقتی دیدم افراد بهتری از من در آنجا هستند، تلاش کردم آن نفرات، ریاست را برعهده بگیرند.
با توجه به اینکه دغدغههای فعلی بسکتبال بیشتر مسائل اقتصادی است، چه برنامههای عملی دیگری در این زمینه دارید؟
یکی از مهمترین برنامه هایم جذب اسپانسرهای مالی است و مذاکراتی با یکی از بانکها انجام داده ام. البته قبلا هم این کار را کرده ام و در فدراسیون کاراته برای مسابقات جهانی اتریش با یکی از بانکهای معتبر مذاکراتی انجام دادم و کاری کردم که تیم ملی بدون هیچ دغدغهای به این مسابقات اعزام شود. برای بسکتبال هم با یکی دو بانک مذاکرات ابتدایی را انجام داده ام، اگر این موفقیت حاصل شود، قطعا این دغدغه را از روی دوش فدراسیون برمی دارم تا برنامههای خود را با تامین مالی مناسب پیش ببریم.
بحث همدلی را هم مطرح کردید. شرایط در بسکتبال واضح است و مشکلاتی بین اهالی بسکتبال وجود دارد که به راحتی حل نمیشوند. شما دقیقا چه کاری در این زمینه انجام میدهید؟
وقتی از ظرفیتهای مناسب یک رشته بهره ببریم، بزرگان این رشته را دور هم جمع کنیم و کمیتهها به صورت کاربردی فعال شوند، قاعده کار این است که با منطق و استدلال همدیگر را قانع کنیم. در بسکتبال باید بدانیم قرار نیست هیچ کسی جای فردی دیگر را بگیرد. هر کسی در جایگاه خود میتواند به این رشته کمک کند، جوانان تحصیلکرده و ظرفیت بالایی در بسکتبال وجود دارند و با استفاده از این ظرفیت در این رشته دانشگاهی میتوان آینده خوبی را رقم زد.
موضوع اینجاست که شرایط خیلی هم منطقی نیست و با توجه به وضعیت سالهای اخیر، اگر از عدهای استفاده کنید، بین دیگران ناراحتی پیش میآید.
وظیفه یک مدیر این است که بتواند موافقان و مخالفان را در کنار هم بنشاند. من تجربهای را از کاراته مثال میزنم. برای انتخاب سرمربی تیم ملی چند جلسه فنی برگزار کردیم، افرادی که شرایط سرمربیگری تیم ملی را داشتند، ارزیابی کردیم و گزینهها امتیازبندی شدند. در نهایت دباغیان سرمربی تیم ملی کنار رفت و شهرام هروی رئیس شد. اصولا کسی که از فضای کار بیرون میرود به منتقد فدارسیون تبدیل میشود؛ اما دباغیان حامی فدراسیون بود، چون من او را حذف نکرده و از او در کمیته فنی استفاده کردم. دباغیان تا روز آخر سرپرستی از فدراسیون کاراته حمایت کرد.
باید بر اساس معیارهایی افراد را انتخاب کنیم و وقتی این کار را کردیم به افراد دیگر هم احترام بگذاریم. شرایطی را فراهم کنیم که آن افراد هم در جایگاه دیگر حضور داشته باشند، نه اینکه آنها را حذف و بیکار کنیم. باید کاری کنیم که در فدراسیون همه ظرفیتهای قابل استفاده، به کار گرفته شوند تا با قدرت بیشتری، بارِ فدراسیون را حمل کنیم.
بحث کاراته را مطرح کردید. حدود یک سال سرپرست این فدراسیون بودید و در مصاحبهای که داشتید از ساخت خانه کاراته به جای بسکتبال نام بردید که کمی معروف شد.
آن موضوع یک بی اخلاقی بود که دوستان شما انجام دادند.
به هر حال این لغزش زبانی به نحوی نشان میدهد که تعلق خاطری به رشته کاراته داشتید. با توجه به اینکه طبق نظر دوستان در رشته کاراته از شما راضی بودند، چرا سعی نکردید در همان فدراسیون کاراته بمانید؟
شرایط را در کاراته بررسی کردم و وقتی دیدم افراد بهتری از من در آنجا هستند، تلاش کردم آن نفرات، ریاست را برعهده بگیرند.
به نظرتان در بسکتبال نفرات بهتری برای ریاست فدراسیون وجود ندارند؟
با وجود احترامی که برای همه دوستان قائلم و اعتقادم این است که همه آنها از بزرگان این رشته و ورزش هستند؛ اما در شرایطی که من میبینم، واقعا بسکتبال به یک مدیر استراتژیک نیاز دارد، مدیری که بتواند از زوایای مختلف به بسکتبال نگاه کند: اقتصادی، فنی، لیگ، آینده بسکتبال، درس گرفتن از گذشته و ...
همه اینها مدیر استراتژیکی لازم دارد که بتواند با ارزیابی خوب از بهترینها بهره ببرد و شرایط مناسبی را برای این رشته در نظر بگیرد. من نیامده ام در بسکتبال انتقامی از کسی گرفته یا پیشینیان را تخریب کنم. برای ایجاد همدلی و آشتی در بسکتبال آمده ام.
موضوع دیگری هم از دیروز مطرح شده است که شما کاندیدای مورد نظر وزارت ورزش هستید. آیا جلسهای برگزار شد که شما به عنوان کاندیدای اصلی وزارت ورزش و جوانان مطرح شدید؟
چنین جلسهای وجود نداشته و هر کسی چنین چیزی را میگوید، اشتباه به شما گفته است. وزارت ورزش دنبال انتخابات آزاد با انتخاب مجمع فدراسیون است. بنده کاندیدای مورد نظر وزارت ورزش و جوانان نیستم، هیچ شخص دیگری هم نیست. با توجه به شناختی که از سلطانی فر و داورزنی دارم، دنبال این هستند که خانواده بسکتبال کاندیدای مورد نظر خود را انتخاب کنند.
به هر حال صحبتها بیهوده مطرح نمیشوند. چرا اسم شما مطرح شده است؟
من شدیدا این موضوع را رد میکنم و کاندیدای وزارت ورزش و جوانان نیستم.
اجازه دهید به برنامههای شما برای تیمهای ملی و مربیان ملی بپردازیم.
توجه به تیم ملی اولویت اول هر فدراسیونی است و به ویژه بسکتبال که مسابقات مهمی را در پیش داریم. همه امکانات خود را در اختیار تیم ملی خواهیم گذاشت و مسابقات مختلفی را برایش در نظر میگیریم تا تیم ملی خوبی داشته باشیم. برای انتخاب سرمربی، کمیته فنی تشکیل میشود و آنها نظرات خود را درباره آینده تیم ملی میگویند. بهترین تصمیم را انشاالله برای آینده تیم ملی میگیریم و فرد منتخب هم مورد حمایت خانواده بسکتبال قرار میگیرد.
در نهایت درباره بانوان چه برنامهای دارید؟
این بخش خیلی برایم مهم است. بحث بانوان را جدای از هر موضوع دیگری پی گیری میکنم. ظرفیت دختران در بسکتبال خیلی خوب است. اساسا چه در بخش مدیریتی کارم و توسعه بسکتبال بانوان برنامه خوبی دارم که انشالله این کار را انجام دهیم. قصد شعارزدگی ندارم، امیدوارم بتوانیم بسکتبال را به پر طرفدارترین رشته بین بانوان تبدیل کنیم.