به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، مهدیان معاون بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی
عصر امروز در جلسه ستاد هماهنگی بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه اظهار داشت: بر اثر زلزله خسارت گستردهای به شهرها و روستاها وارد کرده است، اما بازسازی مناطق زلزله زده در استان روند خوبی ندارد و پاشنه آشیل این موضوع هم تسهیلات بانکی است که با کمبود نیروی انسانی موجود در بانکها کمی زمان بر شده است.
وی بیان داشت: در حال حاضر کار کارشناسی تمام شده و بر اساس آمار نهایی ۲۰ هزار واحد صددرصد تخریبی و ۲۰ واحد با خسارات جدی که قابل تعمیر نیستند، اما فعلا قابل سکونت هستند.
معاون بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: بیش از ۱۰ هزار واحد برای دریافت تسهیلات کار اداری را انجام داده اند.
مهدیان تصریح کرد: اعتبارات ابلاغ شده و مشکل اصلی روند کند عقد قرارداد است و بانکها مشکل کمبود نیرو دارند و سرعت عمل بانکها روال مناسبی ندارد.
وی با بیان اینکه ۷۰ هزار واحد باید عقد قرارداد کنند که در یک پروسه یک ماهه تا ۴۵ روزه باید تمام شود، گفت: علاوه بر اینکه شهرها باید زودتر پاکسازی شود تا کار بازسازی آغاز گردد، در تامین مصالح هم باید عاملان به کمک بنیاد مسکن بیایند.
مهدیان افزود: بنا داریم تا پایان خرداد ۹۷ و قبل از گرما تمام واحدهای مسکونی روستایی مسقف شوند، در روستاها به جز روند کند عقد قرارداد مشکلی نداریم.
در ادامه استاندار کرمانشاه هم گفت:
پس از طی مراحل امداد و نجات، اسکان اضطراری و اسکان موقت از امروز کار اسکان دایم مناطق زلزله زده استان آغاز میشود.
وی افزود: اصل کار ما در این حلقه مدیریت بحران نیز بحث نوسازی و بهسازی اماکن خسارت دیده از زلزله است.
استاندار کرمانشاه با اشاره به روند امداد و نجات و اسکان موقت تاکنون افزود: علی رغم افزایش حدود ۳ تا ۴ برابری مصرف برق در این مناطق، برقراری به حدود ۴۴ هزار کانکس و چادر انجام شده است.
بازوند تصریح کرد: از ۲۸۱ میلیارد تومان کمک بلاعوض مسکن قسمتی تخصیص یافته، کمکهای بلاعوض بابت دامهای تلف شده ۲۱ میلیارد تومان و جبران خساراتی برای مزارع پرورش ماهی در نظر گرفته شده است.
استاندار کرمانشاه افزود: ۱۸۰۰ میلیارد تومان تاکنون تسهیلات و کمک بلاعوض تعیین تکلیف و ابلاغ شده است و مدیران باید در جذب این تسهیلات تسریع کنند.
وی خسارات وارده به تاسیسات زیربنایی استان در اثر زلزله را ۱۲۴۱ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: مجلس ۱۰۰ میلیون دلار حدود ۳۵۰ میلیارد تومان در این خصوص تعیین تکلیف کرده و مابقی شرکتهای دولتی از اصلاح قانون بودجه سالیانه شرکتهای کشوری و ملی خود باید تعیین تکلیف کنند.
بازوند افزود: بیش از ۹ هزار واحد آواربرداری شده، ۱۸۵۳ واحد پی کنی و فونداسیون انجام شده است که برای بازسازی مساکن زلزله زده بیش از ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.