رئيس سازمان توسعه تجارت گفت: بر اساس آمار 9 ماهه گمرک، واردات 17 درصد افزايش داشت که براي مديريت آن برخي تعرفه هاي وارداتي را افزايش داديم.
مجتبي خسروتاج در حاشيه نشست نمايندگان اتاق تهران در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار خبرگزاري صداوسيما با بيان اينکه بخشي از اين افزايش واردات براي تنظيم بازار بود گفت : در اواخر سال گذشته روند افزايشي در واردات تعدادي از کالاهاي اساسي داشتيم که در جلسات کارگروه تنظيم بازار مقرر شد با افزايش تعرفه ها بتوانيم بازار کالاها را تنظيم و قيمت ها را کنترل کنيم.
وي اضافه کرد : اگر به آمار واردات برنج، ذرت، روغن، شکر و گوشت در 8 ماهه اول امسال دقت کنيم مي بينيم بخشي از افزايش واردات مربوط به اين کالاها بوده است.
خسروتاج گفت: بخش ديگري از افزايش واردات مربوط به فعال تر شدن ظرفيت هاي توليدي و بويژه در توليد خودرو بوده است از آنجا که برخي از توليدات خودرو نيازمند واردات قطعات منفصله (CKD) بوده، افزايش واردات در اين بخش هم داشتيم که موجب افزايش آمار کلي واردات شده است البته با تعرفه هاي جديدي که براي خودروسازان تعيين شد حتماً بايد اصلاحاتي در نظام تعرفه اي واردات (CKD) صورت گيرد که تا پايان سال در کميسيون ماده يک اين کار را انجام مي دهيم يعني متناسب با تغييراتي که در خودروي ساخته شده صورت مي گيرد بايد در تعرفه واردات قطعات منفصله (CKD) اصلاحاتي انجام دهيم.
رئيس سازمان توسعه تجارت گفت: اين موضوع اگرچه فوري نيست اما به وقت آن در کميسيون ماده يک و با حضور تشکل هاي ذيربط بررسي و پيشنهاد آن براي اتخاذ تصميم به دولت فرستاده مي شود.
خسروتاج با بيان اينکه به اذعان صادرکنندگان با پايين بودن قيمت ارز ، دخل و خرج با هم نمي خواند و بالا بودن هزينه ها و قيمت تمام شده رقابت را از صادر کننده ايراني مي گيرد گفت: وقتي قيمت ارز افزايش مي يابد بخشي از هزينه هاي صادرات جبران مي شود و برخي اقلام صادراتي رقابت پذيرتر مي شود.
وي افزود: البته صادرات فقط به ارز بستگي ندارد بلکه به ظرفيت هاي توليد صادرات محور و بازارهاي صادراتي هم وابسته است.
خسروتاج گفت: براي آن دسته از صادر کنندگاني که نگرانند با تغيير شرايط نرخ ارز تغيير کند ، دولت امسال مصوبه اي داد که صندوق ضمانت صادرات مي تواند نوسانات نرخ ارز را پوشش دهد بنابراين صادر کنندگان مي توانند با مراجعه به صندوق و پوشش ريسک نرخ ارز ، خود را مصون از نوسان نرخ ارز کنند.
وي افزود: با شرايطي که براي صادرات فراهم شده سال آينده رشد بيشتري را در صادرات شاهد خواهيم بود اگرچه ممکن است امسال با هدف قانون برنامه قدري در حوزه صادرات فاصله داشته باشيم.
خسروتاج در پاسخ به پرسشي در اين باره که برخي خبرها از احتمال ورود مجلس براي تحقيق و تفحص از سازمان توسعه تجارت حکايت دارد گفت: از ورود دستگاهها و مجلس براي بررسي عملکرد سازمان توسعه تجارت استقبال مي کنيم.
وی افزود: فعالان اقتصادي نيازمند بستري براي فعاليت هستند که قوانين و مقررات اين بستر را فراهم مي کند ضمن اينکه مجلس هم در جايگاهي است که مي تواند بستر را براي تسهيل کار فعالان اقتصادي فراهم کند اما بايد در کلان کشور ، مديريت، هدفمندي و اولويت هاي واردات و همچنين منابع ارزي کشور را در نظر داشته باشيم که اگر با اين اولويت ها مجلس ورود کند بسيار شايسته است.
رئيس سازمان توسعه تجارت درباره معيار جديد براي خودروهاي لوکس گفت: در گذشته از اينکه خودرو بر اساس قدرت موتور و يا فقط ارزش خودرو تعيين شود مورد نقد بود زيرا بطور نمونه خودرويي با قدرت موتور کمتر از 1400 سي سي که قيمتي بيش از 60 هزار دلار داشت و واقعا هم لوکس بود با تعريف ما لوکس تلقي نمي شد از اين رو پيشنهاد داديم معيار خودروي لوکس ترکيبي از قدرت موتور 2500 سي سي به بالا و ارزش بيش از 40 هزار دلار باشد.