19 دی دوازدهمین سالگرد شهادت سردار سرلشکر پاسدار شهید احمد کاظمی ،اسوه جهاد در خطوط مقدم و فاتح دفاع مقدس است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛صحبت از عشق و عاشقی که به میان می آید دست و دلم می لرزد،بخصوص وقتی سخن از کسانی باشد که عشق حقیقی را درک کرده و مسیر رسیدن به معشوق را طی کرده و به کمال مطلوب رسیده اند.
عده قلیلی هستند که به این مرحله می رسند,همانانی که گوهر معرفت الهی را شناختند، همانانی که مشتاق پروازند زیرا شرط اول پرواز را دل کندن از زمین می دانند، اناالحق گفتند و عشق مایه شهادتشان شد. مردانی که برای دنیا آفریده نشده اند.
احمد کاظمی در سال 1337 در نجف آباد اصفهان دیده به جهان گشود .
او که ایمان به خدا و عشق به خاندان نبوت و محبت به ائمه اطهار(ع) را از کودکی آموخته بود با شروع حرکت های توفنده انقلاب اسلامی در جریان این حرکت الهی قرار گرفت و هم صدا با مردم متعهد و انقلابی نجف آباد در همه صحنه های مبارزه با رژیم ستمشاهی و طاغوت زمان ، حضوری فعال و تأثیرگذار داشت.
با پیدایش جرقههای انقلاب اسلامی ، دوشادوش ملت به مبارزه علیه رژیم ستمشاهی پرداخت و در بیست و دومین بهار زندگی خود، در اوایل سال 1359به کردستان رفت. او دوران جوانی خود را با لذت حضور در جبهههای نبرد از کردستان گرفته تا جای جای جبهههای جنوب در صف مقدم مبارزه با متجاوزان بعثی ، سمتهایی همچون دو سال فرماندهی جبهه فیاضیه آبادان، شش سال فرماندهی لشکر 8 نجف، یکسال فرماندهی لشکر 14 امام حسین(ع)، هفت سال فرماندهی قرارگاه حمزه سیدالشهدا(ع) و قرارگاه رمضان و پنج سال فرماندهی نیروی هوایی سپاه را به عهده داشت .
وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران جزو اولین کسانی بود که به سپاه پاسداران پیوست و از فرماندهان آن محسوب میشد.
سردار کاظمی در 29 مرداد 1384 از سوی فرمانده کل سپاه، به فرماندهی نیروی زمینی منصوب شد و توفیق خدمت را در سنگر دیگری یافت و به علت کفایت و شجاعت ،رهبر معظم انقلاب ،سه مدال فتح به وی اعطا کرد.
این سردار سرافراز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سیر فرماندهی خود را چنان استوار و با صلابت طی کرد که قدرت فرماندهی و تدبیر وی زبانزد خاص و عام بود.
حیف است نگوییم از ارادت سردار شهید کاظمی به ائمه اطهار (ع) ،روضههای محرم وفاطمیه وی ترک شدنی نبود در هر ارگانی بود خیمهها را برافراشته میکرد تا روضهها برقرار شود ونیتش که به هر جا سفر میکرد ابتدا حسینیه آنجا را راه میانداخت چرا که اعتقاد شدیدی به این داشت که معنویت و ایمان حرف اول را در جنگ وجهاد میزند.
حاج احمد را پستها و درجهها نبود که بالا میبرد . احمد بود که آنها را بالا میبرد لشکر نجف با نام احمد بالا میرفت ونه اینکه احمد با نام لشکر، سردار شهید احمد کاظمی شود .
سردارشهید احمد کاظمی از یادگاران ارزشمند دفاع مقدس
سردار احمد کاظمی، با شروع جنگ تحمیلی، با یک گروه 50 نفره در جبهههای آبادان حضور یافت و مبارزه را با دشمن متجاوز آغاز کرد. وی، از همان اول فرماندهی یکی از جبهههای آبادان را برعهده گرفت و در عملیات حصر آبادان و در یکی از محورهای عملیات مسئولیت مهمیبرعهده داشت.
در پایان جنگ تحمیلی همان گروه 50 نفره روز اول جنگ تحمیلی را تبدیل به یکی از لشکرهای قوی و مهم سپاه (لشکر زرهی 8 نجف اشرف) کرد و لشکر را با سلاحهای به غنیمت گرفته شده از عراقیها به یک لشکر زرهی با صدها تانک و نفربر و توپخانه و ماشین آلات، تحویل نظام داد.
سردار قاسم سلیمانی فرمانده وقت لشکر ثاراله می گوید: در عملیات بیتالمقدس و آزاد سازی خرمشهر در سال 1361، لشکر شهید کاظمی در مرحله نخست عملیات و در مرحله آخر آن، توانست نقش فوقالعادهای ایفا کند به گونهای که در روزهای پایانی درگیری بیتالمقدس که نیروهای ایرانی، توان کافی برای آزادی خرمشهر نداشتند و تقاضای چند هفته بازسازی را از فرماندهی کردند، در شب نوزدهم یا هیجدهم وقتی همه خسته شده بودیم، همه وسواس داشتند که عملیات برای دو هفته به تاخیر بیفتد، آنجا گفت ما به مردم قول دادهایم.سردار شهید کاظمی توانست با کمک سردار شهیدخرازی آخرین مرحله عملیات آزادسازی خرمشهر را انجام دهد. نیروهای عراقی را در خرمشهر محاصره و شهر را آزاد کردند ، با دو لشکر خرمشهر را تصرف کردند هر کدام با پنج گردان یعنی سه هزار نفر درمقابل 20 هزار نفر دشمن، لشکرهای 8 نجف اشرف و 14 امام حسین (ع) تحت فرماندهی احمد و حسین بودند.
و اینگونه بود که در همه عملیاتها تا پایان جنگ، سردار شهید کاظمی بدون استثنا نقش فعال و موفقی داشت؛ وی از افراد مؤثر در آزادسازی خرمشهر بود و این شهر تا ابد، مرهون رشادت سردار شهیدکاظمی است.
سردار شهید کاظمی اولین فرماندهی بود که خبر آزادسازی خرمشهر را در سوم خرداد ۱۳۶۱ از طریق بیسیم اعلام کرد.
این سردار شهید در سال 1372 با حضور در منطقه شمال غرب کشور به عنوان فرمانده منطقه شمال غرب حکم فرماندهی را از رهبر معظم انقلاب دریافت کرد.
مقام معظم رهبری در دوران مسئولیت سردار کاظمی در استان های آذربایجان غربی و کردستان حضور یافتند و بابت برقراری امنیت منطقه ،از سردار کاظمیتقدیر کردند.
در سال 1379 حکم فرماندهی نیروی هوایی سپاه را از رهبر معظم انقلاب دریافت کرد و نیروی هوایی را از نظر سازمان، ساختار و سازماندهی و سازمان موشکی ارتقا داد تا جایی که دشمنان جمهوری اسلامیایران از توانمندی موشکی کشور حیرت کردند .
وی پس از پنج سال خدمت ارزنده در نیروی هوایی سپاه، در سال 1384 حکم فرماندهی نیروی زمینی سپاه را از مقام معظم کل قوا دریافت کرد
لحظه شهادت سردارشهید احمد کاظمی
حدود ساعت 11:30 مورخ 19 دی 1384 بود که همهمه ای در کشور ایجادشد ، هرکس چیزی میگفت تا اینکه گوینده خبرسراسری 14 اعلام کرد: "صبح امروز یک فروند هواپیمای نظامی (جت فالکون) حامل سردار شهید حاج احمد کاظمی فرماندهی نیروی زمینی سپاه در حوالی ارومیه، سقوط کرد و همهی 12 سرنشین آن به شهادت رسیدند."
این شهید والامقام سپاه به همراه سردارانی همچون سردارسرتیپ پاسدارسعید مهتدی جعفری فرمانده لشکر27 محمد رسول اله(ص)، سردارسرتیپ پاسدارسعید سلیمانی معاون عملیات نیروی زمینی سپاه، سردارسرتیپ پاسدار نبیاله شاهمرادی معاون اطلاعات نیروی زمینی سپاه،سردارسرتیپ پاسدارخلبان عباس کربندی مجرد فرمانده پایگاه هوایی قدر نیروی هوایی سپاه، سردارسرتیپ پاسدارغلامرضا یزدانی فرمانده توپخانه نیروی زمینی سپاه درسانحه هوایی به دیدار حق شتافت و آسمان شد.
اما یکی از سخت ترین مسائل مربوط به سقوط فالکن 232 وجود فیلم و صوت آخرین لحظات حیات شهدای نیروی زمینی و هوایی سپاه است. صدای سردار شهید کاظمی و بخشی از صدای شهید اسدی، راننده شهید کاظمی، تا حدودی می تواند فضای روحی حاکم بر این شهدا را در لحظه سقوط نمایش دهد. «بسم ا... الرحمن الرحیم، حدود یک ساعت و سی دقیقه است رو آسمونیم، موتور نداریم و با سلام و صلوات ایشالا میریم می شینیم ارومیه و ایشاالله که به خیر بگذره، اشهد أن لا اله الا الله و اشهد أن محمد رسول اله. یکی از حاضرین: صلوات بفرستین (صلوات دسته جمعی) اللهم صلی علی محمد و آل محمد.
مجددا صدای حاج احمد به گوش می رسد: یا علی ابن ابی طالب، یا علی ابن ابی طالب، یا حسین.»
در واقع موسس لشکر 8 نجف با رمز یا علی بن ابیطالب به ملاقات خداوند می رود.
سردار شهید حاج احمد کاظمی فرمانده نیروی زمینی سپاه به همراه ۱۱ تن از همرزمانش در ایام عرفه به شهادت رسیدند و به شهدای عرفه معروف شدند.
سردار شهید کاظمی سقوط پر عروجی داشت.
با قطعی شدن خبر شهادت سردار کاظمی، هم نسلی هایش شوکه شده بودند و گریه میکردند .یادم نمیرود همه بچههای نسل سوم انقلاب آن روز اشکهای پدرانشان را دیدند و مشاهده می کردند که چگونه بر سر شان میزدند وحاجی حاجی میکردند و ناخودآگاه آنان نیز بر رفتنش گریستند.
سردار حاج قاسم سلیمانی هم گریه می کرد و دلتنگ سخن میگفت :دیگر کسی نیست جای حاجی را برایمان پر کند حاجی تداعی رفتارهای جنگ بود ،تداعی خلوص ،صفا و صداقت .
خلوص شما را سردار کلیشادی زیبا گفت : حاجی اصرار فروان داشت که او را سردار صدا نزنیم وهمانند سالهای دفاع مقدس از همان الفاظ شیرین جبهه استفاده کنیم.
از اخلاص و جوانمردی وایثار سردار شهید کاظمی جز این انتظار نمیرفت که در حادثه بم ، در کمال گمنامیو تواضع میدان دار اصلی امداد ونجات در چهار روز نخست زلزله بم بود، صد ساعت بیداری و خدمت رسانی.
سردار شهید کاظمی گمنام بود ،یعنی شکی در آن نیست که این خاصیت شهداست که تا قبل از رفتن ندایی از آنها نیست اما او قبل از شهید شدن مادی که با چشمها تصور شود ،شهید شده بود. همرزمانش می گویند در دوران دفاع مقدس اشتیاق شهادت در چهره اش نمایان بود همه از بس نالههای او را شنیده بودند برای رفتن او با این که علاقه ای زیادی به او داشتند برایش آرزوی شهادت میکردند این را آنجا میتوان فهمید که رهبر معظم انقلاب فرمودند : شوق شهادت در دل ایشان شعله میکشید .
سردارشهید کاظمی انتها نداشت ، پس از گذشت سالیانی از جنگ کم بودند رزمندگانی که شوق واشتیاقشان برای شهادت افزون تر شود.
سردار شهید کاظمی یک شب پیش از پرواز از همراه نشدنش با یاران شهید خود حسرت می خورد و می گوید: شهدا خیلی به گردن ما حق دارند، باید تلاش زیادی کنیم باید در اردوهای راهیان نور از همه شهدا (ارتش، سپاه، بسیج) بگویید، از خودتان نگویید از دیگران بگویید. از نیروی هوایی ارتش از هوانیروز ارتش، از شهدای ارتش و جهاد بگویید.
متن پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت سالگرد شهادت سردار کاظمی به این شرح است:
بسم ا... الرحمن الرحیم
فقدان شهادت گون سردار سردار رشید اسلام، سرلشکر احمد کاظمی و تعدادی از سرداران و افسران سپاه در حادثه هواپیما، اینجانب را داغدار کرد، این فرمانده شجاع و متدین و غیور از یادگارهای ارزشمند دوران دفاع مقدس و در شمار برجستگان آن حماسهی بینظیر بود، تدبیر و قدرت فرماندهی او در طول جنگ هشت ساله کارهای بزرگی انجام داده و او بارها تا مرز شهادت پیش رفته بود، آرزوی جان باختن در راه خدا در دل او شعله میکشید و او با این شوق و تمنا در کارهای بزرگ پیشقدم میگشت.
اکنون او به آرزوی خود رسیده و خدا را در حین انجام دادن خدمت ملاقات کرده است، اینجانب شهادت این سردار رشید و نامدار و دیگر جان باختگان این حادثه را به همهی ملت ایران به ویژه مردم عزیز و شهید پرور نجف آباد، تبریک و تسلیت میگویم و از خداوند متعال برای بازماندگان این شهیدان، بردباری و قدرت تحمل و پاداش صابران و برای خود آنان علو درجات اخروی را مسالت میکنم. سید علی خامنهای
دیدگاه فرماندهان درباره سردارشهید احمد کاظمی
رزمندگان و ایثارگران بسیاری، خاطراتی شیرین و به یادماندنی از رشادت ها و شجاعت های این دلاور زمان بیاد دارند، حضور مستقیم در خط مقدم جبهه و ارتباط صمیمانه با پاسداران و رزمندگان بسیجی تا بدانجا بود که از ناحیه پا، دست، و کمر بارها مجروح و یک بار نیز انگشتش قطع شد.
رهبر معظم انقلاب که هنگام حضور بر جنازه سردار شهید کاظمی چشمهایش پر از اشک شد فرمودند: آرزوی جان باختن در راه خدا در دل او شعله میکشید و او با این شوق و تمنا در کارهای بزرگ پیشقدم میگشت. اکنون او به آرزوی خود رسیده و خدا را در حین انجام دادن خدمت ملاقات کرده است.
سپهبدشهیدعلی صیاد شیرازی نظم و نگهداری تجهیزات را در لشکر ۸ نجف اشرف و در زمان فرماندهی سردار کاظمی بی نظیر و به عنوان الگو مطرح کردهاست.
حاج قاسم سلیمانی میگوید:در بین فرماندهان جنگ سه نفر بودند که اگر در جلسهای نبودند حتماً در آن نقص بود: حسن باقری، حسین خرازی و احمد کاظمی. اگر همه ما مینشستیم در جنگ حرف میزدیم تصمیمگیری میکردیم سکوت هر یک از این سه نفر حتماً امکان تصمیمگیری را مشکل میکرد. اگر مخالفت میکردند با عملیاتی، حتماً یک مسئله و دلیل داشت.
سردار سرلشکر صفوی مشاور فرماندهی کل قوا هم از شجاعت فرماندهی و نقش موثری که سردار شهید کاظمی جانباز 45 درصد در پیروزیهای عملیات دفاع مقدس نظیر، عملیات آزادسازی مناطق شمال غرب از دست ضد انقلاب ، عملیات شکست حصر آبادان و فتح خرمشهر داشت سخن می گوید .
محسن رضایی معتقد است: ما در حقیقت چهار لشکر داشتیم که اینها وقتی هرجا وارد میشدند، هیچ خطی در مقابل شان قدرت مقاومت نداشت، حاج همت و لشکر ۲۷ محمد رسولالله (ص)، حسین خرازی و لشکر ۱۴ امام حسین (ع) ، مهدی باکری و لشکر ۳۱ عاشورا و احمد کاظمی و لشکر ۸ نجف اشرف که در هر کجا وارد میشدند بدون استثنا با موفقیت همراه بود. دو نفر از فرماندهان عراقی که اسیر شده بودند میگفتند وقتی اسم احمد کاظمی، حسین خرازی و مهدی باکری میآمد ما بر اندام مان لرزه میافتاد و دعا میکردیم ما روبروی این لشکرها نباشیم چون مطمئن بودیم اینها میآمدند و میزدند و هیچکس جلو دارشان نبود. احمد مرد پر قدرتی بود، با اراده بود، فرد طراحی بود، تاکتیک را خوب میفهمید.
خداحافظ فرمانده
بیانات رهبر معظم انقلاب در مراسم تشییع پیکرهاى فرماندهان سپاه در بیست و یکم دی سال 1384:
دو هفته پیش شهید کاظمى پیش من آمد و گفت از شما دو درخواست دارم: یکى اینکه دعا کنید من روسفید بشوم، دوم اینکه دعا کنید من شهید بشوم. گفتم شماها واقعاً حیف است بمیرید؛ شماها که این روزگارهاى مهم را گذراندید، نباید بمیرید؛ شماها همهتان باید شهید شوید؛ ولیکن حالا زود است و هنوز کشور و نظام به شما احتیاج دارد. بعد گفتم آن روزى که خبر شهادت صیاد را به من دادند، من گفتم صیاد، شایستهى شهادت بود؛ حقش بود؛ حیف بود صیاد بمیرد. وقتى این جمله را گفتم، چشمهاى شهید کاظمى پر اشک شد، گفت: انشاءا... خبر من را هم بهتان بدهند! فاصلهى بین مرگ و زندگى، فاصلهى بسیار کوتاهى است؛ یک لحظه است. ما سرگرم زندگى هستیم و غافلیم از حرکتى که همه به سمت لقاءا... دارند. همه خدا را ملاقات مىکنند؛ هر کسى یک طور؛ بعضىها واقعاً روسفید خدا را ملاقات مىکنند، که احمد کاظمى و این برادران حتماً از این قبیل بودند؛ اینها زحمت کشیده بودند. ما باید سعىمان این باشد که روسفید خدا را ملاقات کنیم؛ چون از حالا تا یک لحظهى دیگر، اصلاً نمىدانیم که ما از این مرز عبور خواهیم کرد یا نه؛ احتمال دارد همین یک ساعت دیگر یا یک روز دیگر نوبت به ما برسد که از این مرز عبور کنیم. از خدا بخواهیم که مرگ ما مرگى باشد که خود آن مرگ هم انشاءا... مایهى روسفیدى ما باشد. انشاء ا...خدا شماها را حفظ کند.
سردار شهید احمد کاظمی در وصیت نامه اش می گوید با تمام وجود درک کردم عشق واقعی تویی و عشق شهادت بهترین راه برای دست یافتن به این عشق. وی از تحمل نداشتن از دوری دوستان سفر کرده اش گفته و آرزوی پیوستن به جمع دوستان شهیدش و خداوند را به خون شهدای عزیز و همة بندگان خوبش قسم داده تا شهادت را نصیبش کند.
بی شک احمد کاظمی را باید یکی از برجسته ترین و مقتدرترین فرماندهان دوران دفاع مقدس دانست، که از آغاز جوانی تمام وجود خود را وقف حضور در جبهه های مختلف نبرد در جنگ تحمیلی نمود. او در اکثر عملیات های مهم برای بیرون راندن دشمن از خاک کشور عزیز حضوری فعال و تأثیرگذار داشت. هیچ عملیاتی نیست، که نام او را در حماسه های بی نظیر خود ثبت نکرده باشد.
سردار شهید احمد کاظمی که مرغ جانش بیش از این تحمل ماندن بر این کره خاکی را نداشت ، سرانجام در پروازی دنیوی به پرواز اخروی شتافت، اوج گرفت و به ملکوت اعلی پیوست،روحش شاد و راهش پر رهرو باد.
سردار سرلشکر احمد کاظمی بنا به وصیتش در جوار سردار سرلشکر حسین خرازی در گلستان شهدا اصفهان به خاک سپرده شد.
سنگ بنای یادبودی از وی در قطعه ۲۹ بهشت زهرای تهران وجود دارد.
و اینک نخلستانهای سوخته که امروز در آبادان وخرمشهر سبز وشادابند ،نمازهای شبانگاهی و نیازهای سجده گاهی سردار شهید احمد کاظمی را هنوز بیاد دارند وهرگز فراموش نخواهند کرد.
نگارنده :سیده پروین امامی