به گفته دکتر افشار فوق تخصص گوارش این بیماری به دلیل عدم توانایی روده باریک در جذب پروتئینی به نام گلوتن که در انواع آردها وجود دارد بروز می کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکزهمدان، این بیماری درواقع نوعی حساسیت افراد به یک ماده پروتئینی موجود در گندم و جو است.
از علایم این بیماری می توان نفخ شکم، اسهال، کم خونی، رنگ پریدگی، مدفوع بدبو،بیرون روی فرآوان، عدم رشد کافی و گاهی همراه شکم درد را نامبرد.
افراد مبتلا به این بیماری در صورت تشخیص به موقع با درمانی ساده معالجه می شوند در غیر این صورت مشکلاتی در بزرگسالی برای افراد پیش می اورد.آسان ترین راه حل این مشکل استفاده از نان های فاقد گلوتن و خذف مواد پروتئینی از گندم است. به دلیل اهمیت این موضوع مسئولان بهداشتی درمانی استان، مدتی است با ایجاد واحد "تشخیص و ثبت سلیاک" در کلینیک مباشر کاشانی همدان بیماران مبتلا به این بیماری را شناسایی میکنند.در این کلینیک علاوه بر ثبت اطلاعات مبتلایان ، مشاوره تغذیه ای به آنها داده می شود و اندوسکوپی نیز میشوند. در حال حاضر 50 بیمار مبتلا به "سلیاک" در استان همدان شناسایی شدند که این مرکز بن های مخصوص نان های بدون گلوتن را در اختیار آنها قرار میدهد. بر اساس آخرین آمار ، حدود 1 در صد از جمعیت جامعه به این بیماری مبتلا هستند.