با دو خطه کردن بزرگراه جنوب کشور که از باشت و گچساران میگذرد قسمت بزرگی از استقرارگاه گشتاسپی که پراز سفال بود از میان رفت و زیر جاده جدید قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، محمد تقی عطایی سرپرست هیأت باستان شناسی گفت: اواخر دهۀ هشتاد خورشیدی تعداد ۳۹ گِل نبشته به خط میخی عیلامی در حین شخم زمین در استقرارگاه گشتاسپی به دست آمد.
وی افزود: با تحقیقات صورت گرفته مشخص شد این گِل نبشتهها از استقرارگاه گشتاسپی یافت شده است، بنابراین در سه مرحله از این استقرارگاه بازدید شد.
عطایی گفت: پس از انتشار اخبار کشف این گِل نبشته ها، هیأتی از سوی پژوهشکدۀ باستان شناسی مأمور گمانه زنی در این استقرارگاه شد که بر اساس گزارشهای موجود، در تمام گمانهها لایۀ در جا و دست نخورده وجود نداشت، اما چند قطعه سفال عیلامی از بسترهای دست چندم یافت شد.
وی افزود: همچنین در سال ۱۳۸۸ در بررسی فراگیر شهرستان گچساران این محوطه به طور دقیق بررسی و علاوه بر کشف قطعات سفال عیلامی، قطعه کوچکی از یک گِل نبشته یافت شد.
عطایی گفت: با این کشف اهمیت این جایگاه به عنوان منشاء گِل نبشتههای مکشوفه بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت.
این باستان شناس افزود: در سالهای اخیر موضوع دو خطه کردن بزرگراه جنوب کشور که از باشت و گچساران می گذشت مطرح شد که با تسطیح زمین و زیرسازی راه، بخش بزرگی از استقرارگاه گشتاسپی از میان رفت و زیر جاده جدید قرار گرفت.