سخنگوی وزارت بهداشت: همه پرداختیهای سازمانهای بیمه گر با تعرفه دولتی مصوبه هیات وزیران محاسبه میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری افزود: همه پرداختیهای سازمانهای بیمه گر با تعرفه دولتی مصوبه هیات وزیران محاسبه میشود.
وی با بیان اینکه تغییر نرخ ارز، دستمزد نیروی انسانی و بسیاری موارد دیگر بر قیمت دارو نیز موثر است، گفت: البته اقدامات وزارت بهداشت آن بوده است که قیمت دارو را تا حد ممکن در کف نگه دارد.
وی افزود: تاخیر در دریافتها مهمترین مشکل فعلی صنعت دارو است و این صنعت در کشور باید به افزایش بهره وری، کاهش هزینههای مصرفی و افزایش صادرات همچون برخی صنایع دیگر که آن را لحاظ میکنند، منجر شود.
حریرچی با بیان اینکه در مواردی همچون هتلینگ، باید تعرفه مشخص لحاظ شود، گفت: خواسته ما آن است قبل از تصویب نهایی مجلس، تعرفه حوزه سلامت تعیین تکلیف شود.
وی افزود: بدهی هنگفت بیمه ها، گردش مالی وزارت بهداشت را با مشکل مواجه کرده است البته ما در این شرایط در شرکتهای دارویی و تجهیزاتی به صادرات هم نگاهی داریم و در تلاشیم از شرایط موجود خارج شویم و راه نجات آن، ارتقای استانداردها در صادرات است.
۲۲ دی؛ زمان برگزاری آزمون استخدامی پزشکان متخصص
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آزمون استخدامی پزشکان متخصص ۲۲ دی برگزار میشود.
حریرچی افزود: همچنین نتایج آزمون استخدامی پرستاران و پیراپزشکان که اول دی برگزار شده است، اوایل بهمن اعلام میشود.
وی درخصوص پیشرفتهای حوزه سلامت کشور گفت: در دهه ۶۰ بیماران برای جراحی قلب باز باید به خارج کشور اعزام میشدند، اما امروز به همت پزشکان کشور و دولتهای مختلف اعزام بیمار به خارج کشور بسیار کم شده است و بنا به ضرورت در حد انگشتان دست انجام میشود.
حریرچی افزود: توانسته ایم کشور را به کشوری موفق به گردشگری سلامت مبدل کنیم که برای کشور ارزآوری دارد.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص وضع سلامت آیت الله هاشمی شاهرودی نیز گفت: درخصوص بیماران اعم از شخصیتهای سیاسی، ورزشکاران و افراد عادی طبق اصول اخلاقی و قانونی یا خود بیمار و خانواده شان در صورت تمایل اعلام نظر میکنند و شرایط بیماری را شرح میدهند یا به وزارت بهداشت اعلام میکنند.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: ما با آرزوی بهبودی برای آیت الله شاهرودی در جریان وضع ایشان هستیم، اما اعلام آن بر اساس صلاح دید خود یا خانواده شان صورت میگیرد.
۹۵ درصد شیرینیهای بستهبندی و غیربستهبندی شده، از ماست سنتی خطرناکترند
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در خصوص پیشگیری از فروش لبنیات غیرپاستوریزه و پرچرب باید گفت که ۹۵ درصد شیرینیهای بستهبندی و غیربستهبندی شده از ماست سنتی خطرناکترند.
حریرچی افزود: کار ما در وزارت بهداشت آموزش و اطلاعرسانی در زمینه سلامت غذایی است و باید توجه داشت که مصرف فستفود خطرناکتر از لبنیاتهای غیر پاستوریزه است.
وی گفت: آموزش مردم در این زمینه بسیار حائز اهمیت است، زیرا ۹۵ درصد شیرینیهای بستهبندی و غیربستهبندی شده از ماست سنتی خطرناکترند، زیرا دارای چربی و قند زیاد هستند، ولی نمیتوان مانع از فروششان شد، بنابراین مردم باید در این زمینه آگاهی داشته باشند و مصرف آن را کاهش دهند.
حریرچی درباره پرداخت کارانه و معوقات پیراپزشکان افزود: تلاش ما این بوده است که مطالبات پرستاران و پیراپزشکان را در اسرع وقت پرداخت کنیم، حتی اکثر دانشگاهها پرداخت کارانه و اضافه کاری را جلوتر انداخته اند، ولی بخش اعظم این مسأله مربوط به پرداختی سازمانهای بیمهگر است و در مورد کارانهها تأخیر ۵ تا ۱۲ ماهه داریم و به طور متوسط کارانه پرستاران و پیراپزشکان با ۹ ماه تأخیر پرداخت میشود.
وی درباره چگونگی رسیدگی به مصدومان تصادفی گفت: تا ۱۳ سال پیش بیماران تصادفی مجبور بودند خودشان هزینه درمان را پرداخت کنند، اما خوشبختانه با توجه به ماده ۹۲ قانون برنامه چهارم توسعه در بند ب ماده ۳۷ قانون پنجم، باید قسمتی از هزینههایی که مردم و صاحبان خودروها بابت بیمه شخص ثالث میپردازند در این زمینه هزینه شود.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: در حال حاضر هیچ هزینهای بابت خدمات درمانی در مراکز دولتی از هیچ مصدوم ترافیکی نباید دریافت شود و سازمانهای بیمهگر تجاری که بیمه شخص ثالث دارند، باید ۱۰ درصد از دریافتی خود را در این زمینه مستقیم به وزارت بهداشت واریز کنند، اما تاکنون هزار میلیارد تومان از این پول به صندوق وزارت بهداشت واریز نشده است.
حریرچی گفت: مدتی پیش یکی از این سازمانهای بیمهگر اعلام ورشکستگی کرد و ما نگران هستیم که نتوانیم وسایل و تجهیزات برای مداوای مصدومان را فراهم کنیم.