معاون رئیس جمهور: دولت با تصویب قانون حمایت از اشتغال روستایی، دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای رونق و کارآفرینی در روستاهای کوچک اختصاص داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، علی اصغر مونسان در نشست خبری به مناسبت مصوبات اخیر دولت در حوزههای میرات فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در محل این سازمان، افزود: در قانون حمایت از اشتغالروستایی۱۲ هزار میلیارد تومان برای توسعه اشتغال زایی و رونق شهرها و روستاهای کوچک در نظر گرفته شده است که به درآمدزایی برای مردم این مناطق منجر خواهد شد.
وی تاکید کرد: با اجرای این مصوبه در شهرهای کوچک و روستاها شاهد رشد اقتصاد و رونق روزافزون خواهیم بود.
معاون رئیس جمهور از دیگر مصوبه دولت در حمایت از تولید و اشتغال خبرداد و در این باره توضیح داد: براساس آیین نامه اجرایی تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۹۶ که از این پس اجرایی میشود به سازمان برنامه وبودجه اجازه داده شد تا سقف ۸ هزار میلیارد ریال بابت حمایت از تولید و اشتغال با اولویت جوانان، دانش آموختگان دانشگاهی، مسکن، حمل ونقل عمومی و کارآفرینی هزینه کند.
رئیس سازمان میرات فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: برای حمایت و مرمت از میراث فرهنگی کشور، با پیشنهادی که از کمیسیون کلان شهرها ارائه شد، بنا شد شهرداریها درشهرهای مختلف برای شناسایی، مرمت و تملک به سازمان میراث فرهنگی کمک کنند.
مونسان با اشاره به اینکه تعداد بناهای تاریخی در کشور بسیار است و بودجه سازمان میراث به اندازه پوشش تمام بناهای تاریخی کشور نیست، افزود: به همین دلیل شهرداری میتواند کمک خوبی در این حوزه داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه هم اکنون بالغ بر ۱۷۰۰ طرح گردشگری در دست داریم، گفت: تلاش میکنیم طرحهای بالای ۶۰ درصد را هر چه زودتر به اتمام برسانیم.
سقف ۸۰۰ میلیارد تومان برای حمایت از تولید و اشتغال با اولویت جوانان و دانش آموختگان
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: تا سقف ۸۰۰ میلیارد تومان برای حمایت از تولید، اشتغال با اولویت دانش آموختگان دانشگاهی و جوانان برای کارآفرینی هزینه خواهد شد.
مونسان افزود: بر اساس آییننامه اجرایی تبصره ۱۴ قانون بودجه به سازمان برنامه و بودجه کشور، اجازه داده میشود تا سقف ۸ هزارمیلیارد ریال بابت حمایت از تولید، اشتغال با اولویت جوانان و دانش آموختگان دانشگاهی، مسکن، حمل و نقل عمومی و برای کارآفرینی اختصاص دهد.
وی با تأکید بر اینکه حوزه گردشگری مؤلفههایی دارد که میتواند علاوه بر کمک به اقتصاد کشور، باعث ایجاد اشتغال شود و به نشاط اجتماعی کمک کند، گفت: این سه موضوع برای دولت مهم است و میتواند به رونق کشور کمک کند.
مونسان با اشاره به اینکه یارانه سود تسهیلات برای سرمایهگذاری و سرمایه در گردش واحدهای کوچک و متوسط صنعتی، معدنی، خدمات فنی و مهندسی، کشاورزی و گردشگری اختصاص پیدا میکند، افزود: اختصاص این رقم به سود تسهیلات بخش گردشگری کمک بزرگی به اتمام طرحهای گردشگری خواهد بود.
معاون رئیس جمهور گفت: هیأت دولت در سال ۹۵ برای رونق تولید و اشتغال، اعتباری را برای وزارت صنعت و معدن در نظر گرفته است که بر اساس آن سامانهای طراحی شد که طرحها در این سامانه ثبت میشوند و اعتباراتی به آنها تخصیص پیدا میکند.
وی افزود: حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفت تا برای رونق تولید و اشتغال به حوزه صنعت و کشاورزی داده شود.
مونسان با اشاره به اینکه وزارت صنعت نیز از طریق سامانهای به نام «بهینیاب» این تسهیلات را در اختیار متقاضیان قرار میدهد، گفت: با مذاکرات انجام شده بخش گردشگری و صنایعدستی در سامانه «بهینیاب» قرار گرفت و بعد از این طرحهای مربوط به این دو بخش نیز مشمول حمایت و پشتیبانی از مصوبه تولید و اشتغال خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه از مزایای این سامانه این است که سرمایهگذاران نیازی به مراجعه حضوری به تهران ندارند و از هر استان میتوانند طرحهای خود را ارائه دهند، افزود: بعد از بررسی، طرح در سامانه ثبت میشود و میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
مونسان گفت: از دیگر مزایای این سامانه این است که افرادی که پیش از این از تسهیلات استفاده کردهاند میتوانند از این تسهیلات برای اتمام طرحها و سرمایه در گردش استفاده کنند.