پرورش زالو تجارتی پرسود، اما ناشناخته+فیلم
دو محقق جوان نی ریزی برای نخستین بار در نی ریز موفق به راه اندازی کارگاه پرورش و تکثیر زالو شدند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، روحالله دولتآبادی نژاد پرورش دهنده زالو با بیان اینکه این نخستین مرکز پرورش زالو در نی ریز است گفت: باتوجه به اهمیت زالو درمانی ، تکثیر و پرورش زالوی طبی میتواند تحول چشمگیری در رشد اقتصادی، صادرات و اشتغال زایی داشته باشد.
وی افزود: ارزش هر پنج زالو در بازار اروپا برابر با یک بشکه نفت است.
دولتآبادی نژاد ادامه داد: پرورش زالو را ابتدا در مساحتی به متراز ۳۰ متر مربع و با سرمایه ۵ میلیون تومان شروع کردیم و پس از برداشت نخستین تولیدات ،با استفاده از دریافت وام ۲۵ میلیون تومانی اقتصاد مقاومتی این کار را در مساحت ۸۰ متر مربع گسترش دادیم.
عباس آباده دیگر محقق و تولید کننده زالو نیز گفت: هم اکنون در حال پرورش و تولید دو نوع زالوی طبی در شهرستان نی ریز هستیم و قصد داریم در کنار پرورش و تکثیر زالو، انواع ماهی زینتی، حلزون و حشراتی نظیر عقرب و جلبک خوراکی اسپرولینا هم پرورش میدهیم.
دکتر حداد زاده پزشک طب سنتی گفت: خاصیت درمانی زالو مربوط به بزاق دهان آن و مادهای ضد انعقاد خون به نام 'هیرودین' است که موجب رقیق شدن خون و بازشدن گرفتگی رگها و در نتیجه افزایش خون رسانی به مغز و بدن میشود و از آن برای درمان گروه متنوعی از بیماریها و از جمله سردرد، امراض قلبی، ضعف قوای جسمانی، آلزایمر، زخم معده و التهابات کبدی استفاده میشود.