محققان دانشگاه پیام نور فارس، موفق به اختراع نانو واکس میوه با هدف جلوگیری از نابودی ضایعات محصولات کشاورزی شدند.
صادق رحمتی یکی از مخترعان این محصول گفت: نانو واکس میوه، مخلوطی از عصاره پوست مرکبات (پکتین) و ژل آلوئه ورا است که قیمت کمی دارد و به وفور در طبیعت یافت میشوند .
رحمتی افزود: در نمونههای خارجی، از پایدار کننده ها، گوگرد و پلیمر که سمی هستند، استفاده میشود.
وحید توللی دیگر مخترع این پودر نیز گفت: این محصول با کنترل نرخ تنفس میوه و جلوگیری از کاهش آب آنها، کیفیت ظاهری، شادابی، طعم و بوی طبیعی میوه را حفظ میکند.
این عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور شهرستان مرودشت افزود: تهیه و تجاری سازی این محصول باعث صرفه جویی زیاد ارزی و کنترل سالانه میلیونها تن ضایعات محصولات کشاورزی خواهد شد.
نانو واکس میوه پس از سه سال تلاش و تحقیق، ساخته شده و به شماره ۸۲۳۷ در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسیده است.