دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در مراسم نکوداشت آيت الله شهيد سيدمحمدباقر صدر، از سلسله نشست هاي تعامل حوزه و نظام اسلامي که در پژوهشگاه فقه نظام برگزار شد با تشکر از زحمات پژوهشگران، خواستار تعامل بيش از پيش ميان حوزه و دانشگاه براي کمک به کارآمدي نظام در اداره کشور شد.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما به نقل از روابط عمومي مجمع تشخيص مصلحت نظام، محسن رضايي درباره روي آوري يکصد ساله جوامع اسلامي به اسلام و توجه جوامع و غيراسلامي به نهضت هاي اسلامي در موضوع اداره بهتر جامعه گفت: شکست الگوهاي غربي در اداره جوامع اسلامي و سياست هاي ظالمانه استعمارگران موجب گرايش بيشتر جوامع به ظرفيت هاي دين مبين اسلام شده است و آنها به دنبال پاسخ به اين سوال بودند که اسلام در بعد حکومتي و اداره جامعه چه توانمندي هاي بيشتري نسبت به ساير مکاتب مي تواند ارائه کند.
وي به تلاش علماي پيشرو از نهضت تنباکو و مشروطه تا بزرگاني چون شهيد صدر و در رأس همه حضرت امام خميني (ره) در اين زمينه اشاره کرد و افزود: انقلاب اسلامي و تشکيل نظام جمهوري اسلامي پاسخي به اين انتظارات بود و در اين راه زحمات زيادي کشيده شده است که مي توان به نهضت مشروطيت، ملّي شدن صنعت نفت، انقلاب اسلامي، دفاع مقدس و مقابله با تحريم هاي ظالمانه دشمنان در شرايط کنوني اشاره کرد.
رضايي با اشاره به تلاش هاي دشمنان اسلام و نظام اسلامي براي خارج کردن دين از صحنه اداره جامعه در چهل سال گذشته تصريح کرد: امروز نظام جمهوري اسلامي به يک قدرت راهبردي بلامنازع در منطقه تبديل شده است و مشکل امثال ترامپ با ما موشک و بمب هسته اي نيست بلکه مشکل اصلي آنها در حوزه تمدني و هراس از تبديل شدن نظام اسلامي به الگوي موفق جوامع و قدرتي منطقه اي و بين المللي است.
وي با طرح اين پرسش که آيا با وجود قدرت سياسي و بين المللي نظام جمهوري اسلامي انتظارات از نظام اسلامي در بعد اجتماعي برآورده شده است يا خير، گفت: امروز جمهوري اسلامي يک نظام بسيار قدرتمند است امّا دولتمردان کشور در سه قوه در زمينه اداره جامعه و گره گشايي از مشکلات اقتصادي و اجتماعي نيازمند تعريف و ارائه الگوهاي متناسب با ظرفيت نظام اسلامي هستند.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام تأکيد کرد: بايد به صورت جدي مسأله کارآمدي مديران و قواي کشور را بررسي کنيم تا دشمنان نتوانند با سوء استفاده از ضعف هاي اقتصادي، ناکارآمدي ها را به اصل نظام نسبت دهند.
رضايي بعد سياسي را تنها يکي از ظرفيت هاي نظام اسلامي دانست و با تأکيد بر اينکه اسلام در ابعاد ديگري همچون اجتماع نيز برنامه هاي اساسي براي سعادتمندي و پيشرفت بشر دارد اضافه کرد: استمرار انقلاب اسلامي و تحقق دولت و جامعه اسلامي در گرو بهره گيري از اين ظرفيت عظيم در ساير عرصه هاست.
وي در تبيين بعد اجتماعي اسلام گفت: اسلام دين کاملي در همه ابعاد است که تاکنون به بعد فردي و سياسي اسلام پرداخته شده، ولي به بعد اجتماعي آن کمتر توجه شده است در حالي که بر اساس آيات و روايات فراوان بعد اجتماعي اسلام بسيار حايز اهميت است.
رضايي با تأکيد بر اينکه حضرت امام(ره) با مشعل فروزان ولايت فقيه و نظريه مترقي مردم سالاري ديني تکليف ما را در بعد سياسي حکومتداري روشن کرده است افزود: ولي مسائل مهم ديگري از قبيل تنظيم رابطه متقابل دولتمردان و مردم، سياستگذاري در حوزه اجتماعي و نيز رفع معضلات و گره هاي اقتصادي، نظام پولي و بانکي و مسئله رفاه و عدالت اجتماعي، همه و همه زمينه هايي است که ورود پژوهشگران اسلامي و انديشمندان حوزه فقه نظام را مي طلبد.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام از پژوهشگران حوزه خواست تا به دو سوال اساسي پاسخ بدهند: 1) راهکارهاي تحقق کارآمدي قواي سه گانه و شيوه هاي تربيت مديران و کادر سازي در تراز انقلاب اسلامي و 2) شيوه هاي واکاوي مباني اجتماعي فقه اسلام.
وي به لزوم ارتباط پژوهشي گسترده ميان حوزه و مجمع تشخيص مصلحت نظام اشاره کرد و گفت: مجمع تشخيص مصلحت نظام بنا دارد در يک ارتباط وثيق با حوزه هاي علميه موضوعات اساسي مورد پژوهش را مشخص کند و در اختيار پژوهشگران قرار دهد و بدون اينکه خود وارد حوزه هاي پژوهشي شود از ظرفيت بالاي پژوهشگران حوزه براي پاسخ به موضوعات مبتلابه جامعه و نظريه پردازي در اين حوزه ها کمک بگيرد.
رضايي با انتقاد از انفعال برخي مسئولان در بهره گيري از نتيجه مجاهدت نيروهاي دفاعي کشور و امنيت ايجاد شده براي در اختيار گرفتن بازارهاي منطقه افزود: امروز فرزندان اين ملّت امنيت منطقه را تا کرانه هاي مديترانه تأمين کرده اند ولي عده اي به جاي بهره برداري از اين فرصت، دستور عقب نشيني تا تهران را مشابه آغا محمدخان قاجار مي دهند.
همچنين در پايان اين مراسم، محسن رضايي از نرم افزار مجموعه آثار شهيد آيت الله صدر رونمايي کرد.