به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ هفدهمین جشنواره تئاتر زندان های سراسر کشور, پس از سه روز اجرای نمایش های مددجویان هنرمند زندان های کشور در سه بخش نمایش خیابانی, نمایش صحنه و نقالی؛ صبح امروز 14 دی با معرفی برگزیدگان به پایان رسید.
برای برگزاری این جشنواره خانه تئاتر, مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی, مدیریت مجموعه برج آزادی و بنیاد رودکی با سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور مشارکت داشتند.
یکی از ویژگی های این جشنواره ایجاد فرصت های تربیتی برابر برای همه زندانیان در سراسر کشور بود و همه مددجویان می توانستند مطابق علاقه های خودشان برای حضور در جشنواره برنامه ریزی کنند.
*
هنر برای بازگشت زندانیان به جامعهبه گفته مدیر کل زندان های استان تهران که میزبانی این جشنواره سراسری را بر عهده داشت، هنر ظرفیت خوبی برای اصلاح و تغییر روحیه مددجویان زندان ها دارد و سازمان زندان های کشور با برگزاری برنامه ها و آموزش های فرهنگی - هنری در زندان ها تلاش می کند با تغییر رفتار مددجویان, زمینه بازگشت آنها را به جامعه فراهم کند.
«مصطفی محبی» عقیده دارد برخی مددجویان هنرمند که در این جشنواره به عنوان برگزیده معرفی می شوند می توانند ظرفیت های خوبی برای شرکت در جشنواره های هنری داخلی و بین المللی داشته باشند که البته تحقق این مسأله نیاز به حمایت های ویژه مسئولان دارد.
مدیرکل زندان های استان تهران در ادامه به برگزاری برنامه «همت عالی» در حاشیه این جشنواره با هدف جلب کمک های خیران اشاره و باز هم یادآوری می کند که بیش از 9000 زندانی جرایم غیرعمد و مالی در کشورمان وجود دارند که ناخواسته پا به زندان ها گذاشته اند و حالا چشم انتظار حمایت خیران هستند تا زمینه آزادی آنها فراهم شود.
*
ارسال 130 اثر به دبیرخانه جشنوارهدبیر هفدهمین جشنواره تئاتر زندان های سراسر کشور در آیین اختتامیه جشنواره می گوید: با اعلام فراخوان جشنواره به زندان های سراسر کشور با استقبال مددجویان هنرمند مواجه شدیم و 130 اثر هنری از 27 استان کشور در بخش های تئاتر صحنه ( 11 اثر), تئاتر خیابانی (33 اثر), تئاتر عروسکی (4 اثر), نمایش شورایی (7 اثر), تعزیه (13 اثر), نمایشنامه خوانی (2 اثر), طراحی پوستر (11 اثر), عکس (17 اثر), پانتومیم (2 اثر) و نقالی (یک اثر) به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
به گفته حجت الاسلام میرصانعی، از میان آثار هنری ارائه شده به دبیرخانه جشنواره 18 اثر در سه بخش نمایش خیابانی, تئاتر صحنه و نمایشنامه خوانی به هفدهمین جشنواره تئاتر زندان های سراسر کشور راه پیدا کردند.
*
تقدیر از 25 برگزیده جشنوارهبر اساس این گزارش، در این دوره از جشنواره تئاتر زندان های سراسر کشور، 9 اثر نمایش صحنه, 9 اثر نمایش خیابانی و 3 اثر در حوزه نمایشنامه خوانی از 13 استان به جشنواره راه پیدا کرد که در روزهای 12 و 13 دی در سالن ها و فضای باز مجموعه برج آزادی به نمایش درآمدند.
در آیین اختتامیه جشنواره این دوره, 25 مددجوی هنرمند در رشته های بازیگری, کارگردانی, نویسندگی, موسیقی متن, طراحی صحنه و طراحی پوستر تئاتر رتبه های اول تا سوم را از آن خود کردند.
*
ضرورت حمایت از مددجویان هنرمندبرخی هنرمندان تئاتر و سینما با حضور در اختتامیه این دور از جشنواره ضمن شرکت در برنامه گلریزان «همت عالی» از برگزیدگان جشنواره برای حضور در فضای هنری کشور حمایت کردند و قرار است برگزیدگان جشنواره تئاتر زندان ها به جشنواره بینالمللی فجر که در ماه آینده برگزار میشود, معرفی شوند.
«بهمن دان» حمایت از مددجویان هنرمندی را که در این جشنواره برگزیده شدند بسیار ضروری می داند.
این بازیگر کشورمان می گوید: وقتی فردی به هر دلیلی وارد زندان می شود باید همه ما تلاش کنیم تا این فرد به جامعه برگردد و حالا که این شرایط فراهم شده است باید از مددجویان هنرمندی که در این جشنواره برگزیده شدند برای حضور در فضای هنری کشور حمایت کنیم.
«رزیتا غفاری» از بازیگران دیگری است که در اختتامیه جشنواره حضور دارد, او هم بر این نکته تاکید می کند که اگر هنرمند زندانی حمایت شود بعد از پایان دوران محکومیت و بازگشت به جامعه زمینه اشتغال خواهد داشت.
این بازیگر سینما و تئاتر کشورمان عقیده دارد وقتی زندانی آزاد می شود نباید او را رها کنیم بلکه حمایت ما او را در مسیر درست زندگی حفظ می کند.
*
حرف دل مددجویان برگزیده جشنوارهوقتی هنرمندان حامی زندانیان و خانواده های آنها از حمایت مددجویان هنرمند برگزیده برای ورود به فضای هنری کشور می گفتند, همان حرف دل مددجویان هنرمند بود.
«علی م.» مددجوی هنرمندی است که از یزد به تهران آمده و در بخش بازیگری رتبه اول را کسب کرده است, می گوید: «من از مسئولان هنری کشور می خواهم که ما را حمایت کنند تا بعد از آزادی بتوانیم وارد گروه های تئاتر شویم.»
«محمد ص.» هم از استان مرکزی به جشنواره آمده و در بخش نویسندگی رتبه سوم را از آن خود کرده است.
او هم دغدغه ای شبیه سایرمددجویان هنرمند دارد و می گوید: من دوست دارم پس از آزادی در فضای هنری کار کنم اما بعید می دانم با توجه به سابقه زندان بتوانم جایی برای خودم در گروه های هنری پیدا کنم.
این مددجوی هنرمند آرزو دارد وقتی آزاد شد دیگر به او برچسب زندانی نزنند و جامعه از هنر او حمایت کند.
* ا
یفای نقش تا آزادیحالا جشنواره تمام شده است و مددجویان هنرمند به زندان های شهرهای مختلف خود برمی گردند و طبق هماهنگی انجام شده قرار است عواید حاصل از فروش بلیت اجراها خیابانی، صحنهای و نمایشنامهخوانی این رویداد فرهنگی, برای آزادی مددجویان تحت حمایت ستاد هزینه شود.
به گفته مدیرکل زندان های استان تهران, هر کدام از مددجویان هنرمندی که در این جشنواره برگزیده شده اند اگر در زمره زندانیان جرایم غیرعمد باشند, آزاد می شوند و این جرقه امید برای این زندانیان است که ناخواسته راهی زندان شده اند و با پیوند این دوران تلخ به هنر حالا به آزادی می رسند.