مصرف شلغم به لحاظ دارا بودن کلسیم و پتاسیم سبب استحکام لثه ها، دندانها و استخوانها میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، یک کارشناس تغذیه در مهابادگفت: شغلم در گروه سبزیجات جای میگیرد و همانند سبزیجات می تواند تامین کننده بعضی از ویتامینها و فیبر خوراکی باشد.
آناهید افزود: یکصد گرم شلغم حدود پنج گرم کربوهیدرات، 40 میلی گرم کلسیم ، 126 میلی گرم پتاسیم، 30 میلی گرم ویتامین ث،113 میکرو گرم فولات و یک گرم فیبرخوراکی موجود می باشد.
وی اضافه کرد: ازدیگر فواید آن استحکام دادن به استخوانهاست هر چند مقدار کلسیم زیادی ندارد ولی همان مقدار کم تاثیر مثبت بر استخوان ها دارد و مهمتر از آن وجود پتاسیم نسبتا خوب موجود در لثه بر روی کار کرد قلب مفید است.
وی ادامه داد: ویتامین c موجود در شلغم نقش بسیار خوبی از جمله محکم شدن لثهها و دندان، پیشگیری از عفونتهای لثه، افزایش مقاومت سیستم ایمنی بدن و همچنین با داشتن فولات از بروز کمخونی ناشی از کمبود فولیک در بدن میتواند پیشگیری کند.
آناهید در خصوص دیگر فواید شلغم گفت: این ماده غذائی به دلیل داشتن ماده گلوکوسینولیتها از خواص ضد سرطانی به خصوص پیشگیری از سرطان روده ی بزرگ، یبوست، افزایش اشتها، نرم کردن سینوسها، بهبود سرفه، دفع سنگهای کلیوی و حل نمودن اسید اوریک برخوردار است.