رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: دولت دوازدهم، توسعه گردشگری را جزو برنامههای اصلی خود قرار داده است و مأموریت ما این است که تا سال ۲۰۲۶ میزان گردشگران ورودی به کشور را به عدد ۲۰ میلیون برسانیم.
معاون رئیس جمهور افزود: کشور ایران دارای فرهنگ غنی و آثار تاریخی بسیار زیادی است، در کنار موزههایی که میتوان آنها را جزو غنیترین موزههای جهان نامید با آثاری که غنای آن به چندین هزار سال قبل برمیگردد.
وی گفت: طبیعت بسیار منحصربفرد و جاذبههای مرتبط با آن نظیر دریا، کویر و جنگلهای بینظیر در شمال و غرب کشور جزو جاذبههای خوب طبیعی است که در کشور داریم.
مونسان با بیان اینکه طبیعت ایران به صورتی است که یک گردشگر میتواند شاهد حضور همزمان چهار فصل در کشور باشد، افزود: یک گردشگر با سفر به ایران میتواند بهار، تابستان، پاییز و زمستان را تجربه کند.
وی تاکید کرد: کشورهایی در همسایگی ما با جغرافیا و تاریخی محدودتر توانستهاند گردشگران بسیار زیادی جذب کنند.
معاون رئیسجمهوری با اشاره به اینکه یکی دیگر از جاذبههای کشور در حوزه صنایعدستی نهفته است، گفت: بیش از ۳۰۰ رشته صنایعدستی در ایران تولید میشود و هنرمندان زیادی در این حوزه مشغول به فعالیت و خلق اثر هستند.
مونسان افزود: کشور ما دارای روستاهای مختلفی است که هر کدام از این روستاها با جاذبههای گردشگری و صنایعدستی متفاوت میتوانند گردشگران بسیاری را جذب کنند.
وی با تاکید بر اینکه سایتهای تاریخی منحصر بفردی مانند تخت جمشید در کشور داریم که به ثبت جهانی رسیده است، گفت: هماکنون نیز در حال تلاش برای ثبت آثار طبیعی کشور در فهرست یونسکو هستیم.
مونسان با بیان اینکه تبریز در سال ۲۰۱۸ بهعنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی انتخاب شده است، افزود: امسال تبریز میزبان برنامههای متنوعی خواهد بود و از همه مردم دعوت میکنم که حتما در سال ۲۰۱۸ به تبریز سفر کنند.
وی گفت: تبریز شهری تاریخی با جاذبههای طبیعی و تاریخی فراوان و صنایعدستی و موسیقی مخصوص به خود است و سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در سال ۲۰۱۸ برنامههای زیادی برای هرچه بهتر شدن این رویداد درنظر گرفته است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اینکه بزرگترین چالش مربوط به زیرساختهای گردشگری است، افزود: نیاز داریم هتلهای بیشتری احداث کنیم و استانداردهای هتلهای موجود را افزایش دهیم.
مونسان با تاکید بر اینکه یکی از راهحلهایی که برای فائق آمدن بر این مشکل اندیشیدیم، ایجاد و توسعه اقامتگاههای بومگردی بود، گفت: این اقامتگاهها بسیار مورد استقبال گردشگران خارجی واقع شده است.
وی افزود: ما توانستیم در روستاها و سایتهای طبیعی خانههای موجود در همان روستاها را به مکانهایی برای اقامت گردشگران تبدیل کنیم، این جاذبه جدیدی بود که خلق کردیم.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه مشکل کمبود هتل و زیرساختهای گردشگری را تا حدی از این راه مرتفع کردیم که بسیار مورد استقبال گردشگران خارجی قرار گرفت، گفت: به نحوی که حتی در جاهایی که هتل وجود دارد، گردشگران خارجی ترجیح میدهند که در اقامتگاههای بومگردی سکونت داشته باشند و از غذاها و فرهنگ بومی آنجا و روابط دوستانه حاکم بر آنجا بهره ببرد.