روزنامه القدس العربي در سرمقاله خود سال 2017 ميلادي را سال ماجراجويي هاي رئیس جمهور آمریکا و سال قمارهاي بن سلمان توصيف کرد.
ترامپ در سطح داخلي به اجراي وعده هاي خود در زمينه مهاجرت و صدور رواديد پرداخت و يک رشته تصميماتي گرفت که ورود شهروندان هفت کشور خاورميانه و مسلمان نشين را به آمريکا ممنوع مي کند. اين تصميم او مشکلات حقوقي پيچيده اي ايجاد کرد و دادگاه هاي فدرال آمريکا بارها اجراي آن را متوقف کردند.
در سطح بين المللي نيز ترامپ عربستان سعودي را به عنوان مقصد نخستين سفر خارجي خود انتخاب و طي اين سفر علاوه بر ديدار با پادشاه عربستان، در نشست با سران کشورهاي عضو شوراي همکاري خليج (فارس) و سران کشورهاي عربي و اسلامي شرکت کرد. او به جاي آن که دوره رياست جمهوري خود را با برداشتن گام هايي سازنده در روابط با کشورهاي منطقه آغاز کند، اين تصور را به وجود آورد که هدف اصلي اش کاسبي از طريق امضاي قراردادهاي تسليحاتي است. او همچنين اين تصور را ايجاد کرد که دودستگي و تشديد اختلاف بين کشورهاي منطقه را تشويق مي کند.
نتايج اين سياست ترامپ خيلي زود آشکار شد و عربستان سعودي و بحرين و مصر و امارات، قطر را در محاصره زميني و دريايي و هوايي قرار دادند. پيام هايي که ترامپ در اين زمينه ارسال کرد ضد و نقيض بود. احتمالا همين اوضاع مأيوس کننده در کشورهاي عربي، ترامپ را تشويق کرد واکنش هاي مقامات رسمي عربي را دست کم بگيرد و تصميم گيري براي انتقال سفارت آمريکا به قدس اشغالي را تسهيل کند.
همچنين واکنش ترامپ به حمله شيميايي به منطقه خان شيخون در سوريه، واکنشي نمايشي بود که طي آن فرودگاه نظامي الشعيرات سوريه هدف موشک قرار گرفت.
سال 2017 همچنين سال ارتقاء مقام محمد بن سلمان و تبديل شدن او به وليعهد رسمي و پادشاه واقعي عربستان بود. او همچنين به اصلاحاتي نمايشي مثل اجازه دادن به زنان براي رانندگي يا فعاليت سينماها در عربستان روي آورد و در اقدامي سنت شکنانه، شمار زيادي از شاهزادگان سعودي را در يک هتل پنج ستاره زنداني و براي آزاد کردن آنها ميلياردها دلار پول درخواست کرد. اين ماجراجويي ها که بيشتر به «قمار بازي» شبيه است با ناکامي هايي در سطح منطقه مثل کشته شدن علي عبدالله صالح پس از اعلام ائتلاف با عربستان يا به بن بست رسيدن محاصره قطر همراه بود.
در سال 2017 همچنين جهانيان تماشاگر فاجعه آوارگي صدها هزار نفر از اعضاي اقليت مسلمان روهينگيا در ميانمار بودند. هرچند سازمان ملل متحد اقدامات ارتش ميانمار عليه مسلمانان روهينگيا را پاکسازي نژادي توصيف کرد ولي جامعه جهاني نتوانست هيچ اقدام تاثيرگذاري در اين رابطه انجام دهد.