به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما محققان علوم پزشکي در دانشگاه کلورادو اعلام کردند روش نويني براي درمان سرطان هاي منتشر شده از ديگر نواحي بدن به مغز يافته اند.
اين محققان در مقاله اي در شماره اخير نشريه لانست سرطان شناسي Lancet Oncology اعلام کردند متاستازهاي سرطاني از ديگر نقاط بدن به مغز، اغلب مورد بررسي کامل قرار نمي گيرند زيرا بسياري از پزشکان بر اين باورند که اين مرحله، در واقع به سختي قابل درمان است و ديگر نمي توان به اين بخش از درمان سرطان پرداخت.
دکتر راس کاميج و همکارانش مي گويند درباره سرطان ريه که به مغز متاستاز داده است، چنين عقيده اي رايج است ولي مي توان با تنظيم داروها بر اساس دستورالعمل جديد، شرايط بيمار را کنترل کرد.
اين گروه از محققان دانشگاه کلورادو در گروه تحقيقاتي خود از گروه وسيعي از دانشمندان از مرکز تحقيقاتي دانافاربرز آمريکا، کلينيک کليولند، دانشگاه هايدلبرگ آلمان، دانشگاه کاليفرنيا در سان فرانسيسکو، دانشگاه کوئين کانادا، دانشگاه هاي گرونينگن و اراسموس هلند، دانشگاه تورين ايتاليا، بيمارستان عمومي ماساچوست در آمريکا، و دانشگاه کلمبيا استفاده کرده اند.
دکتر ادوچيا لي از موسسه دانافاربرز و سرپرست گروه محققان مي گويد بيشتر اين بيماران به سبب اعتقاد به نتايج ضعيف درماني، از اجراي مراحل بعدي و توسعه يافته تر درمان، محروم مي مانند. محققان اميدوارند بر اساس چارچوب و دستورالعمل جديد درماني، بتوانند مبتلايان به متاستازهاي مغزي را درمان کنند.
به گزارش پايگاه خبري يورک الرت در اينترنت، در بعضي تومور هاي بدخيم، سلول هاي سرطاني اتصال خود را با بافت تومورال از دست داده و از طريق جريان خون يا از راه سيستم لنفاوي به اعضاي ديگر بدن مي روند. اين سلول ها در محل دوم شروع به رشد کرده و کانون جديدي از سرطان را در توليد ميکنند. روند متاستاز موجب ميشود تومور به بافت ها و اعضاي متعددي از بدن منتشر شود. متاستاز در مراحل پيشرفته سرطان ها ايجاد ميشود و وقتي يک تومور سرطاني به مرحله متاستاز برسد درمان بيمار مشکل ميشود.
در برخي از سلولهاي توموري تعداد اندکي از خصوصيات سلول اوليه تغيير ميکند و سلول توموري هنوز کم و بيش شبيه سلول اوليهاي است که از آن منشأ گرفتهاست. تومورهايي که در اثر اين سلولها پديد ميآيند تومورهاي خوشخيم ناميده ميشود. تومورهاي خوشخيم، گسترش محدودي دارند و تومور، فقط در همان محل سلول اوليه مشاهده ميشود. اما در برخي از سلولهاي توموري بر اثر جهش هاي بيشتر، اغلب خصوصيات سلول اوليه تغيير ميکند. اين سلولها پروتئينهايي را بيان ميکنند که در حالت عادي در سلولهاي نرمال، بيان نميشوند.
همچنين در اين سلولها از بيان برخي از پروتئينها، جلوگيري ميشود. اين تغييرات در بيان پروتئينهاي سلولي باعث ميشود سلول سرطاني، ارتباط خود را با سلولهاي مجاور از دست دهد و با تجزيه ماتريس بينسلولي، از محل اوليه خود مهاجرت کرده و به محل ديگري برود و در آنجا نيز باعث ايجاد تومور شود.
هر چند که اغلب سرطان ها از يک سلول جهش يافته منشاء مي گيرند (يعني مونوکلونال هستند) اما بعد از آن که تومورها به حدي از رشد رسيدند که قابل کشف و تشخيص گردند داراي سلول هاي هتروژن خواهند بود و از ژنوتيپ و فنوتيپ يکساني برخوردار نيستند. ممکن است که تعدادي از سلول ها ي سرطاني قدرت تهاجم و متاستاز را نداشته باشند در حالي که گروهي ديگر اين توانايي را به ميزان متوسط و گروهي ديگر به ميزان زياد دارند و توان ايجاد بدخيمي را افزايش دهند.
تهاجم و متاستاز از مشخصه هاي بيولوژيک تومورهاي بدخيم و علت عمده عوارض جسمي و مرگ و مير به علت سرطان هستند. به عمل مهاجرت سلولهاي سرطاني از محل اوليه به محلي ديگر، متاستاز، و به اين نوع تومورها، تومورهاي متاستاتيک گفته ميشود.