رئیس مجلس شورای اسلامی: برای تعیین نرخ بنزین حتما باید شرایط مردم در نظر گرفته شود به گونهای که به طبقات پایین فشار وارد نشود.
علي لاريجاني با بيان اينکه در 40 سالي که از انقلاب مي گذرد برخي حرف ها زده مي شود که به نظر مي رسد بايد مسائل واضح تر شود، عنوان کرد: جمعيت کشور در سال 57 حدود 36 ميليون نفر بود و امروز حدود 80 ميليون نفر جمعيت داريم؛ به غير از توطئه امريکايي ها که باعث شد جنگي به ما تحميل شود که از فشار آنها حدود هزار ميليارد دلار به ملت ايران صدمه وارد شد، ملت ايران به خاطر ايستادگي، همبستگي و استقامتي که داشت در مجال هاي مختلف عمراني به پيشرفت هاي عظيمي دست پيدا کرد.
وي در ادامه با اشاره به برخي از پيشرفت هاي کشور، اظهار داشت: حرکت 40 ساله کشور فقط اين نبود که درباره استقلال سياسي که اهميت زيادي داشت تلاش کرده باشيم بلکه در وجوه مختلف، ملت ايران پيشرفت کرده است چنانکه در صنعت فولاد در سال 57، سي و شش ميليون تن توليد فولاد داشتيم و امروز به حدي رسيده ايم که 4800 درصد رشد داشته ايم که مسأله کوچکي نيست.
* رشد در صنعت توليد آلومينيوم و مس نسبت به سال 57
آقاي لاريجاني ادامه داد: در صنعت آلومينيوم در سال 57، هجده هزار تن توليد داشتيم و در حال حاضر 365 هزار تن توليد داريم يعني 1927 درصد رشد داشته ايم؛ در کاشي سراميک در سال 57، دوازده ميليون مترمربع بود که امروز 382 ميليون مترمربع است که با 3083 درصد رشد رو به رو بوده است، همچنين در حوزه سنگ آهن در سال پنجاه و هفت، 0.71 ميليون تن توليد داشتيم درحالي که امسال اين ميزان به 53 ميليون تن مي رسد که با رشد 7364 درصدي رو به رو بوده است.
رئيس قوه مقننه همچنين تصريح کرد: در مس در سال پنجاه و هفت، 0.3 هزار تن توليد داشتيم که امروز به 200 هزار تن مي رسد و با رشد 66 هزار و 566 درصد رو به رو بوده ايم همچنين در حوزه سرب و روي در سال پنجاه و هفت، 14 هزار تن توليد داشتيم که به 970 هزار تن در امروز رسيده ايم که رشدي معادل 6828 درصد داشته است، همچنين در سنگ تزييني در سال پنجاه و هفت، 0.27 ميليون تن توليد داشتيم که امروز به 18 ميليون تن رسيده ايم که رشدي 7400 درصدي داشته است.
* خودکفايي در محصولات کشاورزي به رغم خشکسالي و افزايش 44 ميليون نفري جمعيت کشور
وي همچنين با اشاره به آمار ارائه شده ازجانب دولت در سال 1356 در بخش کشاورزي و دامداري گفت: امکانات کشاورزي کشور و توانمندي مواد غذايي 33 روز داشت و مابقي را وارد مي کرد اما امروز جمعيت ما از 36 ميليون نفر به 80 ميليون نفر رسيده است، کم آبي و خشکسالي و مشکلات ديگر داشتيم اما موفق شده ايم در بسياري از جهات مثل گندم خودکفا شويم و توليد زراعي ما در سال پنجاه و هفت، 13 ميليون تن بود که امروز به 78 ميليون تن رسيده است يعني حدود 484 درصد رشد داشته است.
آقاي لاريجاني افزود: توليد باغي کشور در سال 57، سه ميليون تن بود که به 18 ميليون تن رسيده که حدود 480 درصد رشد داشته همچنين شيلات در سال پنجاه و هفت، 39 هزار تن توليد داشت که امروز يک ميليون تن است و رشد 2471 درصدي داشته همچنين گندم در سال پنجاه و هفت، 3800 ميليون تن بود که امروز 11 ميليون تن است و 2.5 برابر شده است همچنين گوشت قرمز در سال پنجاه و هفت، 255 هزار تن توليد مي شد که به 714 هزار تن در امروز رسيده و رشد 2.5 برابري داشته است.
* افراد تحت پوشش تأمين اجتماعي نسبت به سال 57، هفت برابر شدهاند
رئيس نهاد قانونگذاري کشور ادامه داد: گوشت مرغ در سال پنجاه و هفت، 163 هزار تن توليد مي شد که امروز به 2 ميليون تن رسيده و رشدي بالغ بر 1184 درصد داشته است همچنين در حوزه شير در سال 57، تنها 2.6 ميليون تن توليد داشتيم که امروز 9.3 ميليون تن توليد داريم يعني رشد 258 درصدي داشته است، همچنين در توليد تخم مرغ در سال پنجاه و هفت، 215 هزار تن بود که به 952 هزار تن رسيده و 342 درصد رشد داشته ايم ضمن اينکه در توليد عسل در سال 57 به 5000 تن مي رسيد که امروز به 809 هزار تن رسيده ايم يعني 1518 درصد رشد داشته ايم.
وي افزود: در تأمين اجتماعي کل افراد تحت پوشش 5.8 ميليون نفر بودند که امروز به 42 ميليون نفر مي رسند يعني 7 برابر شده است همچنين در آب آشاميدني در سال 57، کمتر از 0.25 روستاها آب سالم آشاميدني داشتند که امروز 90 درصد روستاها آب آشاميدني سالم دارند همچنين در زمينه بيمارستاني امروز 120 هزار تخت داريم که دو برابر شده است.
* 95 درصد داروها توليد داخلي است/ افزايش 20 برابري تعداد مدارس کشور نسبت به سال 57
آقاي لاريجاني همچنين به حوزه دارو اشاره و بيان کرد: در زمينه دارو در سال پنجاه و هفت، 25 درصد داروها در داخل توليد مي شد که امروز 95 درصد داروها توليد داخل است همچنين اميد به زندگي در سال پنجاه و هفت، 55 سال بود که امروز 75 سال است و وضع زندگي و بهداشت تغيير اساسي پيدا کرده و نرخ مرگ و مير کودکان که در سال پنجاه و هفت، 111 در هزار بود امروز به 14 در هزار رسيده که کار سنگيني درباره آن انجام شده است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي اضافه کرد: در حوزه آموزش در تعداد مدارس در سال پنجاه و هفت، 53 هزار مدرسه داشتيم که اين ميزان امروز به يک ميليون رسيده و 20 برابر شده است ضمن اينکه نرخ باسوادي در سال پنجاه و هفت، 49 درصد بود که امروز به 90 درصد رسيده است همچنين تعداد دانشجويان در سال پنجاه و هفت، 16 هزار نفر بوده که امروز 5 ميليون نفر هستند و اعضاي هيأت علمي در سال پنجاه و هفت، 8249 نفر بودند که امروز به 72 هزار نفر رسيده اند.
* افزايش 30 ميليون خط تلفن ثابت نسبت به سال 57
وي در ادامه با بيان اينکه تعداد خطوط تلفن ثابت نسبت به سال 57 نيز افزايش داشته و 30 ميليون خط به آن اضافه شده است، عنوان کرد: در سال پنجاه و هفت، 312 روستا خط تلفن داشتند که امروز 54 هزار و 520 روستا تلفن ثابت دارند همچنين در آن سال ها که تلفن همراه نبود و امروز 75 ميليون تلفن سيار دست مردم است.
آقاي لاريجاني در ادامه در حوزه راه و شهرسازي بيان داشت: در حوزه مسکن به ازاي هر 126 خانوار در سال 57، يکصد واحد مسکوني وجود داشت و امروز به ازاي هر 106 خانوار يکصد واحد مسکوني وجود دارد همچنين در سال 57 به ازاي هر 6.4 نفر يک واحد مسکوني بود که امروز به ازاي هر 3.5 نفر يک واحد مسکوني وجود دارد.
* رشد 2768 درصدي بزرگراههاي کشور نسبت به سال اول انقلاب اسلامي
رئيس قوه مقننه ادامه داد: آزادراه ها در سال پنجاه و هفت، 268 کيلومتر بود که امروز اين ميزان به 2500 کيلومتر مي رسد و رشد 800 درصدي داشته ضمن اينکه بزرگراه ها در سال پنجاه و هفت، 539 کيلومتر بوده که امروز 15 هزار و 461 کيلومتر است و با رشد 2768 درصدي مواجه بوده است، همچنين راه هاي روستايي در سال پنجاه و هفت، 17 هزار کيلومتر بوده اما امروز 128 هزار و 400 کيلومتر راه روستايي داريم و با رشد 653 درصدي رو به رو بوده ايم.
* رشد 522 درصدي در جا به جايي مسافر هوايي داخلي
آقاي لاريجاني افزود: جا به جايي مسافر هوايي در سفرهاي داخلي از 2.8 ميليون نفر در سال 57 به 17.4 ميليون نفر ارتقا يافته که بيانگر 522 درصد رشد است، همچنين جا به جايي مسافر در پروازهاي خارجي 1.4 ميليون نفر بود اما امروز به 10.7 ميليون نفر افزايش يافته که بيانگر 64 درصد رشد است همچنين در زمينه سرانه عرضه انرژي از 6.8 بشکه نفت خام به معادل 25.2 بشکه افزايش وجود داشته که بيانگر رشد 270 درصدي است.
* رشد 1845 درصدي در توليد گاز نسبت به سال 57
رئيس مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: توليد گاز در سال 57 حدود 25 ميليون مترمکعب در روز بود که به 500 ميليون مترمکعب افزايش يافت که بيانگر رشد 1845 درصدي است نکته ديگر در عرصه فناوري هاي نو مانند فناوري هسته اي نيز امروز کشور داراي تکنولوژي پيشرفته است که مي توان به رشد در بخش تکنولوژي هاي نانو و سلول هاي بنيادين اشاره کرد.
* ايران به يک کشور مستقل، آزاد و تاثيرگذار در جهان تبديل شده است
وي گفت: در فناوري هاي موشکي امروز ايران به قدرت بزرگي تبديل شده است و نبايد فراموش کرد در گذشته از پيشرفت هاي مذکور خبري نبود، اين پيشرفت ها همراه با داشتن روحيه استقلال خواهي و ضد ظلم باعث شد چهره ايران عوض شود و از يک کشور درمانده و دست نشانده به يک کشور مستقل، آزاد و تاثيرگذار در جهان تبديل شده است که البته اين کارها نتيجه يک راه روشن در انقلاب و با هم بودن است.
* دشمنان غرش مي کنند اما جرأت تعدي به ايران را ندارند
آقاي لاريجاني افزود: تمام ملت ايران با هم بودند تا پيشرفت هاي مذکور اتفاق افتاد و اگر رهبري امام راحل و حضرت آيت الله خامنه اي نبود ده ها بار امريکا و برخي کشورهاي منطقه ايران را چپاول کرده بودند. در زمان دفاع مقدس وقتي که همه با هم شديم در مقابل امريکا، شوروي سابق و تمام صفوف کشورهاي منطقه ايستاديم و جز کشور سوريه و يک يا دو کشور بقيه در صف دشمنان بودند، البته تحميل جنگ به ايران هزار ميليارد تومان خسارت وارد کرد و بيش از 250 هزار نفر کشورمان شهيد داد و صدها هزار نفر معلول شدند که نتيجه خصومت دشمنان با روحيه استقلال خواهي ايران بود، اما فهميدند ملت ايران زير بار زور نمي رود و اين باعث امنيت و عزتمندي امروز ايران شده است، هر چند امروزه دشمنان غرش مي کنند اما جرأت تعدي به ايران را ندارند.
وي ادامه داد: آيا درست است که در اين شرايط عده اي بيايند خدمات مديران کشور را که فرزندان ملت هستند، ناديده بگيرند؟ همچنان خدمات انقلاب را ناديده بگيرند؟ بايد بين خود و خدايشان خلوت کنند، ببينند انقلاب در عرصه اقتصادي و کمک به مناطق محروم چقدر کار کرده است؟ چقدر تکنولوژي وارد کشور شده است؟
آقاي لاريجاني گفت: کشور با مشکلات اقتصادي رو به روست، اما اين مشکلات را چه کساني ايجاد کرده اند؟ در درجه اول همين امريکايي ها و برخي از کشورهاي منطقه که دلالي آنها را مي کنند و حالا براي ما دلسوزي مي کنند، مشکلات را به وجود آورده اند. اينها کشورهاي شرور منطقه هستند و بايد بدانند در برابر شرارت اگر کسي کوتاه بيايد، بايد ذلت را بپذيرد. اين موضوع هم در امور فردي و هم در امور اجتماعي وجود دارد.
* در سيستم اداري کشور فساد وجود دارد، اما فساد سيستماتيک نيست
وي بيان کرد: اشتباهات در مديريت کشور وجود داشته است اما بنده در اکثر دولت ها از زمان شهيد رجايي و بعد از ايشان، به نحوي حضور و همکاري داشته ام، هيچ يک از افراد کابينه افراد فاسد و دزد نبودند، هر چند ممکن است در رده هاي پايين افراد فاسدي بودند، اينکه تبليغات به نحوي شده است که حق و ناحق را با هم قاطي مي کنند، باعث ايجاد مشکلات در کشور شده است، البته در سيستم اداري کشور فساد وجود دارد، اما فساد سيستماتيک نيست، متاسفانه تبليغات چه در راديو و تلويزيون و رسانه هاي ديگر به نحوي شده است که افراد به خاطر دعواهاي جناحي مي آيند حرف هايي مي زنند که اذهان را به اشتباه مي اندازد.
رئيس قوه مقننه تصريح کرد: ملت ايران ملت باهوش و غيرتمندي است چرا که اگر اين ملت نبود انقلابي با اين عظمت به وقوع نمي پيوست که اين دستاوردها حاصل شود که معادلات منطقه را عوض کند، بنابراين مسلم است که وقتي ملت ايران معادلات منطقه را عوض کند، اسرائيل عصباني خواهد شد، بنابراين وقتي که ملت ايران استقلال خواهي را همراه با عزتمندي دنبال کند، به طور طبيعي امريکايي ها عصباني خواهند شد، چرا که آنها نوکر مي خواهند و مي خواهند زماني مانند زمان شاه به وجود بيايد که صبح سفيرشان با شاه ملاقات کند و به او دستور بدهد.
* رضاشاه جز خيانت به کشور کاري نکرد
وي ادامه داد: بنده برخي از اين شعارها را که اين روزها برخي سر دادند، مايه تاسف مي دانم، رضاشاه جز خيانت به کشور کاري نکرد، انگليسي ها رضاشاه را سر کار آوردند و زماني که متفقين به تهران آمدند او را به مانند تفاله به افريقاي جنوبي فرستادند، بنابراين انقلاب بود که جلو دشمن ايستاد، بنابراين نبايد موضوعات خلط شود.
آقاي لاريجاني افزود: دستاوردهاي انقلاب در 40 سال گذشته کم نبود و تنها محدود به استقلال سياسي ايران اسلامي نمي شود و حرکتي که امام راحل براي روي پاي خود ايستادن در بخش هاي اقتصادي آغاز کرد، دستاوردهاي بزرگي به همراه داشت و آمارهاي مذکور چيز پنهاني نيست و آمار مکشوف و پخش شده مي باشد، منتها گاهي برخي ها نمي خواهند حقايق را ببينند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: ما در زمان شاه يک کشور فرومانده و دست نشانده بوديم، شما خاطرات برخي از مديران زمان شاه را ببينيد که با چه فضاحتي از ديگران دستور مي گرفتند اما انقلاب با همبستگي ملي جريان جديدي را در دنيا به وجود آورد و کشور در بخش فناوري پيشرفت کرد. اينکه امريکايي ها در بحث هاي موشکي تا اين اندازه حساسيت دارند، به خاطر به دست آوردن فناوري ازجانب ايران است و از رو به رو و حريف شدن با ايران ترس دارند که دستاورد کمي نيست.
وي ادامه داد: اينکه امروز ملت ايران بر دانش هسته اي مسلط شده است، دستاورد کمي نيست، همچنين مي توان به پيشرفت ها در توليد دارو اشاره کرد، گاهي دلسوزي هايي آقاي ترامپ براي ملت ايران مي کند، اما اين موضوع را به ياد داشته باشد که امريکايي ها يک نوکر در ايران داشتند که به آن دستور مي دادند اما الان نگران آن هستند که ملت ايران جلو آنها ايستاده است و اين موضوع براي آنها قابل هضم نيست.
* غرش هاي سياسي بيهوده امريکايي ها تاثيري نخواهد داشت
آقاي لاريجاني افزود: اگر ملت ايران با يکديگر باشند، مسير سرافرازي و عزتمندي را دنبال خواهد کرد و غرش هاي سياسي بيهوده امريکايي ها نيز تاثيري نخواهد داشت، اما اگر تفرقه باشد و حق و باطل با يکديگر قاطي شوند، دشمنان مي توانند رخنه کنند، بنابراين همه ما مسئول هستيم.
* توهين به رهبري خيلي ناصواب بود
وي بيان داشت: گاهي حرف هايي زده مي شود که آدم تاسف مي خورد، حتي اگر يک نفر باشد، توهين به رهبري کردن خيلي ناصواب بود، چرا که ما يک رهبر فرزانه داريم و اينکه در رأس کشور رهبري پارسا داشته باشيم، باعث عزتمندي است و نبايد فراموش کرد رئيس جمهور امريکا در زمان شاه که به ايران سفر کرده بود، در ماه رمضان با شاه ايران دوتايي مشروب مي خوردند.
رئيس قوه مقننه کشورمان گفت: ما رهبري داريم که کشور را از گردنه هاي مختلف عبور داد که اين باعث عزت ملت ايران است، حتي اگر يک نفر نيز حرف ناصواب بزند، ما همه موظف به دفاع هستيم، چرا که مسئولان براي همين ملت هستند و دستاوردهاي کمي در آباداني کشور اتفاق نيفتاده است.
آقاي لاريجاني تصريح کرد: در مسير انقلاب مصمم هستيم و همه وجود ما فداي انقلاب است، چرا که انقلاب باارزشي داريم، انشاءالله راه مستدام خواهد بود.
* اين را که در کشور فساد وجود دارد نفي نمي کنم
وي با اشاره به بيان يکي از نمايندگان مجلس درباره وجود فساد در کشور و مماشات مسئولان و نتايج آن،گفت: اين را که در کشور فساد وجود دارد نفي نمي کنم، اما شما بين خود و خداي خودتان قضاوت کنيد، آيا در کابينه هايي که از اول انقلاب تا امروز آمده اند، دزد بوده اند؟ البته ممکن است فساد در سيستم وجود داشته باشد، اما کلي تبليغات غلط به وجود آمد تا اين موضوع را خلط کند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: بايد توجه داشت با مديران نجومي برخورد شد و ديوان محاسبات از ميان 100 هزار مدير، تخلف 400 مدير را کشف کرد و پول مازاد آنان را به خزانه بازگرداند، اما اينکه يک عده اي آمدند و گفتند که ديوان محاسبات خلاف کرده است که چنين چيزي صحت نداشت و عده اي براي اينکه طرف مقابل را خراب کنند، بحث املاک نجومي را مطرح کردند که بنده با اين نوع دعواهاي سياسي مخالف هستم و چنين دعواهايي ذهنيت ها را تخريب مي کند، لذا مسئولان کشور بايد با فساد برخورد کنند و اين موضوع که صداي برخي درآمده که چرا قوه قضاييه در حال برخورد است، به اين دليل بوده که اين قوه با فساد برخورد مي کند.
وي اظهار داشت: ممکن است يک عده از آنچه بين مسائل خلط مي شود، اشتباه کنند، اما هيچ کدام از آنها درست نمي شود، چون خدمات انقلاب نبايد ناديده گرفته شود. همچنين امام راحل و مقام معظم رهبري خيلي به کشور خدمت کرده اند، بنابراين نبايد دستاوردها را به خاطر چند اشکال ناديده گرفت.
آقاي لاريجاني درخصوص لايحه بودجه گفت: بايد به موضوع شفافيت در بودجه توجه جدي شود، بنابراين بايد موضوعات روشن در بودجه بيان شود و مجلس در جريان کامل موضوعات قرار بگيرد، مثلا منابع حاصل از فروش نفت به چه ميزان است، همچنين بايد تلاش شود اهداف برنامه ششم توسعه به اندازه سهم سالانه بودجه تحقق يابد.
وي ادامه داد: براي مثال در قانون برنامه ذکر شده است که 15 درصد حجم دولت کاهش يابد و در سال دوم 5 درصد ديگر نيز حجم دولت با کاهش رو به رو شود. بايد سوال کرد که کِي اين کار بايد انجام شود؟ بنابراين بايد به اين موضوع دقت جدي شود. ممکن است نتوانيم يک مورد را به خاطر شرايطي مطابق با برنامه ششم انجام دهيم، اما بايد بدانيم که نمي توانيم براي مثال يک مورد قابل اجرا نيست، نه اينکه اصلا موضوع ديده نشود، اين رويکرد صحيح نيست.
* بايد به همه طبقات نيازمند يارانه پرداخت شود
آقاي لاريجاني درخصوص يارانه ها بيان کرد: همانطور که قبلا نيز گفته ام، بايد به همه طبقات نيازمند يارانه داده شود که مي توان به کارگران، روستاييان، کسبه جزء، بيکاران، افراد تحت پوشش کميته امداد و بهزيستي اشاره کرد، البته براي افراد تحت پوشش شرايط ويژه بايد قائل شد و نبايد فراموش کرد همين اخيراً براي معلولان قانوني مصوب شده است که بايد لحاظ شود، همچنين اجراي قانون درخصوص ايثارگران بايد مد نظر باشد و کمبودها جبران شود.
وي افزود: صندوق هاي بازنشستگي در کشور رنجور است که برخي در آستانه مشکل هستند و برخي با مشکل رو به رو شده اند. البته تمهيداتي مرکز پژوهش هاي مجلس داشته و آقاي تاجگردون نيز در اين باره جلساتي برگزار کرده است. در هر صورت تمهيداتي بايد اتخاذ شود که صندوق هاي بازنشستگي سر پا شود و اين موضوع ساماندهي شود.
رئيس قوه مقننه کشورمان بيان کرد: افزايش حقوق براي شاغلان در سال آينده براساس قانون برنامه بايد از يک ضابطه اي برخوردار باشد، در هر صورت براي طبقات پايين جامعه بايد درصد افزايش بيشتري لحاظ شود و براي حقوق طبقات بالاتر بايد درصد کمتري افزايش حقوق وجود داشته باشد تا درخصوص اين موضوع تعادلي برقرار شود، هر چند ممکن است قدري مخالف برنامه باشد، اما در مجموع بايد تدابيري اتخاذ شود تا از افزايش شکاف حقوقي جلوگيري شود.
وي با بيان اينکه از ساماندهي در موضوع حقوق ها در مجلس حمايت خواهد شد، ادامه داد: تلاش کنيد تا آنجا که مقدور است به سمت همسانسازي حقوق بازنشستگان حرکت شود.
آقاي لاريجاني درخصوص انتشار اوراق مشارکت گفت: در زمينه انتشار اوراق مشارکت بايد به استانداردها توجه شود نه اينکه براي بودجه جاري اوراق مشارکت منتشر شود، چرا که کشور در آينده مديون مي شود. درخصوص کسري بودجه مي توان تدبيري اتخاذ کرد؛ اما بي توجهي به موضوع انتشار اوراق باعث مي شود مشکل در سال آينده به وجود بيايد، بنابراين بايد جلو انتشار اوراق مشارکت با اين وضعيت گرفته شود و از راهکارهاي ديگر استفاده شود.
وي ادامه داد: براي کساني که در بخش توليد و اشتغال سرمايه گذاري مي کنند، مخصوصاً استان هاي کم برخوردار، تسهيلات ويژه و معافيت هاي خاص قائل شويم تا آنها بتوانند از شرايط موجود خارج شوند. خيلي به اين روش ها که در دو دوره فعاليت کابينه درخصوص طرح هاي زودبازده اجرا شد، اعتقاد ندارم، چرا که تجربه هاي گذشته بيانگر اين است که خيلي موفقيت در اين زمينه حاصل نشد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر فراهم آوردن شرايط براي سرمايه گذاري گفت: بايد يارانه اي براي سود تسهيلات بانکي در نظر گرفت که سرمايه گذاري با افزايش رشد رو به رو شود.
* ايجاد پرش در نرخ بنزين به مصلحت نيست
آقاي لاريجاني در ادامه با بيان اينکه بايد براي سرمايه گذاري ازجانب مردم ايجاد انگيزه کرد، اظهار داشت: در حال حاضر سود بانکي زياد است البته تلاش شده است که يارانه سود تسهيلات بانکي نيز داده شود چنانکه زماني که سود بانکي کاهش يافت، تحرکي در بخش ساختمان به وجود آورد لذا اگر تمايلي در بانک ها به موضوع ذکر شده وجود ندارد، آنها بايد به جاي کارهاي عجيب و غريب يارانه دريافت کنند تا در سرمايه گذاري تسريع شود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي اضافه کرد: درباره تعيين نرخ بنزين و سوخت حتما بايد شرايط مردم در نظر گرفته شوند و به هيچ وجه پرش در اين زمينه به مصلحت نيست و شايد روش هاي ديگري همانند دونرخي کردن بنزين ارائه شود به گونه اي که به طبقات پايين فشار وارد نشود.
* اقتصاد کشور تا زمان راه اندازي صادرات اصلاح نمي شود/ ضرورت تعيين معافيت و تخفيف براي صادرکنندگان
وي در ادامه با بيان اينکه اگرصادرات در کشور راه اندازي نشود، اقتصاد کشور اصلاح نخواهد شد، عنوان کرد: براي صادرات بايد معافيت و مشوق هاي پايدار در نظر گرفته شود تا براي صادرات ايجاد انگيزه شود؛ چرا که محصولات صادراتي ما در کشورهاي هدف قابل مقايسه با کشورهاي ديگر نيست و نرخ ورودي آنها 2 تا 3 درصد است در حالي که ما مي خواهيم محصولي با 20 درصد سود بانکي توليد و صادر شود، پس بايد به آنها يارانه اختصاص يابد و معافيت ها و تخفيف هايي براي آنها قائل شويم.
آقاي لاريجاني با اشاره به اعمال تغييرات زياد بر قانون واردات، افزود: اين تغييرات نشان مي دهد که قانون درست نبوده است و شرايط عادي نيست لذا پيشنهاد مي شود از واردات محصولاتي که در داخل کشور به اندازه کافي توليد مي شود جلوگيري شود و ما را فريب ندهند که ميزان قاچاق زياد است چراکه مبارزه با قاچاق راه ديگري دارد.
* حداقل براي چند سال بايد از محصول داخلي صيانت کرد
وي ادامه داد: در حال حاضر از کشورهاي ديگر پوشاک وارد مي کنند و پارچه و لباس فروشان داخلي با مشکل مواجه شده اند، لذا زماني که ما محصول داخلي داريم چرا بايد اجازه واردات دهيم، البته با تعرفه نمي توان جلو اين واردات را گرفت چراکه کشورهاي ديگر با سود بانکي کم، حجم زياد توليد مي کنند و بر اين اساس قيمت کالاهاي آنها با محصولات داخلي ما قابل مقايسه نيست.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه حداقل براي چند سال بايد از محصول داخلي صيانت کرد، يادآور شد: البته ممکن است گفته شود که اگر اين کار انجام شود توليد از لحاظ ارتقاي کيفيت محصول با مشکل رو به رو مي شود، اما اين مشکل بايد با نظارت و استانداردها رفع شود، چراکه نمي توانيم در اين مسابقه موفق شويم مگر اينکه جلو برخي واردات گرفته شود.
* طي سال هاي گذشته در حوزه ريلي پيشرفت خوبي نداشته ايم
وي با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري مبني بر اينکه ما در جلوگيري از واردات با تعيين تعرفه موفق نبوده ايم، افزود: دولت مي گويد که مجلس بايد اقدام منع واردات را انجام دهد، پس انجام دهيم و مانع ورود محصولاتي شويم که در داخل کشور به اندازه کافي وجود دارد و اجازه دهيم که يک مرجعي در داخل کشور تصميم بگيرد و اجازه ندهد که اين کالاها وارد شود تا توليد کشور مقداري غني شود.
آقاي لاريجاني با بيان اينکه در سال هاي گذشته يکي از مشکل کشور در برنامه پنجم توسعه اين بود که در حوزه ريل پيشرفت خوبي نداشته ايم، ادامه داد: در توسعه بزرگراه ها پيشرفت داشتيم، اما در زمينه ريل نداشتيم، چراکه مي بايست سرمايه گذاري جدي تري در اين بخش صورت مي گرفت.
* براي راه اندازي خطوط ريلي بايد از فاينانس استفاده کرد
وي با بيان اينکه در برنامه پنجم توسعه افق هاي بزرگي ديده شد که محقق نشد، افزود: در قانون برنامه ششم توسعه تصويب شده است که يک درصد از بودجه نفت به توسعه ريل اختصاص يابد، اما بنده يک پيشنهاد ديگر درباره توسعه حمل و نقل ريلي دارم. در حال حاضر کشورهاي مختلف شرقي و غربي براي فاينانس و سرمايه گذاري در ريل اعلام آمادگي کرده اند که بر اين اساس 85 درصد سرمايه گذاري بايد توسط آنها و 15 درصد توسط ايران انجام شود، لذا ما بايد اين 15 درصد را تامين کنيم و حتي اين رقم مي تواند از صندوق توسعه ملي برداشته شود.
آقاي لاريجاني با اشاره به اينکه اين سرمايه گذاري سبب مي شود که حوزه حمل و نقل ريلي پرش داشته باشد، ادامه داد: در بسياري از جلسات بنده با مجامع استاني مطرح مي شود که خطوط ريلي آنها راه نمي افتد که براي راه اندازي اين خطوط بايد از فاينانس استفاده کرد، البته فاينانس موجود است، اما براي 15 درصد آن فکري نشده است، لذا اگر براي اين 15 درصد - بين 500 تا 800 ميليون دلار - تامين سرمايه صورت گيرد، براي خطوط ريلي مي توان از حدود 6 تا 7 ميليارد دلار از فاينانس استفاده کرد که تحولي در اين بخش ايجاد مي کند.
* لزوم رفع ممنوعيت تبديل تک راه ها به آزادراه ها
رئيس نهاد قانونگذاري کشور بيان کرد: بخش ريلي از حوزه هايي است که اگر خدمت مقام معظم رهبري حضور يابيم و (براي برداشت از صندوق توسعه) از ايشان اذن گرفته شود، ارزش دارد، چرا که تحول در کشور ايجاد مي کند.
وي با اشاره به برخي محدوديت ها براي تبديل تک راه ها به آزادراه و بزرگراه گفت: ممنوعيتي درباره تبديل تک راه ها به آزادراه و بزرگراه وجود دارد، چرا بايد اين محدوديت گذاشته شود وقتي که منابعي وجود ندارد، لذا بايد تعيين کرد که اگر هر راهي را که بخش خصوصي بتواند سرمايه گذاري کند، مجوز آن صادر شود و با اين اقدام بسياري از مشکلات کشور رفع مي شود و بسياري راه ها که فاقد گسترش است و بخش خصوصي با توجه به تک بودن آن انگيزه اي براي سرمايه گذاري در آن ندارد، توسعه مي يابد.
* حدود 500 هزار ميليارد تومان طرح هاي نيمه تمام در کشور وجود دارد
آقاي لاريجاني افزود: وزارت راه و شهرسازي تلاش کند مشکلات حوزه راه ها رفع شود و زماني که پولي براي سرمايه گذاري در عمران وجود ندارد، از سرمايه هاي مردم کمک گرفته شود، اما به اين شرط که موانع برداشته شود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه حدود 500 هزار ميليارد تومان طرح هاي نيمه تمام در کشور وجود دارد، ادامه داد: بارها در بودجه تصويب شده است که اين طرح ها واگذار شود و در بودجه سال گذشته روشي اتخاذ شد که عملکرد قابل قبولي نداشت، لذا بنده با برخي از استانداران صحبت کردم که مشخص شود که ايراد کار در چيست.
* تعدادي از مردم ترجيح مي دهند که سرمايه خود را با سود 15 درصد در بانک ها سپرده گذاري کنند
وي تصريح کرد: يکي از اقدامات واگذاري اختيارات به شوراي برنامه ريزي استان است و اين شورا با حضور سازمان بازرسي کل کشور و ديوان محاسبات تصميم بگيرد که طرح ها را واگذار کنند، اما اين کفايت نمي کند، چرا که فرض گرفته شود که ورزشگاهي که نيمه تمام بوده است بايد تکميل شود، اما شرايط براي فردي که اين پروژه را مي خواهد بر عهده بگيرد، سهل و آسان نيست، چرا که اين فرد بايد از بانک وام بگيرد، اما به دليل اينکه سود آن زياد است نمي تواند اين اقدام را انجام دهد، لذا بايد به سود بانکي که براي پول اين طرح ها گذاشته مي شود، يارانه پرداخت شود و حدود 2 تا 3 درصد از اين تسهيلات سود اخذ شود و مابقي آن يارانه تعلق بگيرد و در اين صورت مشتريان طرح هاي نيمه تمام افزايش مي يابد.
آقاي لاريجاني افزود: در اين صورت بانک اعلام نمي کند که دچار زيان شده است و ما يارانه آن را پرداخت مي کنيم، البته نيازي نيست که چيزي ازجانب دولت اضافه پرداخت شود، بلکه اين يارانه به سود بانکي تعلق مي گيرد که در اين صورت مشتريان نيز براي تکميل پروژه هاي نيمه تمام انگيزه پيدا مي کنند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه در حال حاضر تعدادي از مردم ترجيح مي دهند که سرمايه خود را با همين سود 15 درصدي در بانک ها سپرده گذاري کنند، تصريح کرد: اگر مردم بدانند که راه هاي ديگري براي کسب سود براي آنها در نظر گرفته است و تسهيلات براي پروژه هاي نيمه تمام ارائه مي شود، به سمت تکميل پروژه هاي نيمه تمام سوق پيدا مي کنند و دولت از اين طرح هاي نيمه تمام رهايي مي يابد.