در نشستی در ارومیه، راهکارهای توسعه گردشگری روستایی و عشایری در آذربایجان غربی بررسی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان غربی، جباری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در این مراسم ضمن حمایت از توسعه گردشگری در مناطق روستایی و عشایری گفت: امروز باید برای حمایت و جذب گردشگر داخلی و خارجی قوانین موجود برای فعالیت این عرصه را تسهیل کنیم.
وی افزود: روستاها و مناطق عشایری استان آذربایجان غربی تاریخی و آداب و رسوم اصیل، توانمند و جاذبیت خاصی برای گردشگران دارد و توسعه گردشگری در این مناطق می تواند بسیاری از مشکلات از جمله بی کاری را حل کند.
جباری با اشاره به اینکه اقامتگاه های بوم گردی بر پایه گردشگری جامعه محور بنا شده است، تصریح کرد: مجوز احداث ۷ اقامتگاه بوم گردی استان را اخذ کرده ایم.
زینال زاده، مدیرکل امور عشایری استان نیز با با بیان اینکه توسعه گردشگری و اقامت گاه های بوم گردی در استان گفت:امروز همه منتظر حل مشکلات گردشگری توسط دولت هستند و این تفکر باعث آسیب به گردشگری می شود.
وی ادامه داد: عشایر ۲۵ درصد تولیدات دامی و لبنیات کشور را تولید می کنند که توسعه گردشگری می تواند زمینه ای برای عرضه مستقیم این محصولات به بازار را فراهم کند.
شجاعی فرماندار ویژه مهاباد نیز با اشاره به اینکه باید توجه ویژه ای به بخش گردشگری شود گفت: تدوین یک برنامه گردشگری ویژه برای استان آذربایجان غربی که رنگین کمان اقوام و ادیان است می تواند در جذب و ارتقاء شمار گردشگر این استان بسیار موثر باشد.
وی افزود: باید به گردشگری بوم گردی به عنوان یک فرصت در حوزه فرهنگی، کارآفرینی و اشتغال نگاه کرد.
قهرمانی مدیرکل امور روستایی استان هم گفت: برای پیشبرد اهداف و ارزش های توسعه گردشگری و بوم گردی استان باید اعتبارات و هزینه های لازم را از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی اخذ و طرح های توسعه محور این حوزه را اجرایی کنیم.
قهرمانی ایجاد زمینه های لازم برای مشارکت شهرداری ها و دهیاری ها در حفظ بناها و آثار تاریخی و فرهنگی را از اقدامات این اداره کل عنوان کرد و گفت: در همین راستا ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار در اختیار دهیاران ۷ روستای تاریخی استان در سال جاری قرار خواهد گرفت.
کهوریان معاون عمرانی استاندار آذربایجان غربی نیز با بیان اینکه آذربایجان غربی پتانسیل های بسیار بالایی دارد و نسبت به بسیاری از استانهای دیگر از امکانات زیادی برخوردار است گفت: گردشگری محرک تمام بخش ها و حوزه های فرهنگی ،اجتماعی و اقتصادی است.
در پایان این مراسم از مدیران اقامتگاه های بوم گردی استان تجلیل شد.