براساس آماري که دولت ارمنستان منتشر کرده است در اين کشور ميزان انرژي دريافتي از خورشيد در مقايسه با ساير کشورهاي اروپايي بيشتر است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ، ارمنستان به عنوان کشوري محصور در خشکي که مدت زماني طولاني براي تامين نيازهاي بخش انرژي خود به روسيه متکي بوده است قصد دارد با استفاده از انرژي خورشيدي، از اين وابستگي بکاهد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از ايروان، ارمنستان داراي منابع سوخت فسيلي نيز است با اين حال 83 درصد گاز مورد نياز خود را از روسيه وارد مي کند. تنها نيروگاه هسته اي اين کشور نيز به پايان دوره عمر فعاليت خود نزديک شده است. دولت ارمنستان اميدوار است با تکيه بر منابع انرژي تجديدپذير از وابستگي خود به روسيه بکاهد.
در ارمنستان بر اساس آماري که دولت اين کشور منتشر کرده است ميزان انرژي دريافتي از خورشيد در مقايسه با ساير کشورهاي اروپايي بيشتر است (آمار نشان مي دهد اين کشور هر سال در هر متر مربع، 1720 کيلووات ساعت انرژي از آفتاب دريافت مي کند ولي اين رقم در اروپا حدود هزار کيلووات ساعت انرژي است). به اين ترتيب انرژي خورشيدي مطمئن ترين و آينده دارترين منبع انرژي براي ارمنستان به شمار مي رود.
هاييک هاروتيونيان معاون وزير انرژي ارمنستان مي گويد:«ارمنستان نيز همانند هر کشور ديگري براي تامين امنيت و استقلال بخش انرژي خود به دنبال متنوع سازي منابع انرژي خود است.»
بر اساس سندي که دولت ارمنستان در بخش انرژي منتشر کرده است اين کشور در ظرف چهار سال آينده بايد هشت درصد از نيازهاي خود را در اين بخش از طريق منابع انرژي تجديدشونده تامين کند.
بر اساس اين سند، ظرفيت بالقوه توليد انرژي خورشيدي اين کشور سه هزار مگاوات است که ضمن تامين نيازهاي داخلي، اين کشور را به يک صادرکننده برق تبديل مي کند.
اين مقام دولتي ارمنستان گفت کنسرسيومي متشکل از ده کشور جهان به زودي ساخت نيروگاه خورشيدي با قابليت توليد 55 مگاوات برق را شروع خواهند کرد.
بانک جهاني که يکي از اين سرمايه گذاران است شصت ميليون دلار براي اين طرح اختصاص داده است. تا کنون سه نيروگاه خورشيدي هر يک به ظرفيت توليد يک مگاوات در سراسر اين کشور ساخته شده است و قرار است تا پايان سال 2018 هفت نيروگاه ديگر نيز ساخته شود.
سال آينده قرار است ساختمان همه وزارتخانه هاي دولت ارمنستان به صورت کامل به استفاده از انرژي خورشيدي روي بياورند و به تدريج همه ساختمان هاي دولتي وارد اين مسير شوند.
در ماه مارس نيز طرح پايلوتي راه اندازي شد که در آن پنل هاي خورشيدي در پشت بام خانه ها در روستاهاي دور افتاده نصب مي شود تا انرژي مصرفي خانوارها را تامين کند.
دولت ارمنستان در کنار افزايش سهم انرژي هاي تجديدپذير قصد دارد تا سال 2020 سهم نفت و گاز را در مصارف انرژي اين کشور در مقايسه با سال 2010 بيش از سي درصد کاهش دهد.