وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي: فقر فقط يک مفهوم ذهني است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما، علي ربيعي در استوديوي گفتگوي ويژه خبري شبکه دوم سيما افزود: اگر سفره ها تهي از کالري و پروتئين باشد شاهد فقر شديد خواهيم بود و فقط مطلق در طبقه بالاتر از اين قرار مي گيرد که البته هر دوي اينها با ميزان درآمد هر فرد ارتباط مستقيم دارد.
او انواع فقر را به گونه هايي همچون فقر درآمد، فقر زيرساختي، فقر آموزشي، غذايي، فقر مسکن و فقر چند بعدي دسته بندي کرد و ادامه داد: کمبود آب در بخش هايي از کشور در رسته فقر زيرساختي قرار مي گيرند و با درنظر گرفتن اينها مي توان گفت ما سياست رفاهي غيرهدفمند و مسرفانه اي داشته ايم.
ربيعي افزود: چون با برنامه و هدفمند حرکت نکرده ايم چهل و خرده اي هزار ميليارد تومان را به افرادي داده ايم که به هيچ عنوان تفاوتي در زندگي با ديگران نداشته اند و اين امر موجب بي عدالتي شده است.
او تصريح کرد: رسيدگي به بحث اشتغال عمومي و فقرزدايي از مواردي است که در بودجه دولت 12 به آن نگاه جدي شده است البته در فقرزدايي هرگز صفر رياضي نخواهيم داشت.
وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي گفت: برنامه تازه تدوين شده ما مبتني بر سه لايه است؛ اول رسيدگي به مردمي که هرگز توانمند نمي شوند و دائماً نيازمند حمايت هستند، لايه دوم بخش مياني است که از حمايت متوسط ما بهره مند هستند و در نهايت لايه سوم لايه خروجي است که به توانمندسازي نيازمندان مي انجامد و تأمين مالي اين سه لايه در تبصره 14 لايحه بودجه ديده شده است.
او ادامه داد: حداقل حقوق دستمزد که حدود 900 و خرده اي هزار تومان است ملاک و شاخص ما براي حمايت از نيازمندان خواهد بود.
ربيعي با بيان اينکه بي سياست کار کردن چيزي بجز از هم پاشيدگي در پي نخواهد داشت افزود: در حال حاضر حدود چهار ميليون و هفتصد هزار نفر تحت پوشش کميته امداد، سه ميليون و ششصد هزار نفر تحت پوشش سازمان بهزيستي و سه ميليون زن سرپرست خانوار شناسايي کرده ايم علاوه بر اين تعداد، حدود هشت ميليون نفر روستايي که با مشکلات اقتصادي روبرو شده اند را شناسايي کرده ايم. اينها تنها بخشي از جمعيت نيازمندي است که بايد مورد حمايت ما قرار بگيرد.
او گفت: با احتساب بازنشستگان، ايثارگران، بيماران خاص و عشاير حدود 40 ميليون نفر نيازمند توسط پايگاه اطلاعاتي رفاه ايرانيان شناسايي شده است.
وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي ادامه داد: اگر امروز صحبت از هدفمندي و ساماندهي نقدينگي مي زنيم، مردم بايد بدانند يارانه هيچ نيازمندي قطع نخواهد شد.
ربيعي با بيان اينکه يکي از مهمترين فقرهاي فقر سلامت است افزود: با حذف چند دهک از يارانه بگيران حدود سه هزار و هفتصد ميليارد تومان براي رفع فقر سلامت کمک خواهيم شد.
از سوي ديگر سه هزار و سيصد ميليارد تومان يارانه نان درنظر گرفته خواهد شد حدود هفت هزار ميليارد تومان صرف همين برنامه ريزي و اجراي هدفمند خواهد شد و 23 هزار ميليارد تومان هم در قالب يارانه به مردم نيازمند پرداخت مي شود.
او تصريح کرد: اگر در صرف هزينه ها ريخت و پاش نباشد با برنامه دقيقي که داريم مي توانيم به هدف دست يابيم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با تزریق پول، مشکلات اشتغال حل نمی شود.
علی ربیعی در استودیوی گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: حدود 67 هزار و 400 میلیارد تومان از بخش هدفمندی یارانه ها و حامل های انرژی برای تأمین مالی بحث اشتغال تخصیص خواهد یافت، صندوق توسعه ملی و سایر منابع بانکی هم در تأمین این مبلغ سهیم خواهند بود.
او ادامه داد: مبلغ فوق در سه بخش حمل و نقل (با دو رویکرد رفاهی و محیط زیستی) بافت های فرسوده هزینه خواهد شد و با دیدگاه سنتی ما با هر یک درصد رشد باید به 100 هزار شغل دست بیابیم اما متأسفانه حدود 20 سال است که با رشد بدون اشتغال روبرو هستیم این در حالیست که در پالایشگاه ها با حدود 12 میلیارد تومان یک شغل ایجاد می شود.
ربیعی گفت: با وجود همه بی سیاستی ها و عدم مدیریت در برنامه ریزی های ایجاد اشتغال، امسال در بخش بهداشت و درمان حدود 50 هزار شغل ایجاد شده و در بخش گردشگری هم اقدامات خوبی صورت گرفته است، در بخش آی.سی.تی این رقم از 130 هزار نفر گذشته است.
او افزود: در سیستم نظام تشویقی که به منظور ایجاد اشتغال راه اندازی کرده ایم خود را مکلف کرده ایم تا بخشی از حقوق و دستمزد کارگران را ما به کارفرمایان پرداخت کنیم یا اگر کسی کارگری معلول را به خدمت بگیرد سهمش از نظام تشویقی بیشتر شود، جدای این اقدام در نظر داریم حق بیمه کارگر را برای دو سال خودمان به کارفرما پرداخت کنیم.