رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه مسأله بحران آب جهاني است، گفت: بايد نگاه ملي به موضوع آب داشته باشيم.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما به نقل از خانه ملت، علي لاريجاني عصر امروز (سه شنبه، 5 دي) با اعضاي مجمع نمايندگان استان اصفهان ديدار و گفتگو کرد.
* نگاه ملي به مسأله آب ضروري است/ سند جامع آب تدوين شود
آقاي لاريجاني در اين ديدار با جهاني دانستن مسأله آب گفت: بايد اين واقعيت را بدانيم و از مردم نيز بخواهيم که از منابع به بهترين شکل استفاده کنند همچنين بايد به موضوع آب نگاه ملي داشت.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه، تدوين سند جامع آب را ضروري دانست و افزود: در اين زمينه بايد با همکاري مجلس از دولت بخواهيم هر چه سريع تر اين سند را تدوين کند.
* اصفهان و چهارمحال بختياري از مازاد سهميه تعيين شده در شوراي عالي آب استفاده بهينه کنند
وي ادامه داد: در شرايط فعلي که شوراي عالي، آب را سهميه بندي کرده است و دوستان اصفهاني و چهارمحالي نيز آن را قبول دارند بايد هر يک در حوزه سهميه خود کار کنند، در جلسه با نمايندگان چهارمحال نيز حرفي از اضافه شدن سهميه آنها نزدم بلکه آنها مطرح کردند که وزارت نيرو اجازه استفاده از سهميه خودشان را نمي دهد از اين رو بيان کرديم که اين موضوع بررسي شود.
آقاي لاريجاني همچنين اضافه کرد: معتقديم هر يک از استان هاي اصفهان و چهارمحال بختياري بايد از مازاد سهميه خود که شوراي عالي آب آن را تعيين کرده است استفاده کنند و نبايد بيشتر از آن استفاده داشته باشند.
* لولهگذاري براي رفع هدررفت آب و يونيزاسيون مورد مطالعه قرار گيرد
رئيس قوه مقننه افزود: لازم است براي برخي پيشنهادهايي که براي حل مشکل آب داريد با مرکز پژوهش ها و وزارت نيرو گفتگو کنيد براي مثال براي مسأله يونيزاسيون اگر اين طرح در کشورهاي ديگر مفيد بوده است، بايد مطالعاتي صورت گيرد چرا که در گذشته تجربه آن را داشتيم اما چندان نتيجه بخش نبوده است.
وي در ادامه با بيان اينکه موضوع لوله گذاري در مناطق که هدررفت آب وجود دارد نيز بايد مورد مطالعه قرار گيرد، خاطرنشان کرد: براي تبديل کولرهاي آبي به گازي در مناطق گرمسير بايد مطالعه صورت گيرد که به چه ميزان ظرفيت برق داريم چرا که در حال حاضر مشکل برق در فصل تابستان در برخي نقاط مشاهده مي شود.
* لزوم يافتن راهکارهايي براي کاهش مصرف آب صنايع آببر اصفهان
آقاي لاريجاني همچنين درباره پيشنهاد برخي نمايندگان درباره استفاده از برق خورشيدي افزود: مسئولان نيروگاه هاي برق خورشيدي مي گويند برق توليدي شان با قيمت بالا خريداري شود و نيروگاه ها برقي را که نياز دارند با قيمت پايين در اختيار آنها بگذارند، اما اين کار زماني به صرفه خواهد بود که برق خودشان را توليد کنند و برق از دولت نخواهند.
رئيس نهاد قانونگذاري کشورمان در ادامه علاج برخي سدها را ضروري دانست و اضافه کرد: انتقال آب اصفهان به کرمان بايد بررسي شود؛ البته برخي صنايع استان اصفهان آب بر است که اگر از ابتدا آمايش صورت گرفته بود نبايد ايجاد مي شد اما اکنون بايد راهکارهايي براي کاهش مصرف آب پيدا کرد.
* به وضعيت صندوقهاي بازنشستگي رسيدگي ميشود
رئيس مجلس شوراي اسلامي در پايان خاطرنشان کرد: درباره وضعيت صندوق هاي بازنشستگي نيز بايد بدهي آنها تأمين شود تا سر پا بايستند و نمي توان صرفا با در اختيار قرار دادن بودجه کاري کرد که وضعيت صندوق بازنشستگي فولاد نيز از همين طريق قابل حل است.
در اين جلسه اعضاي مجمع نمايندگان استان اصفهان نيز به بيان برخي مسائل و مشکلات مناطق خود پرداختند.
سيدناصر موسوي لارگاني نماينده فلاورجان درباره خشکسالي زاينده رود گفت: هر کدام از شهرستان هاي اصفهان به نوعي با اين مشکل درگير هستند و در چنين شرايطي 100 ميليارد تومان براي طرح بن-بروجن گذاشته شده که بعد از مصوبه شوراي عالي آب صورت گرفته و خلاف قانون است.
سيدمحمدجواد ابطحي نماينده خميني شهر نيز با بيان اينکه مسأله آب از نان شب واجب تر است، گفت: مشکلات ذوب آهن به آتشي زير خاکستر تبديل شده است که بايد فکري به حال آن کرد.
ابوالفضل ابوترابي نماينده نجف آباد نيز با تأکيد بر اينکه براي حل مشکل آب مي بايست کميته راهبري تشکيل مي شد که تاکنون صورت نگرفته است، عنوان کرد: زمين هاي زاينده رود نشست کرده و خطر در کمين اصفهان است.
زهرا سعيدي مبارکه نماينده مبارکه نيز درباره مشکلات آب گفت: طرحي به اجرا درآمده است که از کارون آب به اصفهان مي کشند بعد همان آب را با لوله کشي به همان منطقه باز مي گردانند که غيرمنطقي به نظر مي رسد.
سميه محمودي نماينده شهرضا نيز در ادامه اين جلسه از انتقال آب کشاورزي به استان هاي ديگر انتقاد کرد و افزود: انتقال آب کشاورزي از حوزه اي به حوزه ديگر غيرقانوني است همچنين بايد جلو انتقال آب از اصفهان به رفسنجان گرفته شود.
اصغر سليمي نماينده سميرم با اعلام وضعيت نابهنجار کشاورزي در اين منطقه به دليل خشک شدن چاه ها اظهار داشت: 90 درصد مردم سميرم کشاورز هستند که 70 هزار هکتار زمين کشاورزي وجود دارد که انتقال آب به رفسنجان وضعيت را براي کشاورزان بغرنج مي کند.
سيدجواد ساداتي نژاد نماينده کاشان در ادامه جلسه با بيان اينکه ترکيه از طريق يونيزاسيون باران و برف توليد کرده است و در سنگاپور بازچرخاني آب براي 60 مرتبه صورت مي گيرد، گفت: لازم است سيستم سرمايش در مناطق بياباني از کولر آبي به کولر گازي تغيير کند و مديريت آب نيز از استاني بايد به آبخيزي بازگردد.
سيدمهدي طباطبايي نژاد نماينده اردستان نيز با انتقاد از کاهش سهميه آب کشاورزي عنوان کرد: سرمايه کشاورزان آب است که رفته رفته کاهش مي يابد لذا مديريت آب افاقه نمي کند همچنين توليد برق از انرژي خورشيد در اردستان امکان پذير است و سرمايه گذار خارجي نيز تمايل دارد که نيازمند تسهيل امور هستيم.
محسن کوهکن نماينده لنجان نيز با تأکيد بر اينکه بايد اعتبارات از حوزه استاني به شهرستاني انتقال يابد، اذعان داشت: اگر مردم بدانند فقط آب کم شده و سدها خالي است و باران نمي بارد راحت تر تحمل مي کنند تا اينکه در توزيع آب بي عدالتي به وجود بيايد و آنها عصباني شوند و بحران ايجاد شود.
عباسعلي پوربافراني نماينده نايين نيز در ادامه اين جلسه با اشاره به يکي از مشکلات آب اصفهان عنوان کرد: تخصيص آب اصفهان تحت پوشش استان چهارمحال و بختياري قرار گرفته است و هر گاه آنها بخواهند آب در اختيار اصفهان قرار مي دهند.
احمد سالک نماينده اصفهان نيز خواستار بازنگري در پروژه بن - بروجن شد که تنها 6 کيلومتر مانده تا به زاينده رود برسد و از آب اصفهان برداشت کنند و گفت: لوله کشي آب سميرم به کرمان نيز مسأله اي است که ممکن است به بحران امنيتي تبديل شود و در کل عدم حل شدن مشکلات آب باعث مهاجرت روستايي مي شود که از آسيب هاي جدي است.