سخنگوی وزارت بهداشت: هیچ اقدامی در نظام سلامت نباید انجام شود مگر اینکه برای فقرا، سود و بهره مندی داشته باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری افزود: بهره مندی فقرا از خدمات سلامت یک اصل است تا هر کس به اندازه توانش پرداخت و به اندازه نیازش دریافت کند.
وی گفت: ما در تلاشیم بسته بیمهای تعریف شود که آحاد مردم از آن برخوردار شوند و از حقوق شهروندی صیانت کند.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: توصیه عمومی ما آن است که پرداخت در هنگام دریافت خدمات باید به صفر یا حداقل برسد و در مقابل پرداخت افراد به شکل پیش پرداخت یا حق بیمه صورت گیرد.
وی گفت: سیاست ما کاهش پرداخت از جیب مردم است و لازم به ذکر است هیچ کشوری موفق نشده است در عرض ۴ سال پرداخت از جیب مردم را ۱۶ درصد کاهش دهد.
حریرچی افزود: البته کاهش پرداخت از جیب مردم باید عادلانه و بر اساس توانمندیهای اقتصادی گروههای مختلف جامعه صورت بگیرد.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: هزینههای کمرشکن یا کاستروفیک سلامت یعنی اختصاص ۴۰ درصد کل درآمد به هزینههای سلامت که این هزینههای کمرشکن در قشرهای مختلف جامعه متفاوت است.
سامانه صیانت از حقوق شهروندی راه اندازی میشود
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: به منظور دستیابی به عدالت سلامت و تأمین سلامت اجتماعی سامانه ارزیابی صیانت از حقوق شهروندی راه اندازی میشود و در اختیار مردم قرار میگیرد.
حریرچی گفت: ۶۹ شاخص عدالت در سلامت احصا شده است و سازمان برنامه بودجه، وزارت بهداشت و مرکز آمار ایران مکلف شده اند این ۶۹ شاخص را بررسی کنند و طبق قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، در وقت مناسب نتایج این بررسی را در اختیار مردم قرار دهند.
وی افزود: بر اساس این شاخصها میزان مرگ و میر نوزادان، میزان مرگ و میر اطفال زیر یک سال، میزان مرگ و میر مادران، میزان شیوع بیماریهایی همچون فشار خون، دیابت، مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی و غیر ترافیکی از جمله مواردی است که در آیین نامه اجرایی این ۶۹ شاخص باید سالانه اعلام شود.
حریرچی گفت: برای تأمین سلامت اجتماعی و حق دسترسی به عدالت سلامت نیز سامانه ارزیابی صیانت از حقوق شهروندی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
اولویت کنترل هزینهها و کاهش هزینههای غیر ضروری
سخنگوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سؤالی درباره تعیین سقف پرداخت دفترچه بیمه گفت: هدف ما از کاهش خدمات غیر ضروری کنترل هزینههاست.
حریرچی افزود: موضوع بیمه به بسته خدمات سلامت برمی گردد در حال حاضر یکی از مشکلات اصلی ارایه دهندگان خدمات سلامت این است که سازمانهای بیمه گر خدمات را میخرند و با دفترچه آن را ارایه میدهند، اما ما در تأمین اعتبارات آن مشکل داریم.
وی ادامه داد: به همین منظور کل سازمانهای بیمه گر بسته بیمهی پایه خود را برای تعامل با بودجه مناسب نظام سلامت فراهم کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: البته در این بین رسانهها و سیاسیون ما را تحت فشار میگذارند که هزینههای سلامت بالاست و این اعتبارات باید برای بیمه تأمین شود.
وی افزود: باید با تعدادی از منتقدان و تصمیم گیران این معادله متناقض را حل کنیم که هم هزینهها و هم حق بیمه کاهش یابد و هم حداکثر خدمات به مردم ارایه شود.
حریرچی گفت: درباره سقف بیمه هنوز تصمیم گیری نشده است و این تصمیم عزم عمومی و ملی میخواهد.
وی افزود: تمام این سیاستها برای کاهش هزینهها و کاهش هزینه ناشی از خدمات غیر ضروری است.
خبر تکمیل می شود.