به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از روزنامه الشرق قطر، سمیره الفرجانی وزير امور اجتماعي سابق ليبي با اشاره به اينکه طرح امارات در ليبي شکست خورد و جامعه بين الملل بزودي اين کشور را محاکمه خواهد کرد؛ گفت: هواپيماهاي مصري و اماراتي روزانه کودکان ليبي را به قتل مي رساندند.
الفرجاني در ادامه افزود: ابوظبي تلاش مي کرد با کشاندن عربستان به جنگ هاي بيشتر اين کشور را ويران کند.
وي تصريح کرد: عربستان سعودي به خاطر همراهي با طرح هاي امارات بهاي سنگيني خواهد پرداخت.
وزير امور اجتماعي سابق ليبي تاکيد کرد: قطر با استفاده از برگه هايي که در اختيار داشت در نبرد با محاصره پيروز شد. اين در حالي بود که جامعه بين الملل در کنار اين کشور ايستاد و به لطف نقشي که ديپلماسي اين کشور ايفا کرد توانست با افشاي ابعاد توطئه اي که برايش برنامه ريزي کرده بودند، افکار عمومي را به نفع خود تغيير دهد.
وي درباره تاثير حمايت شوراي امنيت در يک چارچوب زماني از توافقنامه «الصخيرات» در ليبي گفت: به نظر من نبايد به قطعنامه هاي شوراي امنيت توجه کرد زيرا بر اساس گزارش هاي دروغين برخي کشورهاي استفاده کننده از هرج و مرج در ليبي از جمله غسان سلامه فرستاده ويژه سازمان ملل که همان شيوه نماينده سابق سازمان ملل را دنبال مي کند، تهيه و تنظيم شده اند.
سميره الفرجاني افزود : شوراي امنيت نخستين بند اين توافقنامه را که همان آتش بس و يکپارچه کردن دولت بود، ناديده گرفت. اين توافقنامه نه تنها اجرا نشد بلکه با زشت ترين شيوه ها ادامه يافت و هواپيماهاي مصري و اماراتي روزانه حريم هوايي ليبي را نقض ميکردند و بسياري از کودکان و غيرنظاميان در حمله هواپيماهاي مصري و اماراتي کشته شدند.
وي خاطر نشان کرد: من معتقدم نيروهاي انقلابي نبايد به اين مسائل توجه کنند آنها بايد به بازوان خود اتکا کنند تا بتوانند عملا خودشان را به شرايط تحميل کنند.
وي درباره اينکه آيا فائز سراج رئيس شوراي انتقالي ليبي به قطعنامه شوراي امنيت اذعان دارد؛ گفت: در واقع سراج از سوي امارات خودش را وارد صحنه سياسي کرد تا بحران هاي بيشتري به وجود آورد. در واقع او نامزد حزب ائتلاف به رياست محمود جبريل عضو شوراي ملي در انتخابات پارلمان بود. سراج يکي از راي دهندگان در پارلمان منحل شده قانوني بود به اين اعتبار که نيروهاي «فجر ليبي» گروه هاي تروريست هستند. سراج از حاميان مداخله مصر در ليبي بود در نتيجه بقاي او بحران هاي بيشتري براي ليبي به ارمغان آورد و اين امکان را براي ابوظبي فراهم کرد که بر سرنوشت کشور ما دست يازد زيرا طرح امارات در ليبي شکست خورد و جامعه بين المللي بزودي اين کشور را محاکمه خواهد کرد.
وي افزود: سخن گفتن درباره شکست سراج با پايبندي برخي از کشورهاي تاثير گذار در صحنه ليبي تناقض دارد.
وزير سابق امور اجتماعي ليبي تصريح کرد: من نمي گويم که سراج در ليبي شکست خورد بلکه آنچه از سوي امارات به او محول شد با موفقيت انجام شد. سراج براي حل بحران هاي ليبي نيامده بود بلکه براي پيچده تر کردن بحران ها و طولاني کردن زمان آن آمده بود.
وي با اشاره به موضوع دقيق هماهنگي دولت سراج با طرح ابوظبي براي بدنام کرده چهره ليبي گفت: دولت سراج خارج از گود ملي شعار مي دهد من يقين دارم او بخشي از کودتاي 17 فوريه بود. به جاي اينکه وزير خارجه اش به مقابله با اين حمله اقدام کند متعهد شد که اين حادثه را بررسي کند و به جاي اينکه موضوع را تکذيب کند آنرا تاييد کرد.
وزير سابق امور اجتماعي ليبي همچنين گفت: امارات تنها نيست بلکه عربستان سعودي با طرح هايش چه در ليبي يا ديگر مکان ها اين کشور را همراهي مي کند. متاسفانه عربستان با اين اشتباه وحشتناک زير چنگال هاي امارات افتاد و وارد اين بازي کثيف شد که به زودي بهاي سنگيني برايش پرداخت مي کند.
سميره الفرجاني در پاسخ به اين پرسش که نزديکان به حاکمان ابوظبي بر اين باورند که امارات توانسته است سران سعودي را مطيع امر خود کند تا با آن همراه و همگام شوند، گفت: البته من فکر مي کنم اگر حاکمان عربستان براي به فساد کشاندن جهان عرب و اسلام دنباله رو برنامه هاي ابوظبي باشند، هنوز بدترين چيزها برايشان به وجود نيامده است و مطمئن هستم که حاکمان ابوظبي ذهنشان آرام نخواهد گرفت تا اينکه با کشاندن عربستان به جنگ هاي بيشتر اين کشور را ويران کنند. حاکمان ابوظبي در سريعترين زمان ممکن از عربستان دست بر مي دارند و اين کشور را در باتلاق رها مي کنند.
وي افزود:کشورهاي غربي در مقابله با ضد انقلاب و کودتاهاي خونين از رياض حمايت نخواهند کرد بلکه اين انقلاب ها گريبانگير خود عربستان در خانه اش مي شود و آن وقت ديگر فرصتي براي پشيماني وجود ندارد.
وي درباره محاصره قطر و چرا اينکه واشنگتن مداخله نکرده است و کشورهاي محاصره کننده را مجبور نکرد اين محاصره را بشکنند؛ گفت: ترامپ مشوق اصلي محاصره قطر بود اما تلاش او براي تشديد اين مساله براي رسيدن به مرحله مداخله نظامي نااميده کننده بود زيرا آمريکا کشور نهادها و سازمان ها است بنابر اين تصميم پنتاگون و وزارت خارجه آمريکا عکس رويکردهاي ترامپ است و به رئيس جمهور فشار آوردند تا از اين کار صرفنظر کند. اما جامعه بين الملل در کنار قطر ايستاد و از نقش اين کشور و ديدگاهش قدرداني و تاکيد کرد قطر از اين بحران پيروز بيرون مي آيد .. رفتار قطر در قبال اين بحران رفتاري متمدنانه و مترقي بود. قطر همانند کشورهاي محاصره شده به شهروندانش فشار نياورد، شرکت هايش را تعطيل نکرد و روابط خود را با ديگر کشورها قطع نکرد بلکه به سياست هاي آرام و با ثبات خود ادامه داد. اين نشان از اعتماد به نفس و ايمان اين کشور به آينده روشن بود. قطر به عنوان کشور نهادهاي واقعي ظاهر شد که به قرارداهايش احترام مي گذارد و به آنها پايبند است. در مقابل نيز سران کشورهاي محاصره کننده در برابر جهانيان به مثابه کودکان ظاهر شدند که به شکل عاطفي رفتار مي کنند نه عقلاني و مهمتر از آن، قطر روشي را براي حکومت داري انتخاب کرد که نشان دهنده حکومت يک فرد نبود.
وي افزود: رسانه هاي کشورهاي محاصره کننده قطر بر اين باور بودند که قطر سرانجام شکست خواهد خورد. قطر هيچگاه شکست نخورد بلکه اين کشورهاي محاصره کننده بودند که شکست خوردند. اين در حالي بود که قطر از برگه هايي که در اختيار داشت به خوبي استفاده کرد.
وزير سابق امور اجتماعي ليبي درباره ارزيابي عملکرد ديپلماسي قطر در طول اين بحران گفت: با تمام تلخي مي گويم اگر ليبي کمترين سطح ديپلماسي قطر را در طي اين بحران در اختيار داشت کشور ما به اين وضع نمي رسيد .. من ديپلماسي قطر را ديپلماسي کاملا موفق مي دانم زيرا در زماني کوتاه توانست افکار عمومي را به نفع خود تغيير دهد و توطئه اي را که عليه کشورش در کار بود، افشا کرد. اين به لطف حرفه اي بودن دولت قطر است که شايسته احترام و قدرداني است.