مشاور سازمان ملی استاندارد: حذف خمیر ترش و روند تخمیر آرد و جایگزین شدن جوش شیرین در نان سبب بی کیفیتی این محصول است.
وي با اشاره به اينکه طبق اعلام وزارت بهداشت، سبوس مخلوط در آرد ماده مغذي و مفيد است گفت: برداشت اشتباه نانوايان باعث شده است به نحوي آرد سبوس که به دليل وجود کپک و فلزات سنگين حتي براي خوراک دام نيز مناسب نيست بر روي نان پاشيده شود.
مشاور سازمان ملي استاندارد با بيان اينکه براي تغيير اين وضعيت، استاندارد ويژه اي تدوين شده است ادامه داد: در اين استاندارد که استاندارد 104 است وضعيت گندم و فرآورده هاي آن براي توليد نان با کيفيت مشخص شده است.
قاسم پور جدول پاکي را که معيار خريد گندم در آن درج شده است، جدولي غير استاندارد و غير علمي دانست و افزود: چالش ما در سازمان ملي استاندارد جايگزين کردن استاندارد 104 بجاي جدول پاکي است که در صورت تحقق، اولين قدم براي افزايش کيفيت خمير محسوب مي شود.
وي با اشاره به اينکه مکلف نشدن نانوايان به تخمير نان مانع افزايش کيفيت آن خواهد شد گفت: درصد نانوايي هاي سنتي بهداشتي 16/8 درصد است.
قاسم پور افزود: از بيش از 80 هزار نانوايي در سراسر کشور، 50/1 درصد نمک را در حد مجاز استفاده مي کنند، 43 درصد فاقد مواد افزودني غير مجاز هستند، فقط 17/2 درصد بهداشت فردي و 15/5 درصد بهداشت ابزار و تجهيزات را رعايت مي کنند.
مشاور سازمان ملي استاندارد قيمت خريد تضميني گندم را از سوي دولت 1400 تومان اعلام کرد و گفت: اين رقم در دنيا 700 تومان براي هر کيلو گرم است.
وي با اشاره به هزينه حمل و ذخيره سازي گندم و هزينه تبديل آن به آرد از سوي دولت ادامه داد: هر کيلو آرد بدون اعمال اين هزينه ها در هر کيلوگرم 800 تومان به نانوا فروخته مي شود.
قاسم پور نان ايراني را گرانترين نان دنيا دانست و گفت: نان در تهران بين 3400 تا 6 هزار تومان فروخته مي شود در حالي که آرد آن کيلويي 800 تومان خريداري شده است.
وي گران شدن نان را بي علت اعلام کرد و ادامه داد: طبق برنامه ريزي هاي شده نان بايد بصورت کيلويي عرضه شود.
مشاور سازمان ملي استاندارد و ميزان مصرف گندم را در کشور 10 ميليون تن اعلام کرد و افزود: قيمت آرد از کارخانه 830 تومان و بر اساس درصد سبوس آن تعيين مي شود.
وي با بيان اينکه کارخانه هاي توليد آرد سبوس را جدا کرده و با قيمت بالا به دامداران مي فروشند ادامه داد: بر اساس استاندارد براي نان سنگک، آرد بايد بصورت کامل فروخته شود در حاليکه اين استاندارد را نتوانستيم نهادينه کنيم.
قاسم پور در خصوص وزن مصوب براي چانه هاي نان گفت: چانه نان سنگک بايد 650 گرم، نان تافتون 200 و 250 گرم، نان بربري 500 گرم و نان لواش بايد 160 گرم باشد.