برخی غذاها به هم تعلق دارند و ترکیبی از آنها برای جذب بهتر مواد مغذی آنها است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ با انجام این کار با تلاش بسیار کم ، به سادگی ارزش غذایی وعدههای روزانه خود را می توان افزایش داد.
ماست و موز (پروتئین و پتاسیم)
ترکیب پتاسیم موجود در موز با پروتئینهای فراوان ماست (به خصوص ماست چکیده) به ساخت عضله و بازتولید آمینو اسیدها -که در جریان ورزش مصرف شدهاند- کمک می کند.
هویج و نخود-ارده (کربوهیدارتهای سالم و پروتئین)
نخود-ارده که از نخود درست میشود سرشار از پروتئین است اگر با کربوهیدراتهایی به شکل فیبر آبدار که در هویج هست ترکیب شود، یکی از بهترین خوراکیهای سرپایی را درست کرده اید.
تخممرغ و پنیر (ویتامین دی و کلسیم)
بدن برای جذب کلسیم برای تقویت استخوانها به ویتامین دی نیاز دارد اما ویتامین دی به طور طبیعی در غذاهای کمی یافت میشود که یکی از آنها زرده تخم مرغ است. صبحانه را با پنیر مورد علاقه تان اضافه کنید.
سبزیهای برگدار و روغن زیتون (ویتامین کا و چربیهای خوب)
ویتامین kاز استخوانها محافظت میکند و مسئول لخته کردن خون است اما از آنجا که این ویتامین فقط در چربی قابل حل است، بدن نمیتواند آن را بدون خوردن مقداری چربی هضم کند. پس باید چربیهای مفید -مثل چربی های موجود در گردو، مغز بادام، بادام زمینی، بادام هندی، و روغن زیتون را با منبع عالی ویتامین کا، یعنی سبزیهای برگدار مصرف کرد.
توت فرنگی و اسفناج (ویتامین سی و آهن)
یکی از شایع ترین انواع فقر غذایی در دنیا، فقر آهن است. آهن نقشی کلیدی در رساندن اکسیژن به خون دارد. نبود این ماده معدنی باعث خستگی، ضعف عضلانی، و حتی ریزش مو میشود و یک راه آن خوردن غذاهای سرشار از آهن همراه با ویتامین c است. ترکیب سبزیجات سرشار از آهن و مرکبات دارای ویتامین c به جذب بهتر این ماده کمک میکند. یک از انها یک سالاد مغذی پر از اسفناج و چند برش توت فرنگی است
گیاهان خام و تخممرغ (کاروتنوئیدها و زرده تخممرغ)
افرادی که هویج، اسفناج و گوجه خام را با مقداری تخممرغ میل میکنند از مزیت جذب بیشتر کاروتنوئیدها برخوردار میشوند. این کاروتنوئیدها، به خصوص کاروتنوئید بتا، آلفا، لیکوپن، لوتئین، و زآگزانتین دارای خاصیتهای آنتیاکسیدانی هستند که بدن را در برابر چند نوع سرطان و بیماریهای چشم محافظت میکنند.