جمهوري آذربايجان با داشتن دو تريليون و شش میلیارد متر مکعب ذخاير گازي ، براي يکصد سال آينده گاز طبيعي در اختيار دارد.
وي افزود: ذخاير گازي ميدان 'شاهدنيز' جمهوري آذربايجان يک تريليون و 200 ميليارد متر مکعب است و در اين ميدان همچنين 240 ميليون تن ميعانات و نيز در ميدان 'اميد ' 200 ميليارد متر مکعب گاز طبيعي و 40 ميليون تن ميعانات ، در ميدان آبشرون 350 ميليارد متر مکعب گاز طبيعي و 70 ميليون ميعانات وجود دارد که با در نظر گرفتن اين همه ذخاير انرژي مي توان گفت :کشورما گاز طبيعي براي 100 سال آينده در اختيار دارد .
وي با اشاره به طرح در دست اجراي دالان گازي جنوب براي انتقال گاز طبيعي جمهوري آذربايجان به بازارهاي اروپا گفت : براي اجراي اين طرح تا به حال 25 ميليارد دلار هزينه شده است و در قالب آن بيشترين کارها انجام گرفته است و در سال 2018 خط لوله ترانس آنادولي ( تاناپ ) و در سال 2019 ميلادي خط لوله گازي ترانس آدرياتيک ( تاپ ) که جزو اين دالان هستند آماده بهره برداري خواهند بود و براي تکميل اين دالان گازي در مجموع 45 45 ميليار دلار نياز است.
يوسف زاده با اشاره به اينکه گاز طبيعي جمهوري آذربايجان از طريق اين خطوط لوله به بازارهاي اروپا صادر مي شود ، گفت : بحت ها درباره استفاده ايران و روسيه از اين دالان انرژي براي انتقال گاز طبيعي نيز وجود دارد .
دالان گازي جنوب يکي از طرح هاي انرژي مهم منطقه بوده و شامل انتقال گاز طبيعي فاز دوم توسعه ميدان ' شاه دنيز ' جمهوري آذربايجان واقع در درياي خزر از طريق خط لوله زير دريايي به ترمينال سنگه چال در حومه باکو و از آنجا از طريق خطوط لوله قفقاز جنوبي ، ترانس آنادولي ( تاناپ ) و ترانس آدريا تيک ( تاپ ) و از خاک جمهوري آذربايجان ، گرجستان و ترکيه به اروپا مي باشد
برنامه ريزي شده است نخستين محموله گاز طبيعي فاز دوم توسعه ميدان ' شاه دنيز ' در سال 2018 ميلادي از طريق دالان گازي جنوب به ترکيه و در سال 2020 ميلادي نيز به اروپا صادر شود .
توافقنامه اجراي طرح ساخت خط لوله ترانس آنادولي ( تاناپ) که جزو عمده دالان گازي جنوب مي باشد ، در ماه دسامبر سال 2011 ميلادي امضا شده و اين خط لوله در سال 2018 ميلادي مورد بهره برداري قرار خواهد گرفت . ظرفيت انتقال اوليه ' تاناپ ' 16 ميليارد متر مکعب در سال خواهد بود که امکان افزايش ظرفيت صادرات آن تا 31 ميليارد متر مکعب در سال نيزوجود دارد.