افزایش وزن، مصرف غذاهای چرب و فست فودی ، نوشیدن مشروبات الکلی و کم تحرکی مهم ترین عوامل ایجاد کبد چرب در افراد هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد،پزشک متخصص بیماریهای داخلی میگوید: بالا رفتن فشار و چربی خون ، دیابت و مصرف برخی از داروها از قبیل داروهایی که در درمان هپاتیت بی و سی به کار می روند هم در ایجاد کبد چرب اثر دارند .
دکتر فرخ افزود: شیوع بیماری کبد چرب با افزایش سن ارتباط مستقیم دارد و در زنان بیشتر از مردان دیده می شود ، به طوری که در سنین پس از یائسگی در خانم ها افزایش یافته و بیشترین شیوع این بیماری در سنین 40 تا 60 سالگی است.
فرخ ، با اشاره به اینکه کبد چرب در بیشتر موارد با آزمایش های ساده کبدی و روش های تصویر برداری ساده همانند سونوگرافی قابل تشخیص است ، گفت: برای پیشگیری از بروز این بیماری باید مصرف غذاهای چرب و روغن اشباع شده کاهش یابد.
وی با تأکید بر مصرف سبزیجات و میوه ها افزود: مصرف زیاد غذاهای حاوی قند همانند شکر ، شیرینی ، نوشابه های گازدار، ماکارونی ، نان سفید و برنج هم باعث ایجاد این بیماری میشود.
این متخصص بیماریهای داخلی گفت: بیماران کبد چرب باید هر 2 تا سه ماه ، آنزیم کبدی خود را کنترل کنند ، زیرا مهمترین علت مرگ و میر این بیماران عوارض قلبی است.
به گفته دکتر فرخ کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده آل باید به روش اصولی باشد و کاهش وزن سریع می تواند برعکس باعث تشدید این بیماری شود.
منظور از کبد چرب، رسوب چربی بخصوص از نوع چربی خنثی همانند تری گلیسیرید در کبد است که اگر در رابطه با مصرف الکل نباشد به آن کبد چرب غیر الکلی گفته می شود.