حمله موشکی انصارالله به ریاض جواب داد
معاون وزیر امور خارجه امریکا پس از حمله موشکی انصارالله به پایتخت عربستان و ایجاد موازنه قدرت، اعلام کرد بحران یمن راه حل نظامی ندارد.
تیم لندرکینگ (Tim Lenderking)، با تاکید بر اینکه جنگ در یمن راه حل نظامی ندارد و حوثی ها می توانند در حل سیاسی بحران مشارکت کنند افزود: آمریکا از مشارکت حوثی ها در روند سیاسی در یمن استقبال می کند، به شرط آنکه شلیک موشک به طرف عربستان سعودی را متوقف کنند.
معاون وزیر امور خارجه امریکا افزود هر چه بمباران ها تشدید شود، حملات حوثی ها و تهاجم آنها علیه ریاض و دیگر مناطق مسکونی تشدید می شود که این مسئله باعث پیچیده تر شدن این جنگ می شود. ما همه طرف ها را به انتقال به روند سیاسی در سریعترین زمان ممکن تشویق می کنیم.
در مورد اعتراف معاون وزیر امور خارجه امریکا به این واقعیت که بحران یمن راه حل نظامی ندارد می توان به چند نکته اشاره کرد.
نخست اینکه انصارالله بخش بزرگی از جامعه یمنی هاست که بدون داشتن پایگاه مردمی نمی توانست تا اکنون که بیش از 1000 روز از حمله ائتلاف متجاوز سعودی به یمن گذشته است جنگ را اداره نماید آن هم در حالیکه یمن در طول این مدت در محاصره زمینی، هوایی ودریایی متجاوزان قرارداشته است بنابر این برای مشارکت در روند سیاسی یمن نیازی به مجوز امریکایی ها ندارد. چنانچه محمد البخیتی عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله در واکنش به سخنان تیم لندرکینگ در باره امکان حضور حوثی ها در صحنه سیاسی یمن تاکید کرد انصارالله مانند دیگر احزاب بخشی از فرآیند سیاسی در یمن است و نیازی به حمایت سیاسی آمریکا یا به رسمیت شناختن نقش سیاسی خود از سوی این کشور یا دیگر طرف های خارجی ندارد.
دوم اینکه بحران یمن نتیجه دخالت خارجی در امور داخلی یمن برای به قدرت رساندن فردی دست نشانده و جلوگیری از حق تعیین سرنوشت این کشور به دست خود یمنی ها بوده است بحران در یمن زمانی آغاز شد که شورای همکاری خلیج فارس برای مدیریت قیام مردم یمن وارد عمل شد تا منصورهادی را به قدرت رساند و در آخر هم با نتیجه ندادن این طرح، عربستان به همراه امارات حمله نظامی به یمن را آغاز کرد بنابر این ابتدا باید از ائتلاف سعودی خواست که به تجاوز نظامی به یمن پایان دهد.
سوم اینکه هدف از این حملات اشغال صنعا و از بین بردن انصارالله و به قدرت رساندن دوباره منصورهادی رئیس جمهور مستعفی وفرای بود اما پیشروی کمیته های مردمی و ارتش یمن در عمق خاک عربستان و حمله موشکی به ریاض نشان داد که انصارالله قادر به ایجاد موازنه قدرت است و در صورت تکرار و تشدید حملات هوایی ائتلاف سعودی به صنعا می تواند پایتخت های عربستان و امارات را در هم بکوبد.
سید عبدالملک (بدر الدین) حوثی رهبر جنبش انصارالله نیز در هزارمین روز از تجاوز نظامی ائتلاف سعودی به یمن گفت که: «پس از هزار روز پایداری و ایستادگی، کاخ های رژیم عربستان و تاسیسات نفتی و نظامی آن در تیررس موشک های ما قرار گرفته است و انصارالله در بیانیه ای از مردم در عربستان و امارات خواست که از مراکز حساس دور شوند که این به معنای آن است که حملات موشکی ادامه خواهد داشت.
چهارم اینکه حملات موشکی به ریاض نشان داد که با وجود سانسور شدید، موشک های شلیک شده به ریاض به هدف اصابت کرده و توانسته بیش از ابعاد نظامی، تاثیر روانی شدیدی نیز بر ائتلاف متجاوز سعودی بگذارد. تماس های تلفنی سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان با سران امریکا، انگلیس و روسیه پس از این حمله موشکی و دست به دامن آنها شدن بیانگر این واقعیت است.
پنجم اینکه پیامدهای حملات موشکی انصارالله به ریاض به مراتب تاثیرگذار تر از بمبارانهای های ائتلاف سعودی است که با حملات کور خود مردم فقیر صنعا را بمباران می کنند اما موشک های انصارالله بر کاخ های پادشاهی، پایگاههای نظامی و مراکز حساس ائتلاف متجاوز فرود می آید و حالا سعودی ها معنی انفجار موشک و جنگ را درک خواهند کرد.
ششم اینکه حملات موشکی انصارالله به ریاض نشان داد که ادعای رهگیری موشک توسط سامانه پاتریوت دروغی بیش نیست و به احتمال زیاد این سامانه در برابر موشک های انصارالله شکست خورده است.
------------------------
رضا محمدمراد