آئین شب یلدا با آداب و رسوم خاص در کهگیلویه وبویراحمد برگزار می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، با گذر از روزهای آخر پاییز و فرا رسیدن اولین شب
جمع شدن بستگان واعضای خانواده در خانه یکی از بزرگان و به جا آوردن صله رحم از مهمترین جلوه های طولانی ترین شب سال است.
این آداب و رسوم در مناطق روستایی و عشایری جلوه های سنتی به خود گرفته و زیباتر می نماید.
مهرانگیز مینایی در بویراحمد که در حال تهیه غذای محلی آش بادام بود گفت: غذاهای شب یلدا بیشتر به صورت گرم تهیه تا محفلی صمیمی به وجود آید.
افروز گرجی زاده در گچساران گفت:آش کارده یکی از مرسوم ترین غذاهای سنتی است که از عصر روز آخر پاییز برای شب یلدا به ویژه در روستاها تهیه می شود.
فرنگیس مینایی در یاسوج گفت: تهیه کنجد پخته ،سیب خشک،گندم برشته و بنه(پسته کوهی) در کنار هندوانه و مغز گردو از موارد تغذیه ای در این شب طولانی است.
پرویز پرویزی در یاسوج که مشغول تهیه سور میزبانی از بستگان برای شب یلدا بود گفت:در این شب بزرگترها خاطرات زمستانها را به ویژه برای کوچکترها بیان می کنند.
سیدناصرقادرپناه هم گفت:شاهنامه خوانی یکی از رسوم خاص شب یلدا است که سالهای سال با حضور شاهنامه خوانان محلی در این شب طولانی سال انجام می شود.
کرامت الله مینایی هم افزود:صفا و صمیمیت دورهمی پیر و جوان و هم نشینی از جلوه های خاص شب یلدا است.
میثم پرویزی ادامه داد: آواز یاریار محلی از دیگر رسوم این شب است که هر چند گاهی یک بار با آواز خوانی یکی از خوانندگان مجلس را به وجد می آورد.
کرامت مینایی هم گفت:دعا برای زمستانی پربارش و صلواتهای خاص هم از برنامه های پایانی این شب است.