وزير علوم گفت: براي کاهش تاثير تنش هاي محيطي در ميزان توليد محصولات با بخش تحقيقات کشاورزي همکاري مي کنيم
وي گفت: پژوهشگران جوان فعالي داريم که در کنار پيشکسوت ها مي توانند در پيشبرد اهداف پژوهشي اثر گذار باشند.
وزير علوم تعداد پژوهشگران و اعضاي هيئت علمي بخش کشاورزي را 6 هزارنفر اعلام کرد و افزود: با استفاده از اين نيروي گسترده علمي کشور ظرفيت علمي بسيار بالاي براي تجاري سازي دستاوردهاي علمي در اختيار داريم.
غلامي تجاري سازي دستاوردهاي علمي را ضامن توسعه روستايي، ايجاد اشتغال و توسعه روستايي دانست و گفت: با بهره گيري ازعلم و فناوري و سرمايه محدود مي توان در آمد خوبي براي جوانان روستايي و فارغ التحصيلان روستاها ايجاد و از مهاجرت آنها جلوگيري کرد.
وي تاکيد کرد: همکاري هاي علمي بين بخش کشاورزي و دانشگاه ها به منظور افزايش توانمندي فارغ التحصيلان بايد توسعه يابد.
وزير علوم همچنين از اجراي برنامه هاي توانمندي سازي دانشجويان درعلوم انساني و بخش هاي صنعتي خبر داد و گفت: دانشجويان بايد براي حضور در محيط هاي کاربردي هدفگذاري شوند و بايد بدانند که بيرون از شبکه کارمندي فعال شوند.
اسکندر زند در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر کشاورزي و رونمايي از 9 دستاورد جديد اين بخش با اشاره به اينکه 570 شرکت دانش بنيان بخش کشاورزي و ديگر مراکز پژوهشي مرتبط از تسهيلات اين صندوق برخوردار مي شوند افزود: مهمترين اولويت اين سازمان حمايت از تحقيقات پژوهشگراني است که با هدف تجاري سازي و اثرگذاري در روند توليد و افزايش بهره وري طرحهاي پژوهشي را اجرا مي کنند.
وي گفت: هم اکنون از لحاظ علمي در رتبه هاي نخست اما از لحاظ نوآوري در رتبه شانزدهم جهان قرار داريم که بايد با تجاري سازي دستاوردها اين رتبه را تغيير دهيم.
رئيس سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج کشاورزي افزود: در بخش پژوهش بايد دانش را به ارزش افزوده تبديل کنيم.
زند گفت: هم اکنون به ازاي هر يک ريال هزينه در بخش پژوهشي فقط 25 ريال ارزش افزوده ايجاد مي شود که تلاش داريم اين عدد را افزايش دهيم.
وي افزود: تاکنون 220 قرارداد براي تجاري سازي دستاوردهاي پژوهشي در بخش کشاورزي با بخش خصوصي منعقد شده است.