به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ،نمايندگان پارلمان يونان روز سه شنبه با اکثريت آرا لايحه بودجه سال آينده کشورشان را که به گفته دولت آخرين تدابير رياضت اقتصادي در آن گنجانده شده است، تصويب کردند.
کاهش بودجه بخش بازنشستگي و افزايش ماليات ها در يونان از جمله تدابيري است که دولت يونان براي دو سال آينده در بخش بودجه در نظر گرفته است.
الکسيس سيپراس نخست وزير يونان پس از دو روز رايزني فشرده و دشوار که با انتقادات شديد احزاب مخالف از سياست هاي اقتصادي دولت به ويژه در رابطه با تدابير مالياتي همراه بود، در نشست پارلمان کشورش اعلام کرد:" ما دوره اي را پشت سر گذاشتيم که هيچکس دوست ندارد در آينده از آن ياد کند. براي اولين بار ما اطمينان داريم که لايحه بودجه جديد آخرين لايحه اي است که در چارچوب طرح رياضت اقتصادي که کشورش از هشت سال پيش به منظور مقابله با مشکلات مالي و اقتصادي در پيش گرفته است، تصويب مي شود. "
يونان از سال 2010 براي مقابله با بحران مالي که با آن مواجه شده بود، از طرحهاي حمايتي اتحاديه اروپا و صندوق بين المللي پول بهره مند شد اما اين طرح ها و برنامه ها اوت سال آينده به پايان مي رسد. شرکاي بين المللي يونان دو برنامه نجات مالي به ارزش کلي 240 ميليارد يورو براي کمک به اين کشور به اجرا گذاشته و در ازاي آن اجراي رياضتهاي اقتصادي را از آتن درخواست کرده اند. طبق پيش بيني ها، انتظار مي رود يونان از اوت سال 2018 به بعد بتواند بدون اتکا به اتحاديه اروپا يا صندوق بين المللي پول نيازهاي مالي خود را تامين کند.
تدابير و اهدافي که دولت يونان در لايحه بودجه جديد در زمينه مالي مد نظر قرار داده به تائيد طلبکاران بين المللي اين کشور يعني اتحاديه اروپا يا صندوق بين المللي پول رسيده است. بانک مرکزي اروپا نيز که در چند سال اخير بر فعاليت بانکها يا موسسات مالي برزگ يونان نظارت مي کند در کنار کميسيون اروپا و صندوق بين المللي پول در برنامه نجات مالي يونان مشارکت دارد. مذاکرات ميان يونان و طلبکاران اين کشور که عمدتا بر پايه اصلاح بازار کار، بخش انرژي، کاهش هزينه هاي نظام بازنشستگي و ماليات بر درآمد متمرکز شده بود، پس از ماهها اختلاف سرانجام اواسط امسال به نتيجه رسيد.
يونان که تقريبا يک سوم از توليد خود را در هفت سال گذشته از دست داده بود، اکنون به تدريج به مسير رشد اقتصادي باز مي گردد. رشد توليد يونان در سال کنوني ميلادي 1/6 درصد بود اما مقامات اين کشور در بودجه سال آتي رشد توليد 2/5 درصدي را پيش بيني کرده اند که در صورت تحقق ، دولت سيپراس مي تواند مازاد اوليه 3/82 درصد توليد ناخالص داخلي را ايجاد کند، رقمي که بالاتر از حد انتظار و پيش بيني طلبکاران بين المللي آتن است.
دولت يونان در آخرين نسخه اصلاح شده طرح نجات مالي خود قبول کرد باز هم هزينه هاي عمومي را کاهش دهد، از ميزان حقوق بازنشستگان بکاهد و نيروگاههايي را که با سوخت زغال سنگ کار مي کنند، بفروشد. دولت يونان همچنين در نظر دارد تدابيري را که مانع از اعتصاب در بخشهاي دولتي مي شود، تشديد کند.
طلبکاران بين المللي يونان در ازاي طرح نجات مالي يونان ، از دولت اين کشور خواسته اند سياست هاي رياضتي به اجرا گذارد اما مردم يونان با اين سياستها به شدت مخالفت مي کنند.
به گزارش خبرگزاري رويترز از آتن، کرياکاس ميتسوتاکيس رئيس حزب مخالف نئودموکرات يونان با انتقاد از بودجه تصويب شده تاکيد کرد يونان در اتحاديه اروپا تنها کشوري است که طرح رياضت اقتصادي به اجرا گذاشته است وپائين ترين نرخ رشد را در تمام منطقه يورو دارد. مردم اميدوار هستند که اين بودجه آخرين بودجه اي است که دولت سيپراس تصويب مي کند."
بسياري از مردم يونان نيز درباره ظرفيت هاي راهکارهاي دولت براي زدودن ترديدهايي که بر اقتصاد بحران زده کشورشان سنگيني مي کند بدبين هستند و همچنين درباره توانايي طرح بين المللي نجات مالي کشورشان براي قرار دادن اقتصاد آن در مسير رشد مجدد اختلاف نظر دارند.
در شش سال گذشته اقتصاد يونان يک چهارم ارزش خود را از دست داده و نرخ بيکاري در اين کشور به 23/5 درصد رسيده است.