رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: مجلس به مصالح مردم توجه می کند و راضی به وارد آمدن فشار و آسیب مردم نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، غلامرضا تاجگردون با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما درباره لایحه بودجه پیشنهادی دولت به مجلس با اشاره به شکل گیری دغدغه های مردم نسبت به این لایحه افزود: این دغدغه های نمایندگان نیز است.
وی درباره حامل های انرژی گفت: امسال در بودجه سال 96 با ترکیب منابع در بحث هدفمندی یارانه ها که 42 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است عملا با توجه به درآمدی که در جدول گذاشته شده بود که می شود از محل بودجه شرکت ها برای هدفمندی اتخاذ کرد به نوعی تلویحا مجوز افزایش قیمت حامل های انرژی از جمله نفت، بنزین و گازوئیل به دولت داده شده بود اما دولت به این موضوع عمل نکرد و به روش های دیگری منابع را تامین کرد.
تاجگردون با بیان اینکه در محاسبه که در تبصره 18 لایحه بودجه دولت گذاشته شده است دولت می خواهد منابعی را برای ایجاد اشتغال در نظر بگیرد، افزود: دولت حدود 60 هزار میلیارد تومان برای ایجاد اشتغال در لایحه بودجه پیشنهاد داده است.
وی ادامه داد: دولت می گوید حدود سه میلیون و 200 هزار بیکار در جامعه فعال و همین مقدار بیکار تحصیل کرده در جامعه غیر فعال داریم که بنا بر آمار رسمی دولت، جمعیت حدود 5 تا 6 میلیون نفر در جامعه فارغ التحصیلان کشور بیکار داریم.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت می خواهد 17 هزار و 400 میلیارد تومان را از طریق افزایش قیمت حامل های انرژی بدست بیاورد، افزود: مبنای محاسبه دولت برای این عدد قیمت 1500 تومان برای بنزین و 400 تومان برای گازوئیل است.
وی ادامه داد: همچنین دولت 15 هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی را در بانک ها سپرده گذاری می کند و بانک ها هم معادل جمع این دو عدد یعنی 32 هزار میلیارد تومان منابع بیاورند که جمع آن ها می شود 64 هزار میلیارد تومان که برای ایجاد اشتغال در نظر گرفته می شود.
تاجگردون گفت: البته هنوز هیچ تصمیمی در این زمینه گرفته نشده است و همه این ها منوط به تصمیم گیری مجلس شورای اسلامی است.
وی افزود: در قانون هدفمندی یارانه ها پیش بینی شد که قیمت حامل های انرژی پس از دوره 5 ساله به قیمت 90 درصد فوب خلیج فارس برسد و در هر مرحله از هدفمندی 30 درصد آن به تولید داده شود اما از سال 1389 تاکنون چیزی از این منابع به تولید اختصاص داده نشده است.
تاجگردون با اشاره به اینکه سه میلیون و 200 هزار نفر بیکار در جمعیت فعال کشور داریم و در جمعیت غیرفعال هم سه میلیون و 950 هزار نفر بیکار است افزود: 25 میلیون و 790 هزار نفر جمعیت فعال داریم که از این مقدار 22 میلیون و 588 هزار نفر شاغل و سه میلیون و 203 هزار نفر بیکار هستند.
وی ادامه داد: در جمعیت غیرفعال، با تحصیلات عالی 5 میلیون و 452 هزار نفر بیکار داریم، یعنی حدود 8 میلیون نفر تحصیل کرده بیکار داریم که از ظرفیت اقتصادی آنها استفاده نمی کنیم.
تاجگردون با بیان اینکه حدود 7 دهک از نظر درآمد، مشابه هستند،گفت: در بودجه سال 1396 درآمد اقشار تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی را افزایش دادیم.
وی با بیان اینکه چهار هزار میلیارد تومان از منابع هدفمندی را در بودجه سال 1396 برای این منظور اختصاص دادیم، افزود: دولت عدد 4 هزار میلیارد تومان را در بودجه سال 97 به 7 هزار میلیارد تومان افزایش داد که برای تأمین این منابع باید یارانه دهک های بالای درآمدی حذف شود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس پیشنهاد داد که بودجه سال 97 مجلس نسبت به سال 96 پنج درصد افزایش یابد و با این حال به دولت این را اعلام نکردیم و دولت هم بودجه مجلس را افزایش نداد و بودجه عمرانی مجلس را هم 50 درصد کاهش داد و بودجه جاری را هم افزایش نداد.
تاجگردون افزود: نماینده مجلس شورای اسلامی بر اساس قانون خدمات مدیریت کشوری در تراز مدیران عالی کشور است و بر اساس این تراز اگر هیچ کاری هم نکند حقوقش بر اساس قانون، بیش از 10 میلیون تومان است اما حقوق نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حدود 6 سال گذشته از 5 میلیون و 700 هزار تومان بیشتر نشد.
وی ادامه داد: هر نماینده مجلس دو کارت دارد که یک کارت مربوط به خودش است و کارت دیگر شامل هزینه هایی مانند دفاتر نمایندگان مجلس شورای اسلامی است که مثلاً برای یک دفتر شهرستان حدود 6 میلیون تومان هزینه در نظر گرفته می شود.
تاجگردون گفت: همچنین حدود 600 هزار تومان هزینه تلفن همراه نماینده پرداخت می شود در صورتی که نمایندگان شاید بیش از این مبلغ مکالمه کاری دارند.
وی با بیان اینکه دو میلیون و 900 هزار تومان برای حقوق نیروهای همراه نمایندگان پرداخت می شود، ادامه داد: هزینه سه بلیط هواپیما برای هر ماه اگر یک نماینده سفر کاری داشته باشد پرداخت می شود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: مجلس همچنین در حدود 250 میلیون تومان برای نماینده مجلس شورای اسلامی که از شهرستان به تهران می آید منزل مسکونی رهن می کند و در پایان دوره از او می گیرد.
تاجگردون اضافه کرد: نماینده مجلس اضافه کار و مأموریت ندارد.
وی با تکذیب افزایش 70 درصدی حقوق نمایندگان گفت: این موضوع حقیقت ندارد و حقوق نمایندگان افزایشی نداشته است.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی هم با حضور در این برنامه گفت: مجلس در زمینه لایحه بودجه سال آینده، منافع و مصالح عمومی مردم را در نظر خواهد گرفت و کاری نمی کند که مردم در سختی قرار بگیرند.
محمدمهدی مفتح افزود: هم حامل های انرژی باید ساماندهی و مصرف آن کنترل شود و هم رفع بیکاری و ایجاد اشتغال موضوع مهمی است که باید برای آن منابع تامین شود.
وی با اشاره به اینکه افزایش قیمت حامل های انرژی بر روی میزان تورم به شدت تاثیر می گذارد، افزود: باید میزان تحمل مردم و شاخص های عمومی اقتصادی در نظر و تصمیم بهینه گرفته شود.
مفتح گفت: باید اصلاحات ساختاری در اقتصاد و صنعت انجام دهیم برای مثال اگر مصرف سوخت خودروها به 6 لیتر در صد کیلومتر کاهش یابد اگر قیمت بنزین 2 برابر هم شود فشاری وارد نمی شود.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس گزارش دولت، جمعیتی از کمیته امداد، بهزیستی و کسانی که استحقاق دریافت یارانه را دارند احصا شده است و در مجموع یارانه نقدی را به این ترتیب بررسی و خط مستمری هم تعریف کردند.
مفتح افزود: اکنون حدود 77 میلیون نفر یارانه می گیرند که بر اساس برنامه ای که دولت ارائه کرد از این تعداد بیش از 30 میلیون نفر قرار است از جمعیت یارانه بگیران حذف شوند و 41 میلیون نفر یارانه دریافت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه تمرکززدایی اصل مهمی است و اختیارات استانها افزایش یابد، اضافه کرد: در قانون بودجه پارسال اعتبارات استانی را افزایش دادیم.
مفتح ادامه داد: دولت در لایحه بودجه کنونی هم در راستای تمرکززدایی، حقوق کارکنان آموزش و پرورش و بنیاد شهید را می خواهد از درآمدهای استانی تأمین کند که به نظر می رسد این موضوع به راحتی قابل انجام نیست زیرا درآمدهای استان های کشور متفاوت است و این موضوع باید به گونه ای اصلاح شود که کارکنان آموزش و پرورش و بنیاد شهید برای دریافت حقوق خود نگرانی نداشته باشند.