سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از نام نویسی ۹ نفر برای هر پست در آزمون استخدامی این وزارتخانه خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری گفت: در آزمون استخدامی وزارت بهداشت ۱۰ هزار و ۷۸۵ ردیف استخدامی اعلام شده است.
وی افزود: در رشته پرستاری ۴ هزار و ۸۱۶ نفر و بیشترین استخدام را داریم و در رشته فوریتهای پزشکی نیز ۹۵۰ نفر استخدام میشود.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: ۹۶ هزار و ۹۴۶ متقاضی برای رقابت در این آزمون ثبت نام کرده اند.
حریرچی افزود: این استخدامها به منظور آغاز به کار بیمارستانهای جدید و همچنین فعالیت خانهها و مراکز بهداشت روستایی و شهری مورد نیاز است که باید بودجه آن نیز تامین شود.
طرح تحول نظام سلامت با بودجه سال ۹۳ نیز اجرایی میشود
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در صورت اختصاص اعتبارات سال ۹۳ طرح تحول نظام سلامت قابل اجراست.
حریرچی گفت: با برنامه ریزی و صرفه جوییهای در نظر گرفته شده در طرح تحول نظام سلامت، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی آمادگی دارد تا در صورت تخصیص بودجه در حد سال ۹۳ نیز وظایف سال ۹۶ خود را اجرایی کند.
وی افزود: متأسفانه بیشتر سازمانهای بیمه گر هیچ پرداختی برای سال ۹۶ نداشته اند و اکنون که ۹ ماه از سال میگذرد نیز دولت به سبب برخی محدودیتها بودجه مناسبی را اختصاص نداده است.
حریرچی با بیان اینکه طرح نظام سلامت به منظور ارائه خدمات درمانی به مردم به دور از فضاهای سیاسی و جناحی، قومی و قبیلهای است گفت: در زمان جنگ ایران حتی دشمنان را درمان میکرد و اکنون ما موظفیم که خدمات درمانی مناسب به مردم ارائه دهیم.
وی افزود: خط قرمز برای ما بستری و خدمات رایگان برای بیماران در بیمارستانهای دولتی است که باید آن را به دور از رقابتهای سیاسی و جناحی اجرا کنیم.
حریرچی گفت: ما مسئول سلامت مردم هستیم، اما هنوز ۷ میلیون نفر هیچگونه بیمه درمانی ندارند که برای پوشش بیمهای آنان نیازمند اعتبارات لازم هستیم.
سخنگوی وزارت بهداشت با قدردانی از مجلس به منظور تصویب اختصاص ده درصد از درآمدهای طرح هدفمندی یارانهها و همچنین یک درصد از ارزش افزوده کشور برای نظام سلامت افزود: از دولت نیز تشکر میکنیم که برای اختصاص این اعتبارات تلاش میکند.
حریرچی همچنین با تکذیب کاهش بودجه اورژانس در لایحه بودجه ۹۷ افزود: هرچند بودجه اورژانس در لایحه بودجه 97 افزایش خاصی هم ندارد.
سخنگوی بهداشت درباره وضع هانیه دختر زلزله زده کرمانشاهی گفت: وی ۸ صبح پس از وقوع زلزله عمل جراحی شده و از لوله تنفسی استفاده کرده است و شکستگی قفسه سینه آن نیز تحت کنترل قرار گرفته است.
وی افزود: فیزیوتراپیهای پس از آن روند بهبود این دختر را تسهیل کرده و هنوز کمی بی حسی در انگشتان دارد.
حریرچی گفت: مادر این دختر نیز که در زمان وقوع زلزله دچار سوختگی شده بود با استفاده از پانسمانهای بیولوژیک (استفاده از پرده جنین برای پوشاندن سوختگی) اکنون در شرایط مرخصی از بیمارستان قرار گرفته است.
وی افزود: برادر هانیه نیز که از مچ پا آسیب دیده بود ۲۵ آذر از بیمارستان بعثت همدان مرخص شد و با کمک خیرین به کرمانشاه بازگشت.
حریرچی گفت: خواهر کوچکتر این دختر نیز سالم است و با پدرش زندگی میکند.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه تمام خدمات درمانی مورد نیاز این خانواده از زمان وقوع زلزله ارائه شده است و خود این خانواده علاقه دارند که ادامه درمان در کرمانشاه باشد، گفت: تهیه منزل برای پدر هانیه و برخی کمکها از دیگر استانها به هیچ وجه مورد نیاز نبوده است.
حریرچی از رسانهها خواست تا از توانایی خود برای جلب مشارکت در موارد ضروریتر در زلزله استفاده کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تهیه فهرست دارویی کشور و همچنین به روز رسانی آن در فاصلههای زمانی سه ماهه، گفت: براساس قانون تجویز دارو خارج از این فهرست غیرقانونی است و مجازات دارد.
حریرچی با بیان اینکه آیین نامه اجرایی این قانون تدوین شده است، افزود: از پزشکان و مردم تقاضا میشود فهرست دارویی کشور را رعایت کنند، زیرا تخلف از آن براساس قانون رسیدگی خواهد شد.
سخنگوی وزارت بهداشت از رسانهها خواست تا در زمینه فهرست دارویی براساس مصوبات قانونی رفتار کنند و رفتار برعکس نداشته باشند.
از هر ده نفر در جهان یک نفر به هوای پاک دسترسی دارد
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بر اساس گزارش رسمی سازمان جهانی بهداشت (who) از هر ده نفر یک نفر در جهان به هوای پاک دسترسی دارد.
حریرچی افزود: آلودگی مهمترین عامل خطر برای سلامتی و ایجاد مرگهای زودهنگام (زیر ۷۰ سال) است.
وی اضافه کرد: آلودگی هوا چهارمین عامل مرگ و میر در جهان است.
حریرچی گفت: مهمترین علت آلودگی در کشورمان ذرات معلق کمتر از ۲ و نیم میکرون است که منشاهای متفاوتی دارد.
وی افزود: در آسیای جنوبی و جنوب شرقی منشاء این ذرات آلوده کننده احتراق خودروهاست، اما در خاورمیانه علت اصلی این آلوده کننده ها، گرد و غبار است هر چند این ذرات معلق منشاءهای متفاوتی دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: کشورها از حدود یک درصد تا ۷ درصد تولید ناخالص ملی خود را بخاطر آلودگی هوا از دست میدهند و این رقم برای ایران ۲ و ۴۸ صدم درصد است.
حریرچی افزود: سالانه ۳۴ هزار میلیارد تومان از تولید ناخالص ملی به صورت مستقیم یا غیر مستقیم بر اثر آلودگی هوا در کشور تلف و به اقتصاد ملی زیان وارد میشود.
وی گفت: آلودگی هوا به صورت منتسب عامل مرگ و میری است که بر اثر سایر بیمارها همچون ریوی، قلبی و سرطان ریه اتفاق میافتد.
۶۵ درصد بیماران به صورت سرپایی به پزشک مراجعه میکنند
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مراجعه تنها ۶۵ درصد بیماران به صورت سرپایی به پزشکان خبر داد.
حریرچی گفت: از میان افرادی که به پزشک مراجعه میکنند بیش از ۹۸ درصدشان تجویزهای پزشک را انجام میدهند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: براساس قانون اساسی و همچنین قانون برنامه ششم توسعه پوشش بیمه سلامت برای تمام ایرانیان اجباری است.
حریرچی اضافه کرد: براساس آمارها اکنون ۷ میلیون ایرانی بیمه سلامت ندارند که پوشش بیمهای آنها نیاز به اعتبارات لازم دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت در بخش دیگری از این نشست خبری با تسلیت جان سپردن رئیس مرکز سلامت محیط و کار این وزارتخانه در حادثه رانندگی که روز جمعه رخ داد گفت: هر روز ۴۳ ایرانی بر اثر تصادف جان خود را از دست میدهند و سالانه بیش از ۱۵ هزار نفر فوت میکند.
وی افزود: ۲۱۰ هزار نفر در ۱۰ سال گذشته در جادههای کشور جان خود را از دست داده اند که باید در این زمینه فکری اساسی شود.
حریرچی با بیان اینکه دکتر صادق حضرتی یکی از پنج استاد متبحر در طب کار و بهداشت محیط در کشور بود که رتبه استاد تمامی داشت گفت: او یکی از سرمایههای کشور بود که در کسری از دقیقه جانش در حادثه جادهای گرفته شد.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: در هر ساعت ۸۸ مجروح بر اثر حوادث جادهای به بیمارستانها منتقل میشوند که سالانه ۷۸۰ هزار بستری در این زمینه وجود دارد.
حریرچی گفت: هرچند باید مسیرهای ایمن همچون ریل در کشور بیشتر از پیش ساخته شود، اما فرهنگ ترافیکی در ایران نیز باید ارتقاء یابد و شهروندان آن را رعایت کنند.
پرداخت ۶۰۰ میلیارد تومان از بدهی شرکتهای دارویی
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از پرداخت ۶۰۰ میلیارد تومان از مطالبات شرکتهای دارویی خبر داد.
حریرچی افزود: سازمان بیمه سلامت به صورت مستقیم این مبلغ را به شرکتهای دارویی و کارخانههای طرف قراردادشان پرداخت کرده است.
وی اضافه کرد: دانشگاههای علوم پزشکی کشور نیز از محل بودجه هایشان به صورت جداگانه با داروخانهها و شرکتهای طرف قرارداد دارویی تسویه حساب کرده اند.
حریرچی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فعالیت مؤسسات خصوصی و مؤسسات خیریه در زمینههای بهداشت و درمان گفت: این مؤسسات از ابتدا با مجوز وزارت بهداشت فعالیت میکنند و معاونتهای درمان، دارو و اجتماعی این وزارتخانه نیز بر فعالیت شان نظارت دارد.
وی همچنین درباره تربیت پرستار در بیمارستانها افزود: همه پرستاران در دانشگاهها تحصیل میکنند، اما برخی سهمیه محیطهای آموزشی در بیمارستانها بهره برداری میشود.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره ارتقای بهداشت و تلاش این وزارتخانه گفت: وزارت بهداشت در زمینههایی همچون فقر، اعتیاد، طلاق و آلودگی هوا که به صورت غیرمستقیم بر کیفیت سلامت شهروندان تأثیر میگذارد به منظور افزایش آگاهی و اطلاع رسانی ورود میکند، اما به صورت عملی فعالیت ندارد و فقط در سطح اطلاع رسانی است.
حریرچی با بیان اینکه آلودگی هوا، فقدان احساس سلامت جسمی و روانی در شهروندان ایجاد میکند افزود: تلاش برای ارتقای آگاهی در این زمینه و پیشگیری از آلودگی هوا صورت میگیرد.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تلاشهای این وزارتخانه برای کاهش آلایندههای هوا که بیشتر ذرات معلق با قطر کمتر از دو و نیم میکرون هستند خبر داد و گفت: این ذرات معلق منشأهای مختلفی همچون Co۲، So۲ دارند که بر اثر گرد و غبار یا احتراق ناقص ایجاد میشود.
وی افزود: در منطقه و کشور ما عامل اصلی آلودگی هوا بیشتر گرد و غبار است.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: مرگهای ناشی از آلودگی هوا بیشتر منتسب به این ریزفاکتور است، اما خود مرگها بر اثر عواملی همچون ریوی و قلبی بوده اند که عامل مرگ تلقی میشوند.
حریرچی در پی اصرار خبرنگاران برای اعلام آمار مرگ ناشی از آلودگی هوا در کشور گفت: تمایل به اعلام این آمار ندارم.
وی در پاسخ به این سؤال که افزایش بستری در بیمارستانها را چگونه توجیه میکند، افزود: در زمستان، افراد سالمند و کودک در مقایسه با دیگر زمانها بیشتر دچار بیماری و نیازمند بستری میشوند.
حریرچی در بخش دیگری از سخنانش درباره ترجمه کتاب تعرفههای پزشکی گفت: ارزشگذاری به صورت نسبی در این کتاب صورت میگیرد و میزان (K)ی دولت را متناسب با توانایی مردم و شرایط سازمانهای بیمههای اعلام میکند.
کاهش بودجه پزشک خانواده
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از کاهش بودجه پزشک خانوده خبر داد.
حریرچی در نشست خبری امروز با بیان اینکه بودجه پزشک خانواده در دو سال گذشته از ۲۰۲۷ به ۱۰۱۹ میلیارد تومان کاهش یافته است افزود: بودجه سال ۹۷ دولت، ۱۱۹۴ هزار میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته، ۴ درصد رشد داشته و بودجه وزارت بهداشت با در نظر گرفتن بودجه سازمان بیمه سلامت و هدفمندی یارانه ها، نسبت به سال گذشته، ۶.۴ درصد افزایش داشته است.
حریرچی اضافه کرد: اجزای بودجه وزارت بهداشت شامل بخش عمومی، درآمدهای اختصاصی از محل ارائه خدمات و تملک داراییهای سرمایهای یا بخش عمرانی است.
وی افزود: بودجه دانشگاههای علوم پزشکی در لایحه بودجه سال ۹۷، حدود ۱۷ هزار و ۴۱۴ میلیارد ریال و بودجه ستاد وزارت بهداشت ۵ هزار و ۱۳۳ میلیارد تومان است و از اعتبارات ستاد وزارت بهداشت، بیش از ۹۰ درصد نیز به صورت غیرمستقیم به دانشگاههای علوم پزشکی پرداخت میشود.
قائم مقام وزیر بهداشت با بیان اینکه اعتبار پزشک خانواده در بودجه سالهای ۹۴ و ۹۵، حدود ۲۰۲۷ میلیارد تومان بوده از کاهش بودجه این ردیف از ۲۰۲۷ به ۱۰۱۹ در بودجه سال ۹۶ و ۹۷ خبرداد و گفت: بودجه ستاد وزارت بهداشت نسبت به سال گذشته یک درصد رشد داشته، اما اعتبارات عمرانی یا تملک دارایی سرمایهای وزارت بهداشت در سال ۹۷، ۴۳ درصد کاهش پیدا کرده و سازمان مدیریت و برنامه ریزی مقرر کرده که اعتبار کارهای عمرانی از محل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده انجام شود.
سخنگوی وزارت بهداشت اضافه کرد: بودجه وزارت بهداشت در سال ۹۷ از محل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده نسبت به بودجه ۹۶، یک درصد رشد داشته، اما بودجه وزارت بهداشت از محل هدفمندی یارانهها از ۴۸۰۰ میلیارد تومان به ۳۷۰۰ میلیارد تومان کاهش داشته است.
وی با اشاره به لزوم اختصاص منع پایدار به حوزه سلامت، افزود: از دولت و مجلس درخواست داریم که به طور شفاف اعلام کنند که بودجه حوزه سلامت چه میزان است و همان ارقام را به صورت قطعی تا پایان سال به ما پرداخت کنند تا بتوانیم برنامه ریزی کنیم.
حریرچی اضافه کرد: هنوز بحثی از حذف یارانه بگیران و اختصاص منابع آن به حوزه بهداشت و درمان نشده که برخی افراد ایراداتی را وارد میکنند و اعتقاد دارند که این منابع نباید به حوزه سلامت اختصاص یابد.
قائم مقام وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پرداخت ۳۰ درصد از معوقات بخش دارو توسط سازمان غذا و دارو، گفت: ۶۰۰ میلیارد تومان از طریق بیمه سلامت و تهاتر، به طور مستقیم به شرکتهای پخش دارو و داروخانهها پرداخت شده است.
وی از کاهش بودجه تملک داراییهای وزارت بهداشت خبر داد و گفت: خواهان شفافیت بودجه سلامت هستیم تا بتوانیم برای پرداخت حقوق و خرید خدمات در این بخش برنامه ریزی داشته باشیم.
حریرچی افزود: تاکنون از هدفمندی یارانه ها، بودجهای به وزارت بهداشت پرداخت نشده و اعتبارش تخصیص نیافته است.