معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي: دستگاه مقره شور ايراني به همت بخش خصوصي و محققان ايراني به ارتفاع 33 متر براي شستشوي مقره هايي که بر روي دکل هاي برق نصب شده، ساخته شده است.
وي گفت: هزينه ساخت اين دستگاه در کشور يک ميليارد و 800 ميليون تومان بوده در حاليکه قيمت نمونه خارجي آن 7 و نيم ميليارد تومان است.
فلاحتيان با اشاره به اينکه در سال هاي اخير به دليل هجوم ريزگردها و گردوخاک به داخل کشور که منشاء آن نيز خارجي است، تاسيسات جنوب کشور تحت تاثير قرار گرفتند مانند آنچه که در زمستان پارسال در استان خوزستان و حومه اهواز رخ داد؛ افزود: در صورتيکه اين ريزگردها با رطوبت توام شود تاسيسات برق را دچار مشکل مي کند و خاموشي هاي ناخواسته برشبکه تحميل مي شود.
وي گفت: دريک حرکت جهادي محققان ايراني اقدام به ساخت مقره شورهايي کردند که از خروج ارز براي واردات مقره شور جلوگيري کنند واز اين پس مي توانيم با اين دستگاه مقره ها و تاسيسات برق را در استان هاي مختلف مانند خوزستان که تحت تاثير ريزگردها قرار گرفتند شستشو دهيم و از قطعي برق جلوگيري کنيم که تاکنون دو دستگاه از اين مقره شورها ساخته شده است.
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي گفت: مقره شورها در اندازه هاي مختلف ساخته مي شود و قرار است به ارتفاع 40 متر و حتي کمتر از 33 متر نيز ساخته شود که تعدادي از آن را سفارش داديم و براي جلوگيري از قطع برق در خوزستان نيز تعدادي نيز خريداري کرديم.
وي افزود: ساخت دستگاه بعد از تجربه هجوم ريزگرده و مشکلات قطع برق در زمستان گذشته در استان خوزستان شروع شد و حدود شش ماه براي ساخت آن زمان صرف شده است.
وي درباره قطع برق خوزستان در روزهاي اخير نيز گفت: موارد قطعي برق در خوزستان ناشي از مشکل در مقره ها ناشي از ريزگردها نبوده بلکه عوامل ديگري مانند طوفان باد، باران و برخورد شيء خارجي به تاسيسات برق رخ داده است.
فلاحتيان گفت: برنامه ريزي شده به طور مستمر و ممتد تاسيسات برق خوزستان شستشو، تا تاثير ريزگردها بر تاسيسات برق کمتر شود.