تفاهمنامه همکاری تجاری صنفی بین 20 اتحادیه صنفی در هرات و 20 اتحادیه صنفی در مشهد به امضا رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان
علی غفوری مقدم افزود: توسعه مراودات تجاری بین دو کشور به دلیل زبان، فرهنگ و تاریخ مشترک حائز اهمیت است. ارتباطات بین ایران و افغانستان در دو حوزه دولت محور و مردم محور است که انعقاد تفاهمنامه بین اتاق اصناف مشهد و اتاق پیشه وران هرات مصداق بارز توسعه روابط مردم محور است.
وی همچنین بر بسترسازی تبادل دانش فنی و فناوری بین اصناف دو کشور نیز تاکید و بیان کرد: باید نشستهای مشترک بین اتحادیه های مشهد و هرات برگزار شود تا برنامه های اجرایی در این حوزه تدوین و نگرانیها در این زمینه برطرف گردد.
رئیس شورای شهر مشهد نیز در این نشست گفت: شهرداری مشهد موضوع صدور خدمات فنی و مهندسی به هرات را دنبال می کند و در این شرایط یکی از مهمترین بخشها صدور خدمات فنی و مهندسی از ایران به افغانستان است.
محمدرضا حیدری افزود: صرف مبادلات اقتصادی تنها هدف در توسعه روابط دو کشور نیست، اکنون کشورهای رقیب ایران در حوزه دانش و فناوری هزینه های سنگینی در افغانستان برای بدست آوردن فرصتهای اقتصادی پرداخت می کنند.
وی ادامه داد: تعاملات بین دو طرف نباید فقط معطوف به مبادلات تجاری در حوزه کلان باشد بلکه مبادلات تجاری در حوزه خرد به ویژه اصناف نیز ضروری است.
رئیس اتاق اصناف مشهد نیز در این نشست گفت: همواره اصناف به عنوان لایه های انتهایی اقتصاد کشور به شمار رفته اند اما با آغاز همکاری بین اتاق اصناف مشهد و اتاق پیشه وران هرات که از دو سال و نیم قبل آغاز شده اصناف دیگر لایه آخر اقتصاد کشور نیستند.
محمود بنانژاد افزود: در ارتباط با افغانستان علاوه بر تبادل کالایی بین اصناف باید به فکر یک کار مشترک در زمینه های مختلف بود که انعقاد تفاهمنامه بین اتاق اصناف مشهد و اتاق پیشه وران هرات تامین کننده بخشی از این کار مشترک است.
949 کیلومتر مرز مشترک بین ایران و افغانستان وجود دارد و مرز دوغارون گذرگاه مشترک بین خراسان رضوی و افغانستان است.