رئیس کل گمرک ایران از افزایش درآمدهای گمرکی از ۱۰ به ۳۳ هزار میلیارد تومان از محل دریافت حقوق ورودی، سود بازرگانی، عوارض و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی خبر داد.
عسگري مجموع درآمدهاي گمرکي را در نيم سال اول امسال 158 هزار ميليارد و 835 ميليون ريال عنوان کرد و در بيان جزييات آن توضيح داد: از اين ميزان 104 هزار و 62 ميليارد ريال از محل حقوق ورودي و 54 هزار و 773 ميليارد ريال از محل عوارض و ماليات بر ارزش افزوده کالاهاي وارداتي دريافت شده است.
به گفته رييس کل گمرک ايران، بدون در نظر گرفتن درآمدهاي حاصل از واردات خودرو، عملکرد درآمدي گمرک ايران نشان ميدهد که درآمدهاي گمرکي از محل حقوق ورودي ساير کالاها 37 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزايش داشته است.
عسگري ادامه داد: وصوليهاي گمرک از محل ماليات بر ارزش افزوده کالاهاي وارداتي نيز 28 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش داشت و در مدت يادشده در بخش خودرو به 4 هزار و 855 ميليارد ريال و در بخش ساير کالاها به 49 هزار و 918 ميليارد ريال رسيد.
وي تاکيد کرد: مجموع درآمدهاي گمرکي ايران با احتساب حقوق ورودي و سود بازرگاني کالاها و همچنين عوارض و ماليات بر ارزش افزوده وصولي در گمرکات در سال گذشته به 33 هزار ميليارد تومان رسيد که در مقايسه با سال 1392 به سه برابر افزايش يافت و اين در حالي بود که واردات کشورمان از 50 ميليارد دلار به 40 ميليارد دلار در سال گذشته کاهش يافت.
رئيس کل گمرک ايران، رصد 100 درصدي کالاهاي ورودي با کمک سامانههاي هوشمند را عمدهترين دلايل افزايش درآمدهاي گمرکي در سالجاري دانست و گفت: با راهاندازي بارنامه الکترونيک، فاکتور الکترونيک و عدلبندي الکترونيک، کنترل هاي هوشمند گمرکي وارد مرحله جديدي شده است.
عسگري با اشاره به اينکه، گمرک در سال 95 رکورد بيشترين ميزان درآمدهاي گمرکي سالانه را شکست، ادامه داد: همزمان با راهاندازي سامانههاي هوشمند و الکترونيکي شدن گمرک، هر ساله شاهد افزايش درآمدهاي گمرکي بودهايم و گمرک ايران موفق شده براساس عملکرد درآمدي نيمسال اول سالجاري به اندازه مجموع درآمدهاي سال 1394 درآمد داشته باشد.
رئيس کل گمرک ايران در تشريح عملکرد گمرک و مقايسه آن با سال هاي گذشته، گفت: در حالي که رقم واردات از 60 ميليارد دلار در سال هاي گذشته به 40 ميليارد دلار رسيد اما درآمدهاي گمرکي از 8 هزار به 18 هزار ميليارد تومان فقط از محل دريافت حقوق ورودي و سود بازرگاني کالاها افزايش يافت.
عسگري راه اندازي سامانه جامع گمرکي و پنجره واحد تجارت فرامرزي و گمرک الکترونيک را بزرگترين تحول گمرکي در تاريخ گمرک ايران عنوان کرد و در توضيح شکل گيري و توسعه سامانه گفت: اين سامانه ها کاملا بومي است و با تکيه بر تخصص جوانان و دانش پژوهان داخلي راه اندازي شده است.
رئيس کل گمرک ايران ادامه داد: يکي از دستاوردهاي مهم گمرک در قالب گمرک الکترونيک حضور 27 سازمان همجوار در سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزي است که سبب تسهيل و توسعه تجارت از طريق کاهش زمان و هزينه صاحبان کالا شده و به گفته دبيرکل سازمان جهاني گمرک، اين اقدام در ميان کشورهاي عضو سازمان جهاني منحصر به فرد است.
به گفته عسگري، تمامي کالاهاي خروجي از گمرکات شناسنامه دار هستند و اطلاعات کانتينرهاي ترخيص شده از گمرک در سامانه جامع گمرکي و پنجره واحد تجارت فرامرزي ثبت و جزئي ترين اطلاعات اين کانتينرها از طريق سامانه هاي گمرک قابل رهگيري است.
رييس کل گمرک ايران با اين توضيح که از زمان اجراي سامانه جامع گمرکي و پنجره تجارت فرامرزي امکان رهگيري تمامي کالاها و کانتينرهاي خروجي از گمرک فراهم شده است گفت: پروانه (برگ سبز) به شکل الکترونيکي صادر مي شود، ضمن اينکه امکان استعلام الکترونيکي پروانه ها در هر زمان و مکاني از طريق پنجره واحد تجاري فراهم شده و به طور ميانگين فقط نيروي انتظامي براي تعيين تکليف محموله ها روزانه از سامانه هاي گمرک، 10000 مورد استعلام الکترونيکي دريافت مي کند.
عسگري در خصوص چگونگي انجام تشريفات گمرکي در سامانه توضيح داد: هم اکنون اطلاعات کالاهايي که به کشور وارد مي شود به صورت هوشمند با بارنامه الکترونيک، مانيفست الکترونيک، اظهار الکترونيک، قبض انبار الکترونيک و مجوزهاي الکترونيکي سازمان هاي همکار گمرک تطبيق و در صورت هر گونه مغايرت سامانه جامع گمرکي به صورت خودکار از ادامه مراحل انجام تشريفات گمرکي جلوگيري مي کند و اطلاعات ورودي در چندين مرحله به صورت کاملا هوشمند توسط سامانه جامع گمرکي و دستگاه هاي کنترلي ايکس ري راستي آزمايي مي شود.